STIRI Liga I “E foarte greu să joci fără bani[...] Contractul meu s-a terminat, nu mai stau în România”

Hélder Luís Lopes Vieira TavaresHélder Luís Lopes Vieira TavaresMarcatorul ultimului gol al Oţelului din sezonul în care a retrogradat, Helder Tavares, a declarat că a fost foarte greu pentru el şi colegii săi să joace neplătiţi şi a explicat din nou că oţelarii nu au avut nicio primă pentru victoria de la Tg. Mureş, care a stabilit campioana. Portughezul a afirmat că va pleca sigur de la Oţelul, deoarece i-a expirat contractul. El i-a lăudat pe suporterii roş-alb-albaştri pe care i-a numit fantastici şi l-a nominalizat pe Florin Cernat ca fiind unul dintre cei mai buni fotbalişti ai campionatului. Tavares i-a mulţumit şi managerului sportiv Ovidiu Burcă pentru că i-a dat şansa să vină la Galaţi, oraş care i-a plăcut foarte mult portughezului.
Hélder Luís Lopes Vieira Tavares a jucat 28 de meciuri în toate competiţiile pentru Oţelul, reuşind un gol, cel de 2-1 în meciul de la Tg. Mureş.


Helder Tavares: “E foarte greu să joci fără bani, dar Oţelul le-a demonstrat tuturor în meciul de la Târgu Mureş că are calitate, că posedă jucători de calitate, dar din păcate am retrogradat. Noi am jucat doar pentru noi, pentru familiile noastre şi pentru fantasticii suporteri ai acestei echipe. Am arătat că suntem profesionişti până la capăt. Acum pot spune că a fost uşor să înscriu din acea poziţie cu ASA, dar unul din doi fotbalişti ratează din acea poziţie. Noi ne-am făcut doar datoria şi atât. Până la capăt! Realizez că e groaznic să pierzi campionatul chiar în ultima etapă, când joci acasă, dar ăsta e fotbalul şi aşa se întâmplă când eşti profesionist. Aşa cum ţi-am zis, am jucat numai pentru noi. Nu am avut vreo primă de la Steaua. E un campionat diferit şi, deşi ştiam că echipa are probleme cu banii, mi-am dorit cu adevărat să încerc să joc la un alt nivel şi datorită acestui lucru am ales Oţelul Galaţi. Când Ovidiu Burcă m-a adus la Galaţi, mi-am dat seama că e o bună oportunitate să arăt ce pot în fotbal. Burcă m-a adus la Oţelul şi vreau să-i mulţumesc că mi-a dat şansa de a juca aici. Din România m-au impresionat Cernat, Teixeira, Sânmărtean şi Varela. Contractul meu s-a terminat, nu mai stau în România. Mă voi duce într-o vacanţă şi voi aştepta o ofertă de la o echipă unde îmi voi continua cariera. Am avut un colectiv şi nişte colegi cu caracter până la capăt. Galaţiul este un oraş cu restaurante frumoase, oameni buni şi locuri cu cafea foarte bună.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |