STIRI Liga I Interviu cu Gabriel Paraschiv: "Nu poate exista Galați fără Oțelul"

Gabriel ParaschivGabriel ParaschivÎntr-un nou interviu realizat de suporterul italian al Oţelului, Alberto Antonio Alfredo, pentru www.calcionewstime.com, fostul jucător de legendă Gabriel Paraschiv a vorbit despre situaţia în care a ajuns echipa noastră de suflet la ora actuală.


Ai petrecut aproape 10 ani în tricoul roș-alb-albastru, cum ai trăit această retrogradare?
În primul rând vreau să îi salut pe toți fanii Oțelului. A fost ca un vis urât deși erau premise încă de anul trecut pentru așa ceva, pentru că nu am văzut ceva stabil care să prevadă un viitor. Erau foarte-foarte puțini jucători din propria pepinieră deși sunt mulți jucători interesanți la echipele de juniori. Cu jucători aduși pe un an sau jumătate de an ca împrumut, retrogradarea se vedea de la jumătatea campionatului și atunci de ce să nu încerci formarea unei echipe puternice de viitor, cu jucători gen Dajbog sau Stoian în loc de Brigido sau Grădinaru?   
 
Putea fi evitată această situație?
Cu siguranță că da, dar trebuia o stabilitate la nivelul conducerii tehnice și administrative. Dacă un jucător poate juca la 2 echipe într-un an, un conducător poate fi la 5 echipe?
 
Cum vezi viitorul Oțelului? Crezi că va redeveni ce a fost?
Cu siguranță nu poate exista Galați fără Oțelul sau Oțelul fără Galați! Talente există din plin, suporteri unici, mai trebuie doar mai puțin orgoliu.
 
Ai fost un lider atât pe teren cât și în afara terenului de joc, de ce crezi c-ai fost atât de iubit de către suporteri?
Nu știu, dar am simțit că de fiecare dată trebuie să-i fac pe oamenii din Galați să fie mândri de echipa lor și pentru asta trebuie să pui mult suflet, să încerci să-i faci să uite puțin de grijile de zi cu zi și să strige “Hai Oţelul!”.
 
Ai făcut un gest pe care mai rar îl vezi în fotbalul modern: ți-ai autoredus salariul pentru a ajuta clubul tău, cum te-ai gândit să faci asta?
N-am fost un tip bogat, dar în viaţă contează și altceva în afară de bani. Pur și simplu am simțit că vreau să le arăt tuturor că pot juca încă la un nivel înalt deși aveam 33 de ani și mulți îmi cântau prohodul.
 
15 mai 2011: Te-ai întors acasă, te-ai uitat în oglindă și ai văzut un campion al României, cum te-ai simțit?
Păi nu prea am realizat , cred că m-am ciupit și mi-am dat vreo 2 palme, «trezeşte-te nu mai visa», dar spre marea mea bucurie nu era vis.
 
Cum a fost să joci pe Old Trafford? Te-ai gândit vreodată că o să ai în viață o asemenea ocazie?
Din păcate, am jucat foarte-foarte puțin, dar să fii în Champions League e magic.
 
Ți-ai făcut un bilanț legat de cariera ta? Ești mulțumit sau ai vreun regret?
Da, că nu am ajuns în finala Cupei României și că la 1-0 pentru noi la Ploiești, în min. 44, am avut o lovitură liberă de la 18m și am bătut foarte prost. La 2-0 orice era posibil. Aaa, și încă ceva, că n-am mai dat măcar vreo 5 goluri pentru Oțelul.
 
Dacă Oțelul ar reuși să schimbe patronul şi ți-ar fi propus să intri în conducere, ai accepta?
Am învățat că în fotbal nu există din păcate cuvântul “dacă”. Ar trebui să răspund “posibil”.
 
Ai început un proiect foarte interesant la Moreni, vrei să ne vorbești un pic despre Flacăra?
E greu să vorbesc acum, am ratat din nou accesul la baraj și copiii mei, pentru că am echipă foarte tânără, plângeau pe rupte. Ei în primul rând, pentru ceea ce au făcut în ultimul an, meritau mult mai mult. Într-un oraș unde orgoliile sunt prea mari ar trebui ca măcar toată lumea să ajute acest proiect. În afară de Primărie nu ne susține nimeni, echipa este făcută numai din localnici, media de vârstă e de 21,7 ani. În schimb avem suporteri fantastici care sprijină foarte mult echipa și pentru asta țin să le mulțumesc din suflet, așa cum îți mulțumesc și ție, pentru că te-ai gândit la mine. “Ciao”  și pentru că e pentru o revistă în italiană, sper să nu greșesc: «VICTORIA non importa e l'unica cosa che conta!». HAI OȚELUL!”

Interviu realizat de Alberto Antonio Alfredo pentru www.calcionewstime.com

Comentarii   
  •  
  •  

#1 GeorgeDaniel19 » 14-06-2015 15:54

Respect Para ;-) avem nevoie de oameni ca tine pentru a renaste
+3

GeorgeDaniel19

Login sau crează cont pentru a comenta              |