Reapare luminita de la capatul tunelului ?Reapare luminita de la capatul tunelului ?Chiar dacă situaţia atârnă de un fir de aţă în ultima vreme, clubul de fotbal fanion al Galaţiului tot mai poate fi salvat, chiar şi acum, în ultimul ceas. Totul depinde de procesul cu ANAF, cel în care Oţelul a contestat datoria de 5 milioane de euro pe care Fiscul i-o impută. Următorul termen în instanţă este 19 octombrie, iar conducătorii clubului nostru speră la o soluţionare favorabilă echipei noastre a cazului, mai ales că acum ne ajută amnistia fiscală, cât şi precedentul Dinamo Bucureşti. Formaţia din capitală a avut un proces asemănător şi a trebuit să plătească în cele din urmă doar 5% din suma cerută iniţial de ANAF, ieşind astfel cu uşurinţă apoi din insolvenţă. Dacă Oţelul va primi o sentinţă asemănătoare, atunci formaţia noastră ar putea scăpa de aproape 5 milioane de euro din datorii şi s-ar putea vorbi altfel despre salvarea clubului roş-alb-albastru, putându-se realiza mult mai uşor un plan de reorganizare pentru insolvenţă. Câştigarea contestaţiei procesului cu Fiscul este aşadar cheia portiţei noastre de salvare, deoarece apoi formaţia noastră ar urma să rămână cu doar aproximativ 10% din datoriile actuale!

În rândurile de mai jos vă vom prezenta cum se poate ieşi din situaţia disperată în care se află clubul, dacă echipa scapă de datoriile la ANAF. În primul rând, trebuie precizat din capul locului că TNG şi Dan Adamescu nu mai sunt interesaţi sub nicio formă de Oţelul, singurii care mai încearcă salvarea echipei fiind administratorul judiciar şi bineînţeles ce a mai rămas din conducerea oţelară. Cum Vlad Răpişcă a fost eliminat din TNG, el nu mai doreşte nici să rămână în postura de administrator special la Oţelul şi va fi înlocuit cât de curând din funcţie. Astfel, postul va fi preluat cel mai probabil de o persoană din anturajul administratorului judiciar, adică de cineva interesat să salveze clubul.
Trebuie precizat că majoritatea datoriilor rămase – în afara celor contestate de la Fisc – sunt către foştii jucători şi antrenori. Aceştia nu vor mai primi absolut niciun ban în cazul nefericit în care clubul va fi declarat în faliment. De aceea, conducerea executivă a Oţelului are un plan din care ambele tabere ar avea de câştigat şi anume acela de a oferi acţiuni la club acestor creditori în schimbul banilor datoraţi. Astfel, jucătorii şi antrenorii care nu au fost plătiţi în trecut au o şansă de a îşi recupera banii, iar clubul ar putea scăpa aproape complet de datorii şi ar rămâne în viaţă, ba mai mult firmele lui Dan Adamescu nu ar mai fi singurele acţionare, existând o speranţă de viitor pentru Oţelul! Aşadar, la formaţia noastră ar putea fi acţionari, de exemplu, oameni precum Viorel Tănase, Tudorel Pelin, Tudorel Călugăru, Cristian Sîrghi, Gabriel Giurgiu, Liviu Băjenaru, Ion Balaur sau Narcis Răducan. Trebuie subliniat faptul că soluţia aceasta este singura prin care cei de mai sus şi alţii (lista e mult mai lungă) şi-ar mai putea recupera banii, în caz de faliment ei urmând să nu mai primească NIMIC!  
Subliniem din nou faptul că, pentru ca aceste lucruri să se pună în mişcare, Oţelul trebuie să primească o decizie favorabilă în anularea datoriilor către ANAF. Până atunci însă, cea mai gravă problemă este că echipa noastră este sufocată în aceste momente de faptul că nu există niciun ban în club. Pentru a se ajunge la posibila salvare de mai sus, e nevoie ca formaţia noastră să poată funcţiona măcar la nivelul de avarie. Asta înseamnă să aibă bani pentru organizarea meciurilor de acasă, dar şi pentru alimente, apă plată sau deplasări. De aceea, este foarte important ca oricine poate ajuta clubul prin donaţii să o facă acum, pentru că soluţia de salvare e la îndemână, dar trebuie ca Oţelul să poată ajunge acolo, nu să se târască de pe o zi pe alta. Apoi, dacă miracolul se produce, e mult mai uşor de crezut că cineva potent financiar (sau poate un grup de investitori) ar fi dornic să preia Oţelul, când nu vor mai exista datorii majore, când se va aproba un plan de reorganizare pentru insolvenţă, adică atunci când lucrurile vor reveni pentru prima oară în 4 ani la normal. Dar până atunci, mai e de tras şi de suferit. O portiţă de salvare a apărut însă... Să nu ratăm ocazia! Suporterii pot menţine echipa în viaţă doar prin achiziţionarea de bilete şi prin donaţii directe sau către Liga Suporterilor. Să facem asta cu ultimele forţe, iar poate apoi miracolul salvării se va împlini.