STIRI Juniori Tinerii noştri sunt mai buni decât ai lor

Tinerii Otelului au ocazia sa se afirme la Liga a II-aTinerii Otelului au ocazia sa se afirme la Liga a II-aEchipa Oţelului, formată în marea ei majoritate din juniori, a reuşit să ţină piept mult mai experimentatei Dacia Unirea Brăila, într-un meci amical disputat sâmbătă pe terenul rivalilor. Antrenorul gazdelor, fostul jucător oţelar, Alin Pânzaru, a pus rezultatul şi pe seama tinerilor jucători ai Brăilei pe care i-a aruncat în luptă în repriza a doua şi care, după spusele sale, nu s-au ridicat la înălţimea juniorilor gălăţeni.


Faptul că Oţelul are atâţia copii în lot poate fi o sabie cu două tăişiuri. Pe de o parte lipsa de experienţă ne va pune mari probleme în campionatul Ligii a II-a, dar pe de altă parte, noul regulament care prevede ca fiecare echipă să aibă în teren pe tot parcursul meciurilor doi tineri de sub 19 ani nu va pune probleme Oţelului care are de unde alege. În schimb, majoritatea formaţiilor din eşalonul secund se plâng de această nouă regulă, neavând în lot destui juniori Under 19 de calitate. În vară, conducerea Oţelului a promovat tot ceea ce era mai de soi de la Juniorii A şi B ai Centrului de Copii şi Juniori, iar în acest moment avem în lot o mulţime de fotbalişti tineri dintre care îi enumerăm pe: Vicol, Oprea, Ionuţ Codreanu, Ruben Codreanu, Istrate, Antonio Sefer, Mădălin Blănaru sau Petică. De altfel, golul egalizator al oţelarilor în meciul cu Dacia Unirea Brăila a fost marcat de tânărul Antonio Sefer, unul dintre potenţialii titulari U19 ai Oţelului în campionatul care stă să înceapă.

Alin Pânzaru (antrenor Dacia Unirea Brăila, imediat după meciul amical cu Oţelul): “Repriza a doua a fost una echilibrată în condiţiile în care nu ne-am putut baza pe 4 jucători din nucleul de bază (n.r. Frunză, Puşcaşu, Ivan şi Necoară). Totuşi am făcut ce ne propusesem, a fost un joc destul de închegat, cu momente bune. Am suferit puţin în zona centrală. Una peste alta prima repriză ne-a aparţinut. În mitanul secund am văzut că fondul de jucători tineri, cei care vin din urmă, nu prea ne lasă să stăm liniştiţi, mai ales acum că regulamentul te obligă să joci cu doi fotbalişti Under 19 în primul 11 şi nu prea îi văd. Dar ăsta e regulamentul, iar unde-i lege nu-i tocmeală. Până la urmă joacă pe lângă nişte jucători cu exeperienţă precum Frunză, Ivan, Onofraş. Sper să-i aducem la un nivel bun.”   

Login sau crează cont pentru a comenta              |