STIRI Liga I Oţelul nu mai e ultima în clasament

Otelarii s-au trezit prea tarziu, dar au demonstrat ca raman o fortaOtelarii s-au trezit prea tarziu, dar au demonstrat ca raman o fortaSlabă consolare pentru suporterii ei fanatici, dar echipa noastră a urcat un loc în clasament pe final de campionat, cedând ultima poziţie chiar adversarei de aseară, Ceahlăul Piatra Neamţ. După victoria cu 4-1, Oţelul a acumulat 26 de puncte din 5 victorii, 11 egaluri şi 16 înfrângeri.

Formaţia noastră şi-a mai îndreptat puţin şi golaverajul, după ce fusese învinsă cu acelaşi scor, la Giurgiu, etapa trecută, de către Astra. Totuşi, cu doar 20 de goluri marcate, echipa roş-alb-albastră are în continuare cel mai slab atac, reuşind însă să egaleze pe Rapid Bucureşti la acest capitol. Nici apărarea nu stă foarte bine, dar aici lucrurile s-au mai reglat între timp, de la venirea antrenorului Florin Marin, care a sudat un cuplu Miron-Sissoko cu mare potenţial pentru viitor. Cu 43 de goluri încasate, echipa noastră are a patra cea mai slabă apărare, depăşind doar pe FC Braşov, Viitorul Constanţa şi... Ceahlăul Piatra Neamţ.
Ar mai fi de precizat că formaţia nemţeană este singura pe care Oţelul a învins-o tur-retur şi de altfel singura împotriva căreia stăm mai bine la meciurile directe! În rest, echipa noastră a încheiat la egalitate perfectă tur-retur doar cu Viitorul Constanţa (total 3-3), CSMS Iaşi (total 0-0), Rapid Bucureşti (total 2-2) şi FC Braşov (total 1-1).
Din păcate, cu -22 în clasamentul adevărului, formaţia noastră nu putea evita retrogradarea. De altfel, în clasamentul meciurilor jucate acasă, Oţelul este tot penultima, cu doar 3 victorii (Rapid, Viitorul Constanţa şi Ceahlăul Piatra Neamţ), alte 5 egaluri, dar şi 8 înfrângeri care nu au făcut cinste “Cimitirului Granzilor”... În deplasare, situaţia este şi mai rea, Oţelul fiind ultima în clasamentul meciurilor jucate afară, cu doar 2 victorii, 6 egaluri şi alte 8 înfrângeri. Cu toate acesta, victoria pe terenul liderului de atunci, FCSB, rămâne una de poveste!
Dacă în tur am încheiat pe locul 16, profitând şi de depunctarea colosală a CFR-ului din Cluj, în clasamentul returului suntem momentan pe poziţia a 15-a, obţinând mai multe puncte în a doua parte a campionatului decât FC Braşov, Universitatea Cluj-Napoca sau Ceahlăul Piatra Neamţ.
Formaţia noastră mai are de disputat două meciuri în acest sezon de Liga I, unul pe teren propriu, pe 23 mai, contra celor de la U Cluj şi altul în deplasare, la ASA Târgu Mureş, pe 28 mai, când echipa noastră ar putea stabili campioana de anul acesta! Să sperăm că ne vom lua onorabil la revedere de la prima ligă, după 24 de ani consecutivi în care am fost una dintre cele mai incomode echipe pentru adversare, o formaţie care a stat mereu departe de jocurile de culise, ba mai mult a ieşit campioană în 2011, după ce ani la rând a fost spaima granzilor. Liga a II-a venim!

Login sau crează cont pentru a comenta              |