STIRI Liga I “Oţelul va fi obligată de la anul să joace în capitală“

Marius StanMarius StanPrimarul Marius Stan a renunţat complet la orice idee de a mai ajuta Oţelul, clubul pentru care a jucat fotbal şi pe care l-a condus foarte mulţi ani. Edilul-şef a precizat că nu se mai poate da nimic de la bugetul local pentru echipă, atât timp cât este vorba de o societate pe acţiuni cu sediul încă în Bucureşti. De altfel, Stan este de părere că Oţelul nici nu va mai reveni vreodată cu actele în Galaţi, ceea ce ar însemna că la anul va fi obligată de Federaţie să joace la Bucureşti!


Marius Stan: “Noi, autorităţile locale, suntem puşi în situaţia de a nu putea face absolut nimic, pentru că - trebuie să mai explic încă o dată pentru cei care nu au înţeles sau nu ne-au urmărit îndeaproape - având în vedere că acest club şi-a mutat sediul acum 2 ani la Bucureşti, legea ne interzice să putem noi să finanţăm de la bugetul local un club cu sediul în capitală. Coroborat şi cu faptul că încă acest club este societate pe acţiuni, avem o decizie a Curţii de Conturi, chiar o decizie de imputare pentru anul 2012, a sumei de 500.000 de euro cu care s-a finanţat clubul Oţelul la acel moment. Avem o decizie şi ne luptăm în instanţă contra Curţii de Conturi pe această decizie. Din punct de vedere legal problemele sunt extrem-extrem de delicate. Iarăşi o împletire nefericită a lucrurilor pentru soarta acestui club este faptul că acum 2 ani patronatul care a preluat echipa, mutând sediul social la Bucureşti, Federaţia între timp a luat nişte măsuri care să nu mai permită astfel de permutări ale echipelor dintr-un oraş în altul, dintr-un judeţ în altul, deoarece erau tot felul de afaceri mai mult sau mai puţin la vedere, bani albi sau negri. Aşa că FRF a modificat regulamentul, iar prin prisma noului Regulament această echipă nu se poate întoarce la Galaţi. În schimb se mai poate juca la Galaţi încă un an, din cei 3 ani admişi de Federaţie, dar după acest an nu are cum să se mai întoarcă la Galaţi. Mi se pare utopic să gândeşti că un om de afaceri, oricât ar fi el de generos sau de bogat, ar vrea să investească într-o echipă care se cheamă Oţelul Bucureşti totuşi şi care va fi obligată de la anul să joace în capitală.“

Comentarii   
 •  
 •  

#1 romeo » 01-11-2015 11:16

Acest om ..care este primar si care are totul urmare acerstui sport si acestui club ...face doar o analiza..fara a propune solutii.
Sper ca lucrurile sa se reglementeze dupa alegerile de anul viitor, sper ca suporterii sa se mobilizeze anti Stan asa cum au facut-o pro Stan in 2012.
Ce solutii aveti d-le Primar? Dvs chiar nu vedeti ca nu rezonati cu acest oras?!Va imbatati cu apa rece a "laudatorilor" din jur si nu vedeti realitatea!
Daca este Otelul Bucuresti de ce sa nu fie Otelul Galati ?! Unde este influenta si forta pe care o afisati cand am iesit campioni?
+1

romeo

 •  
 •  

#2 bigsorin » 01-11-2015 11:48

romeo el chiar asta doreste, el a participat efectiv la distrugerea otelului si acum pozeaza in lupul moralist sa nu uitam marea cearta stan-bors in care numai stan vorvea si acum sunt frati de cruce si acum cearta stan -adamescu, in care tot numai stan vorbeste dar cei in spate oare? nu cumva a fost un plan cand sa castigat campionatul sa se puna mana pe bani in 3 si apoi scoaterea otelului din oras ,falimentarea lui si prin asta stergearea urmelor? intreb si eu .

bigsorin

 •  
 •  

#3 Alexandru C. » 01-11-2015 12:06

Chiar daca se va muta sediul la Galati, pe Stan o sa il doara in cot de aceasta echipa, va gasi iar o scuza ca sa nu bage niciun leu pentru Otelul..la anul pe vremea asta o sa isi planga in pumni..
−1

Alexandru C.

 •  
 •  

#4 Aruon » 01-11-2015 14:05

M.Stan nu mai iese primar in veci!!!Unul dintre cei mai slabi primari pe care i-a avut Galatiul...concerte peste concerte si unii mor de foame sau de frig prin case.:)Jalnic primar.O mare teapa a luat Galatiul cu acest primar de carton.
−1

Aruon

 •  
 •  

#5 alfar » 01-11-2015 14:22

eu cred ca planul a fost in trei, i.b, m.s si adamita pentru cei aprox.20 milioane euro. acum cred ca planul e intre i.b si m.s pentru cumpararea de la mittal a stadionului primit de acesta moka. si cum trebuie si o justificare, s-a gasit metalosportul si clona din combinat. daca e adevarat ca OTELUL nu poate schimba din nou sediu la galati e clar ca soarta e pecetluita. c.m nu stia ca nu se poate schimba din nou sediu social de afirma acum citeva zile ipoteze de supravietuire tocmai legate de mutarea sediului la galati? sau poate m.s minte. chiar nu e pe acest site nici o persoana avizata ce poate spune in cunostiinta de cauza daca OTELUL mai poate revenii la galati sau ba? indiferent ce se va intimpla in continuare, ca OTELUL dispare sau se intimpla o minune pentru mine m.s ramine unul din cei mai mari vinovati de ce s-a intimplat cu OTELUL de cind au intrat in conturi banii aia nenorociti. nu am nici un fel de respect pentru acest om din cauza felului cum s-a comportat si chiar ca primar, doar promisiuni chioare......
−2

alfar

 •  
 •  

#6 extreemerpl » 01-11-2015 14:37

Jigodie penala!!
−3

extreemerpl

 •  
 •  

#7 Aruon » 01-11-2015 15:02

Marius Stan este vinovatul moral al decaderii Otelului.El ne-a adus recunosc,pe culmile gloriei cu titlul din 2011 dar el ne-a adus si agonia dandu-ne totodata unei ''noi ere'' care ne aduce probabil sfarsitul.El e vinovatul MORAL!!!
−2

Aruon

 •  
 •  

#8 DanielT » 01-11-2015 18:09

Marius Stan are dreptate. Otelul nu poate fi ajutat de către autorități atât timp cât sediul e la București și mai este și societate pe acțiuni. OK domnule primar! Am înțeles punctul dumneavoastră de vedere. Dar asta nu înseamnă ca noi SUPORTERII nu putem avea un alt punct de vedere. Suporterii trebuie sa spere pana la capăt. Suporterii vor încerca să readucă Otelul în Galati și vor încerca să salveze echipa asta. Este obligația noastră sa sperăm până la capăt. Un lucru sigur nu înțeleg. De ce ar interzice FRF-ul reîntoarcerea sediului în Galați? Nu tot ei au lăsat cu bună știință TNG-ul sa schimbe sediul la București?
+4

DanielT

 •  
 •  

#9 adrian28 » 01-11-2015 18:29

Din punct de vedere juridic lucrurile stau cam asa:
Pentru a muta sediul social este nevoie de modificarea actului constitutiv al societatii. Conform legii insolventei 85/2006 ( noua lege a insolventei 85/2014 nu se aplica in cazul de fata) la art. 95 alin. 6 se precizeaza ca orice modificare a actului constitutiv trebuie mentionata in planul de reorganizare, ( lucru care nu cred ca s-a intamplat); o data cu intrarea in procedura insolventei nu mai este posibila modificarea actului constitutiv.
La un moment dat se vehicula ideea deschiderii unui punct de lucru la Galati, insa nu cred ca va rezolva problema. Deschiderea unui punct de lucru nu necesita, conform legii, modificarea actului constitutiv, insa in practica se face un act aditional la actul constitutiv sau se cere actualizarea acestuia. Din acest motiv, consider ca judecatorul e posibil sa nu accepte deschiderea unui punct de lucru.
De asemenea, nu cunosc regulamentele frf cu privire la sediul cluburilor, dar e posibil sa existe anumite limitari.
In aceasta situatie exista 2 solutii:
1. iesirea otelului din insolventa pana la vara sau
2. schimbarea regulamentelor frf.
Din punctul meu de vedere ambele solutii sunt utopice in momentul de fata.

Dupa parerea mea, situatie este fara iesire, insa speranta moare ultima!
Forza Otelul!

adrian28

 •  
 •  

#10 DanielT » 01-11-2015 18:35

Putem fi așa naivi sa credem ca cei din FRF nu pot schimba regulamentele atunci când vor asta?
+2

DanielT

 •  
 •  

#11 Tudor » 02-11-2015 12:22

Daca suporterii (de preferat in numar cat mai mare) ar pune presiune, nu cred ca Burleanu ar fi atat de ingust la minte.
+2

Tudor

 •  
 •  

#12 LaUr3nTiU » 02-11-2015 19:15

Mai face mult spam, la fiecare articol, extreemerpl catre acel site?
+4

LaUr3nTiU

 •  
 •  

#13 Tudor » 02-11-2015 22:24

Citez pe LaUr3nTiU:
Mai face mult spam, la fiecare articol, extreemerpl catre acel site?

Uneori ma intreb daca e chiar un suporter, sau doar a facut cont sa faca reclama la site-ul ala.
+3

Tudor

Login sau crează cont pentru a comenta              |