foto arhivafoto arhivaDeşi nu mai are aproape niciun jucător din lotul cu care a evoluat în sezonul precedent în Liga I, Oţelul s-a descurcat bine până acum în partidele amicale, chiar dacă a folosit foarte mulţi juniori. După egalul de la Brăila de la finalul săptămânii trecute, Oţelul a mai bifat un rezultat de egalitate, tot 1-1, în deplasarea de la Gloria Buzău, o formaţie mult mai experimentată.

Partida de la Buzău a fost controlată de Oţelul în prima repriză, care a reuşit să şi deschidă scorul prin Diarra, fotbalistul sosit de la Petrolul, care a fructificat din careu o pasă filtrantă a juniorului Antonio Sefer. Astfel, Sefer s-a remarcat de această dată cu o pasă de geniu marca Florin Cernat, după golul reuşit la Brăila în amicalul precedent. Scorul putea fi majorat de formaţia gălăţeană, însă Cosmin Stoian a ratat din postură de singur cu portarul pe finalul primei reprize.

Antrenorul Daniel Florea a schimbat toată echipa la pauză, în timp ce omologul său de la Buzău, Ion Viorel, fostul fotbalist de legendă al Oţelului, a preferat să meargă pe mâna titularilor şi în partea secundă. Astfel, repriza a doua a fost mult mai echilibrată, iar pe final Gloria Buzău a beneficiat de un penalti, fază la care a şi fost eliminat un jucător al Oţelului. Totuşi, portarul Preda a apărat penaltiul cu o intervenţie excepţională! Apărarea neexperimentată a Oţelului n-a reuşit să treacă peste momentele de presiune. Cu un om în plus, Gloria Buzău s-a năpustit peste careul gălăţenilor şi în ultimul minut de joc a reuşit egalarea. Final, Gloria Buzău – Oţelul Galaţi 1-1 şi formaţia lui Daniel Florea rămâne neînvinsă în amicale.

Cristian Munteanu, team-manager Oţelul: „Sunt mulţumit de jocul echipei, mai ales că noi am jucat cu foarte mulţi juniori în repriza a doua, în timp ce Buzăul a avut pe teren jucători cu mai multă experienţă. Sefer a impresionat din nou prin jocul său, e un tânăr jucător de mare viitor. A intrat şi Avram, care dacă va mai slăbi vreo şapte kilograme va fi cel mai bun jucător din Liga a II-a! Au fost mai mulţi remarcaţi, inclusiv portarul Preda, care a scos şi un penalti, şi chiar şi cei doi fundaşi centrali din prima parte Cojoc şi Ioniţă. Per total suntem mulţumiţi de toată echipa, noi ne pregătim în continuare şi sperăm să producem surpriza în noul sezon. Mai avem mult de muncă, dar facem tot ce putem ca Oţelul să continue tradiţia fotbalului gălăţean”

Următoarea partidă de verificare este programată sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, la Lieşti, în compania celor de la Metalosport (liga a treia).