STIRI Liga I Antrenor Ceahlăul: “Cernat a fost un coşmar pentru noi"

Florin CernatFlorin CernatFlorin Cernat a aruncat din nou în aer tribunele gălăţene la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, fiind de departe cel mai iubit jucător al Oţelului. Căpitanul are oraşul la picioare, după ultimele evoluţii, dar din păcate retrogradarea Oţelului ar putea însemna despărţirea decarului de echipa roş-alb-albastră. Golgeterul echipei noastre a explicat că va decide ce va face în viitor după ultimele două meciuri de Liga I, dar şi după vacanţa care urmează. Până atunci însă, atât antrenorul Oţelului, cât şi tehnicianul Ceahlăului Piatra Neamţ, au rămas profund marcaţi de evoluţia lui Cenat la meciul de duminică.


Florin Cernat: "Mai am două meciuri cu Oţelul. Apoi, bineînţeles îmi voi lua o vacanţă, deoarece am nevoie, apoi voi decide unde şi încotro mă duc. Sunt, sunt oferte, dar vreau să mă gândesc bine pentru că acum nu mă gândesc doar pentru mine, mă gândesc şi pentru familia mea.”

Florin Marin: "Florin Cernat a fost din nou în prim-plan, împreună cu ceilalţi jucători şi a demonstrat încă o dată că e un jucător de mare calitate.”

Vanja Radinovic (antrenorul Ceahlăul Piatra Neamţ): "Cernat e un jucător foarte bun, cu experienţă. Astăzi a fost un coşmar pentru noi.”

Deşi nu e atacant, căpitanul echipei noastre a reuşit să ajungă pe primul loc în clasamentul golgheterilor Oţelului. Cu tripla de senzaţie realizată duminică, Florin Cernat a ajuns la cota 6, depăşindu-l pe Cristian Cristea, care avea 4 goluri. Cernat nu numai că este golgheterul echipei cu 6 goluri, dar a contribuit prin pase decisive la alte 7 reuşite ale formaţiei noastre. Asta înseamnă că 13 din cele 20 de goluri ale Oţelului au pornit din gheata numărului 10 de legendă! Dacă ţinem cont că formaţia roş-alb-albastră marcase deja 4 goluri până la revenirea în campionatul românesc a lui Cernat, care s-a petrecut abia în etapa a 9-a, realizăm că doar 3 goluri au fost înscrise de Oţelul fără ca şi căpitanul să participe activ la fază! Astfel, în 24 de meciuri jucate în acest sezon la Oţelul, “Diamantul” a ajutat la marcarea a 65% din toate golurile Oţelului!
Ultimele evoluţii ale lui Florin Cernat nu i-au încântat doar pe suporterii Oţelului, ci şi pe oamenii implicaţi în Liga I. Deşi a ajuns la 35 de ani, căpitanul echipei roş-alb-albastre dă totul pe teren, face spectacol, marchează goluri, pasează decisiv şi impresionează adversarii. Poate că a venit timpul ca selecţionerul naţionalei să îl privească mult mai atent pe decarul Oţelului ca o soluţie pentru reprezentativa României.

Login sau crează cont pentru a comenta              |