STIRI Liga I “Ar trebui ca salariile din fotbalul românesc să fie plafonate la valoarea jucătorilor”

Vlad RapiscaVlad RapiscaAdministratorul special Vlad Răpişcă a explicat pe ce s-a dus bugetul Oţelului pe sezonul care stă să se încheie. Oficialul este de părere că jucătorii români au salarii mult peste valoarea pe care o demonstrează şi că, în schimb, aceştia ar trebui să primească mai degrabă prime de obiectiv, nu salarii umflate.


Vlad Răpişcă: “Salariile jucătorilor, la noi, sunt 60% din buget. Ar trebui ca salariile din fotbalul românesc să fie plafonate la valoarea jucătorilor și să le dai prime de obiectiv. Se întâmplă ca jucători care câștigă câteva mii de euro să facă figurație pe teren. Am ajuns să îl înțeleg, câteodată, și pe Becali. Fotbalul este un business în care managementul își aduce aportul până în minutul 1. De acolo, orice ai face, arzi lângă echipă, ești frustrat din cauza arbitrajelor, din cauza deciziilor antrenorului. Noi, partea de management administrativ, nu ne-am băgat peste managementul sportiv. Am avut de exemplu discuții cu Florin Marin și Ovidiu Burcă, legate de primul gol luat cu Pandurii Tg Jiu. Lucrurile nu sunt așa complicate, am luat un gol din cauza poziționării greșite.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Maniero » 27-05-2015 18:15

Si ce va impiedica sa le plafonati? Poate piata?
Salariile trebuie sa fie (si sunt) dictate de cerere si oferta. Intr-o societate comerciala e perfect normal ca salariile angajatilor sa consume 60% din buget sau chiar mai mult.
−3

Maniero

  •  
  •  

#2 marvasmar » 28-05-2015 07:19

Intr-o societate comerciala nu este "perfect normal" ca salariile angajatilor sa consume 60% din buget, Maniero. Unde ai facut studiile economice? A! Daca vorbim strict de fotbal, atunci poate da, insa intr-o SC sunt si alte lucruri care au pondere mare, altfel de unde dracu sa-si ia angajatul salariul?
+3

marvasmar

  •  
  •  

#3 Maniero » 29-05-2015 09:35

Ai dreptate, pentru majoritatea societatilor comerciale, in general 60% e mult. Totusi, exista diverse tipuri de SC, si pentru unele dintre ele balanta e chiar peste 60%.
Daca ne referim doar la fotbal, ca doar de aici am plecat, 60% e cat se poate de obisnuit. Uite un material bun despre asta: theguardian.com/.../...

Pentru cei care n-au chef sa citeasca, un citat:
"The Guardian's annual special report of Premier League clubs' finances shows they spent £1.6bn on wages last season, most of it to players. The wage bill accounted for 67% of clubs' turnover, a similar level to the two previous years – wages were 68% of income in 2009-10, and 69% in 2010-11."

Maniero

Login sau crează cont pentru a comenta              |