STIRI Liga I Florin Cernat – golgheterul Oţelului

Florin CernatFlorin CernatDeşi nu e atacant, căpitanul echipei noastre a reuşit să ajungă pe primul loc în clasamentul golgheterilor Oţelului. Cu tripla de senzaţie realizată duminică, Florin Cernat a ajuns la cota 6, depăşindu-l pe Cristian Cristea, care avea 4 goluri. Jugurtha Hamroun s-a apropiat şi el de Cristea reuşind al treilea său gol în tricoul roş-alb-albastru.


Revenind la Cernat, acesta nu numai că este golgheterul echipei cu 6 goluri, dar a contribuit prin pase decisive la alte 7 reuşite ale formaţiei noastre. Asta înseamnă că 13 din cele 20 de goluri ale Oţelului au pornit din gheata numărului 10 de legendă! Dacă ţinem cont că formaţia roş-alb-albastră marcase deja 4 goluri până la revenirea în campionatul românesc a lui Cernat, care s-a petrecut abia în etapa a 9-a, realizăm că doar 3 goluri au fost înscrise de Oţelul fără ca şi căpitanul să participe activ la fază! Astfel, în 24 de meciuri jucate în acest sezon la Oţelul, “Diamantul” a ajutat la marcarea a 65% din toate golurile Oţelului!
Ultimele evoluţii ale lui Florin Cernat nu i-au încântat doar pe suporterii Oţelului, ci şi pe oamenii implicaţi în Liga I. Deşi a ajuns la 35 de ani, căpitanul echipei roş-alb-albastre dă totul pe teren, face spectacol, marchează goluri, pasează decisiv şi impresionează adversarii. Poate că a venit timpul ca selecţionerul naţionalei să îl privească mult mai atent pe decarul Oţelului ca o soluţie pentru reprezentativa României.

Cristi Munteanu: ”Florin Cernat este dorit de mai multe echipe din Liga I. Este jucătorul nostru până la vară. Cred că este ultimul număr 10 pe care îl vom vedea, nu știu când va mai apărea un jucător precum Florin Cernat. Este unic în Liga I. Credeţi-mă, şi Sânmărtean a fost bun la Steaua, şi Teixeira la Petrolul, dar în momentul ăsta Florin Cernat a arătat că este, cred, ultimul număr 10 dintre marii fotbalişti ai României.”

Florin Marin: "Cernat când intră în posesia mingii este pericol pentru orice echipă.”

Gheorghe Hagi (antrenor Viitorul Constanţa): "Îl felicit, bravo lui, are plăcerea de a juca fotbal. E un jucător care - nu cred că e o noutate - e în formă, şi bravo lui că are plăcerea să joace fotbal.”

Mircea Rednic (antrenor Petrolul Ploieşti): "Este ruşinos să faci egal cu o echipă retrogradată, să vezi ardoare, ambiţie la cei de la Oţelul și nu la ai noștri. Cernat, la 35 de ani, are ambiție mai mare ca jucătorii mei.”

Dinu Gheorghe (director general Dinamo): ”Florin Cernat este un jucător interesant, care încă mai are un cuvânt de spus. Eu văd în el un nou Sânmărtean.”

Tiberiu Ghioane (fost coleg cu Cernat la Dinamo Kiev): “Am văzut că Florin Cernat încă joacă și mă bucur. Cu siguranță ar face faţă oriunde, a jucat 10 ani la Dinamo Kiev, la un nivel foarte ridicat. S-ar adapta imediat oriunde. L-am văzut în câteva meciuri, e în regulă din punct de vedere fizic. Din păcate, nu-l ajută echipa. E mult mai greu să joci la o formație din coada clasamentului, la retrogradare, decât la o echipă care se bate la titlu sau la cupele europene. Sunt coechipieri mult mai valoroși...”

Login sau crează cont pentru a comenta              |