STIRI Liga I Oţelul INVICTUS (imposibil de cucerit)

Tricoul Otelului la Marsul Veteranilor Tricoul Otelului la Marsul Veteranilor Suntem suporterii echipei Oțelul Galați și ne mândrim cu asta. Știm cu toții că nu am fost niciodată „cei mai mulți”, “cei mai buni”, dar nici “cei mai răi”, ci am fost întotdeauna sinceri, pentru că iubim o echipă sinceră ! Suntem extraordinari și fără să avem calitățile dintre ghilimele. Am stat mereu de strajă la poarta Moldovei, indiferent că plecam de acolo ca un uragan să cucerim Lisabona și Manchester sau că dincolo de poartă se prezintă întunericul total, așa cum pare acum. Am stat la limita prăpastiei de multe ori, neclintiți, puternici, nemișcați ca stâncile. Da, suntem extraordinari! Am stat strajă la poarta Moldovei de acasă, din București, din Cluj, din Londra, din Torino, din Kabul, fiindcă acolo unde există un “oțelar”, există şi o bucată din sufletul Moldovei, o bucată din spiritul echipei noastre de oțel !

Spirit, fiindcă a fi “oțelar” nu înseamnă să ții cu o echipă din “A”, “B” sau “C”, ci să știi că au trecut peste 50 de ani de când Oțelul luptă, asta înseamnă să simți acel “ceva”. O mândrie, o datorie, o apartenență la un grup select de oameni gata să mute munții, să urce pe Everest și să sară de acolo direct în Groapa Marianelor. Oțelul e un sentiment !
Iar sentimentul e oriunde ne întoarcem ochii...
Tricoul campioanei din 2011 se ridică din nou la înălțime, pe umerii unui bărbat gata să lupte pentru ce crede. Pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naționale ne prezintă, în data de 8 septembrie 2015, imagini surprinse cu ocazia ”Ștafetei Veteranilor”, mai exact un pluton de alergători ce se îndreaptă către Sfântu Gheorghe, primul oraș eliberat de armata română de sub ocupația maghiară. Printre militarii participanți, cu mândrie găsim unul ce poartă tricoul care ne-a scos în stradă și ne-a eliberat de statutul de echipă din categoria ”altele”.
E imaginea spiritului care ar trebui să ne conducă împreună spre o nouă victorie împotriva sorții, după lungul șir de victorii repurtate de regretatul “Puiu” Vasilache.
Și fiindcă orice acțiune de acest gen onorează și obligă, e important să susținem și noi cauza oțelarului nostru!
Grupul Invictus România este o luptă împotriva ignoranței și o punte între militari și civili ca oameni. Invictus România este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului și a camarazilor. Misiunea Invictus România este de a trimite un luptător rănit în Afghanistan sau Irak la ediția viitoare a jocurilor paralimpice Invictus. Pentru că sacrificiul impune respect. PENTRU CĂ PUTEM !
Așa cum ne-am sacrificat cu toții, de la întâiul conducător la ultimul suporter din tribună, ca Oțelul să fie ceea ce este astăzi. Pentru cei care doresc să susțină obiectivul Invictus România, există un grup creat și în Galați, care poate fi susținut accesând link-ul următor – Echipa Galaţi.
De asemenea, mai multe informații cu privire la ce înseamnă Invictus România pot fi accesate pe Galantom - Comunitatea oamenilor de bine sau pe pagina de Facebook Invictus Romania.

Login sau crează cont pentru a comenta              |