Constantin SchumacherConstantin SchumacherFostul antrenor de la satelitul Oţelului, Constantin Schumacher, cel care a fost şi interimar la echipa mare în 2013, a lăsat un mesaj foarte frumos pe pagina de Facebook a Dunării Bătrâne, pe care îl redăm în întregime mai jos. Obişnuit să lucreze cu tinerii, fostul tehnician de la Dunăre i-a rugat pe suporteri să le dea o şansă juniorilor care s-au prezentat la reunire, spunând că aceştia demonstrează că Oţelul Galaţi încă trăieşte! Schumacher este de părere că echipa noastră poate reveni în prima ligă cu aceşti tineri în maxim 2 ani, dacă va exista susţinere din partea fanilor, stabilitate la nivelul conducerii şi se vor mai aduce 2-3 plombe, adică jucători cu experienţă pe lângă care să crească juniorii din lot.  


Constantin Schumacher: “Aceşti tineri, susţinuţi de toată suflarea din Galaţi, cu Daniel Florea antrenor, o conducere solidă, cu 2-3 jucători noi care au experienţă, în 2 ani vor promova lejer... Sunt mândru de ei şi bucuros că pe majoritatea i-am antrenat şi sunt sigur că vor demonstra că Oţelul Galaţi TRĂIEŞTE!!!! Mult succes."

Constantin Schumacher a evoluat ca jucător la Foresta Fălticeni, FC Argeş Piteşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa, Chongqing Qiche (China), Universitatea Craiova, Volyn Lutsk (Ucraina), Guangzhou Evergrande (China), Ceahlăul Piatra Neamţ, Internaţional Curtea de Argeş, Anagennisi Giannitsa (Grecia). La 35 de ani s-a apucat de antrenorat fiind principal la Juventus Bucureşti şi CSM Râmnicu Vâlcea. Ajuns la 37 de ani, fostul căpitan al Rapidului a luat în primire “satelitul” Oţelului cu care s-a clasat pe locul 7 în Seria II din Liga a III-a, continuând în play-out, unde a evitat retrogradarea. Schumacher a prins şi două meciuri ca interimar pe banca echipei mari, câştigându-le pe amândouă: 2-1 cu Botoşani în campionat şi acelaşi scor contra Coronei Braşov în Cupă! Apoi până la finalul anului 2013 a fost numit secund al lui Lienen, pentru ca neamţul să poată comunica mai uşor cu noii săi elevi. În 2014 a revenit ca principal la “satelit” având misiunea de a creşte jucători pentru echipa mare. Constantin Schumacher a plecat vara trecută de la Galaţi, după ce a antrenat echipa secundă a clubului în sezonul precedent, cu care a terminat pe locul trei în play-out, Face parte din noul val de antrenori fiind proaspăt posesor de licenţă PRO.
George Miron: ”Domnul Schumacher a fost antrenorul care m-a ajutat foarte mult în carieră și îi mulțumesc.”