STIRI Liga I Cernat a pus Oţelul în topurile Ligii I

Florin CernatFlorin CernatCe diferenţă colosală a fost între Florin Cernat şi restul coechipierilor săi de la Oţelul, din sezonul trecut, reiese şi din cifrele prezentate de InStat Football după finalul campionatului în care am retrogradat.

Cu 6 goluri şi 9 pase decisive, Florin Cernat a demonstrat că în ciuda vârstei este poate cel mai spectaculos fotbalist din prima ligă a României şi că ar fi meritat măcar o convocare la naţională deşi a jucat la o formaţie care a retrogradat.
La 35 de ani Cernat a fost, de asemenea, al doilea cel mai bun pasator al Ligii I, după Budescu de la Astra, dar şi al doilea cel mai fin dribleur din primul eşalon, după Mitriţă de la Viitorul! Trebuie precizat însă că decarul gălăţean a intrat în pâine abia din etapa a noua, ajungând la Oţelul după începerea sezonului 2014-2015. Din acelaşi motiv, Cernat a fost clasat abia al patrulea în clasamentul mijlocaşilor centrali ofensivi cu 233 de puncte în 2274 de minute pe terenul de joc, după acelaşi Budescu, Chipciu şi Stanciu.
În acest moment, “Diamantul” joacă la Viitorul Constanţa şi este golgeterul campionatului după primele 4 etape, cu 4 reuşite în cont. Dacă Oţelul ar fi avut şi nişte colegi mai de Doamen ajută pentru Cernat mai din timp, atunci probabil că acum nu ne-am mai fi bătut capul pe ce maidane vom juca în Liga 2...

Login sau crează cont pentru a comenta              |