STIRI Liga I “Auzisem că s-ar fi vrut desființarea încă de pe atunci”

Andrei Rusu (dreapta)Andrei Rusu (dreapta)Continuăm serialul cu declaraţiile lui Andrei Rusu, fostul şef al Departamentului de Scouting al Oţelului, despre începutul sezonului trecut, problemele financiare acute, dispariţia misterioasă a banilor din drepturile TV şi greşelile administrative care au semnat practic sentinţa retrogradării echipei încă de pe atunci.  


Reporter: Cum ai găsit lucrurile la Oțelul când ai venit și cum au rămas la plecare ta din club?
Andrei Rusu: Era foarte dezorganizat tot. Jucătorii aveau restanțe, nimeni nu comunica cu ei, nu știau ce se întâmplă cu clubul, auzisem că s-ar fi vrut desființarea de pe atunci deja. Am încercat să-mi dau seama într-un timp record ce este la club, ce s-a întâmplat și să creionăm o ieșire din situația aceea de criză. A fost o perioadă de vreo 2 săptămâni în care așteptarea primei tranșe de bani din drepturile TV apăsa foarte greu asupra tuturor, timp în care se încerca o negociere cu actuali sau foști jucători la vremea aceea. În același timp ne grăbeam să punem un staff tehnic să putem începe pregătirea de vară. A fost foarte greu la început, mai ales că venirea mea s-a asociat apoi cu TNG-ul fiindcă Florin Burhală și Alpine Management au decis să nu se amestece în nebunia asta. Eu am rămas acolo și pentru că am crezut în faptul că până-n iarnă am putea reduce din cheltuieli, am putea astupa găurile negre din club, am putea rupe buruienile care ne împiedicau să ajungem unde ne-am propus. Din păcate, nici două luni n-au trecut și s-au năruit și speranţele. A fost incredibil pentru mine cum am rămas fără bani deja de prin 10 august și nimeni nu mai comunica nimic. NU se știa cum să mai supraviețuim! Nu mai aveam nici bani pentru toate porțiile de mâncare, nu s-au respectat o mulțime de promisiuni, jucătorii amenințau deja cu o mică grevă, fiindcă li s-a promis la început că salariile vor fi mici însă plătite la timp, măcar până-n octombrie-noiembrie. Apoi a venit acea schimbare la nivelul conducerii, cu un nou administrator special, un nou administrator judiciar, cu Burcă și Babicu. Exact când echipa a început să joace mai bine și a prins ceva aripi după prima victorie în campionat. S-au făcut niște schimbări după părerea mea la un moment total inoportun. S-au adus mulți jucători noi, s-a renunțat la alții vechi, care n-au primit nici un ban, iar datorită legii insolvenței cluburile pot rupe unilateral contractele oricînd. Cu toate că nu au voie să le rupă în afara perioadelor de transfer. În sfârșit, cred că s-a greșit și cu aducerea unui nou antrenor atunci, care a trebuit să se descurce cu o echipă aproape nouă, lucru care necesită timp, lege universală... Și iar s-au pierdut luni de zile până s-a omogenizat noul grup. Apoi în iarnă iar s-au adus nu știu câți jucători noi.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 granata » 23-06-2015 18:03

Asteptam inca articolul cu transferul si primele declaratii ale galateanului Tudorie la Steaua...Presimt ca pe Facebook va fi macel...
+1

granata

  •  
  •  

#2 vitzamina » 23-06-2015 18:48

De ce George ? Mai e de interes un sclav ? Duca-se ...
+2

vitzamina

  •  
  •  

#3 Dregan » 23-06-2015 19:25

Citez pe granata:
Asteptam inca articolul cu transferul si primele declaratii ale galateanului Tudorie la Steaua...Presimt ca pe Facebook va fi macel...

Ce sens mai are? Daca pe Tudorie atat il duce capul, nu merita sa il mai bagam in seama. Oricum nu mai joaca la noi... In schimb, uite mai sus o stire despre o altfel de declaratie a unui jucator care a plecat de la Otelul in vara asta. El merita atentia noastra!
+1

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |