Bogdan Chipirliu a fost omul meciuluiBogdan Chipirliu a fost omul meciuluiOţelul a învins în deplasare echipa de Liga a III-a, FC Panciu, cu scorul de 3-1, în cel de-al patrulea amical al verii. Golurile formaţiei noastre au fost marcate de către Cosmin Stoian(69’), Mihai Adăscăliţei(71’) şi Bogdan Chipirliu(84’), în timp ce gazdele au deschis scorul în minutul 64, contrar cursului jocului.


Partida de verificare care a fost transmisă în format livetext de către Dunărea Bătrână s-a disputat pe Stadionul “Orăşenesc” din Panciu, în condiţii de ploaie măruntă şi pe un teren îmbibat de apă. Echipa noastră rămâne astfel neînvinsă în amicale, după 1-1 cu Dacia Unirea Brăila şi Gloria Buzău, 1-0 cu Metalosport Galaţi şi 3-1 azi, toate jocurile respective fiind disputate în deplasare.
Antrenorul Daniel Florea a folosit următoarea formulă: Preda (46’ Grecu) – Murgoci (85’ Ciurea), Cojoc (60’ V.Lică), Ioniţă, Miron (46’ Marus) – I.Codreanu (65’ Dajbog), V.Ştefan (85’ E.Dumitru) – Stoian (75’ A.Avram), Stănescu (46’ Sefer), Diarra (60’ Chipirliu) – I.Constantinescu (46’ Adăscăliţei). Căpitani de echipă au fost, pe rând, gălăţenii Samoel Cojoc, Lucian Murgoci şi Bogdan Chipirliu.
Oţelul a fost clar echipa mai bună, având în vedere că formaţia din Panciu abia a promovat în Liga a III-a, dar roş-alb-albaştrii nu au reuşit să marcheze vreun gol în prima repriză, deşi au fost situaţii bune ratate de către Cheick Diarra, Viorel Ştefan, Rafael Stănescu, Cosmin Stoian sau Samoel Cojoc. La poarta noastră, portarul Eduard Preda s-a evidenţiat din nou pozitiv, scoţând două mingi grele în corner şi depunându-şi candidatura pentru postul de titular între buturi la meciurile oficiale.
Repriza a doua s-a disputat după aceleaşi coordonate, cu nou-intraţii Antonio Sefer,  Mihai Adăscăliţei şi Bogdan Chipirliu în prim plan. Ai noştri au ratat alte trei bune ocazii de gol, dar lipsa de eficacitate a fost pedepsită în minutul 64. Atunci, la o greşeală a fundaşului central Marius Ioniţă, atacantul celor de la FC Panciu a scăpat singur cu portarul Nicuşor Grecu şi l-a învins pe acesta. Golul încasat i-a trezit la viaţă pe “oţelari” care au avut o reacţie furibundă şi au întors scorul în doar două minute. Mai întâi Cosmin Stoian a îndeplinit o simplă formalitate, după ce Bogdan Chipirliu l-a întins pe portarul gazdelor, iar apoi Adăscăliţei a marcat simplu cu capul, în urma centrării din lovitură liberă a mijlocaşului central Viorel Ştefan.
Pe teren a rămas apoi o singură echipă, Oţelul aducând fotbalul-specacol pe micuţa arenă din Panciu. Alexandru Avram a încercat un exterior de mare efect, care a trecut razant pe lângă vinclu, dar omul meciului avea să devină Bogdan Chipirliu care, în doar cele 30 de minute petrecute pe teren, a reuşit să şi înscrie, după ce făcuse faza primului gol. Atacantul nostru, reîntors de la ACS Timişoara, a trimis un şut a la Del Piero, cu interiorul la colţul lung, în minutul 84 al meciului, închizând tabela. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic important, iar Oţelul a rămas neînvinsă în amicale.   
Următoarea partidă de verificare va avea loc sâmbătă, 22 august, cel mai probabil pe terenul formaţiei Sporting Lieşti, reprezentantă a judeţului Galaţi în Liga a III-a.