STIRI Liga I Anghelinei a devenit observator

Viorel AnghelineiViorel AnghelineiOţelul nu a rămas doar fără stadion sau jucători după retrogradarea în Liga a II-a, ci recent şi majoritatea angajaţilor clubului au fost puşi pe liber. Directorul de licenţiere al clubului nostru, Viorel Anghelinei, a ales să dea examenul pentru corpul de observatori al Ligii Profesioniste de Fotbal. Fostul jucător de legendă al Oţelului a fost al patrulea admis pe listă, obţinând 21 de puncte. Ex-arbitrul, care a fost la un moment dat şi preşedintele Oţelului pentru o scurtă perioadă, în 2005, s-a ocupat în ultimii ani de obţinerea licenţei pentru formaţia noastră, achitându-se cu brio de sarcini într-o perioadă foarte grea pentru club, mai exact între 2013 şi 2015, când la clubul roş-alb-albastru au existat mari frământări interne.


Viorel Anghelinei s-a născut pe 16 februarie 1959 în Comănești (jud. Bacău). În afară de Oţelul, unde a făcut carieră, a mai jucat pentru Liceul cu Program Sportiv ”Mihai Eminescu” Iaşi, Politehnica Iași, Nicolina Iași, FCM Galaţi, Dunărea Galaţi, Ceahlăul Piatra Neamţ. Anghelinei a pus umărul la calificarea extraordinară în Cupa UEFA și doborârea uriașului Juventus, formând un duo extraordinar de fundaşi centrali la Oţelul, împreună cu Mario Agiu. Adeseori căpitan de echipă, a jucat timp de şapte sezoane pentru Oțelul Galați, dintre care trei în Divizia B. Bilanțul său la apus de carieră adună 162 de meciuri jucate în primul eşalon și două goluri înscrise, plus alte aproape 100 de meciuri în Divizia B şi încă 13 goluri! Suporterii vechi şi-l amintesc pentru eleganţa din intervenţii, detenta impresionantă, dar şi pentru faptul că avea un şut de senzaţie. Legenda spune chiar că ar fi reuşit performanţa de a sparge plasa la un meci de campionat, deschizând astfel drumul tunarilor din apărarea Oţelului, înaintea unor nume precum Cătălin Tofan, Ion Gigi sau Vali Ştefan. Pentru reuşitele în tricoul Oţelului, Dunărea Bătrână l-a trecut pe Anghelinei printre cele 50 de legende ale clubului la sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţarea clubului în 2014. Acesta era ultimul mohican dintre fostele glorii care mai rezistase la club în perioada TNG.

Viorel Anghelinei: “Cariera mea a fost marcată de anii petrecuţi aici, timp în care am fost şi căpitan de echipă. Am obţinut performanţe frumoase, au fost clipe de neuitat. Pe primul loc rămâne meciul cu Juventus. Sunt mândru că am bătut echipa din Torino! Am avut ocazia să joc împotriva câştigătoarei Cupei Campionilor cu un an înainte, care avea în lot numai jucători de clasă: Altobelli, Laudrup, Cabrini şi mulţi alţii. Apoi, momente importante au mai fost: promovarea în prima ligă cu Oţelul, sărbătorită de tot oraşul, şi clasarea pe patru la finalul primului sezon în Divizia A.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 nicki55 » 12-07-2015 19:37

Viorel Anghelinei a fost un fundas de fier , un tunar de temut , la unele contre la minge aveai senzatia ca o face castravete ..Pentru intreaga cariera la Galati, respect Papi!
+1

nicki55

  •  
  •  

#2 bogdan64 » 13-07-2015 20:45

Nu pot sa spun decat ca ma bucur ca am prins perioada cand juca Anghelinei la Otelul! Am fost un privilegiat ca l-am putut urmari pe viu pe el si pe coechipierii sai in teren!

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |