STIRI Liga I Zaharia a ajuns la Gaz Metan Mediaş

Alexandru ZahariaAlexandru ZahariaMijlocaşul de bandă, Alexandru Zahari,a care nu mai jucase de luni bune după despărţirea de Oţelul Galaţi a semnat cu Gaz Metan Mediaş, echipă care a retrogradat în Liga a II-a anul acesta ca şi formaţia noastră, dar care face parte din Seria a II-a a eşalonului secund. Fotbalistul de 25 de ani a dat probe la formaţia din Ardeal, fiind păstrat în lot, el revenind după o gravă accidentare suferită anul trecut pe când era jucătorul echipei noastre. Alexandru Zaharia este - conform spuselor fostului portar de la Oţelul, Dragoş Plopeanu -,unul din jucătorii care mai au bani de încasat de la clubul roş-alb-albastru.  

Leo Grozavu (antrenor Gaz Metan Mediaş): "Mi-e greu să spun dacă achiziţionarea lui Zaharia este pentru viitorul apropiat, deocamdată a intrat la antrenamente de o săptămână. Din ce am văzut, încă are o teamă de contact. Undeva e şi normal după opt luni de inactivitate, o accidentare gravă, nu ştiu cât de mult poate el mental să recupereze, să pună piciorul la fel ca înainte. Probabil nu va intra până la finalul anului.”

Mijlocașul stânga a fost transferat de echipa noastră încă din decembrie 2012, dar s-a accidentat grav în cantonamentul desfășurat în Spania şi a stat pe tuşă 6 luni. A revenit în august 2013, dar s-a lovit din nou la primul joc la “satelit” şi a fost nevoit să mai ia o pauză de aproximativ 3 luni.
A debutat abia în meciul cu Corona Braşov din decembrie 2013. A intrat în minutul 84 al jocului respectiv, marcând golul victoriei peste numai 60 de secunde! De atunci a jucat alte 22 de meciuri şi a mai marcat trei goluri.
Alexandru Zaharia are 1,70m înălţime şi s-a făcut remarcat iniţial la Juventus Bucureşti pentru care a evoluat în 42 de meciuri în care a înscris şi 5 goluri, pe când echipa din Colentina evolua în Liga a II-a. A fost observat de cei de la Turnu Severin şi a prins aici returul promovării în prima divizie, jucând 14 meciuri, în care a înscris de două ori. Odată ajuns în prima ligă nu a dezamăgit, bifând toate partidele în turul sezonului 2012-2013 şi marcând alte două goluri! Clubul severinean l-a cedat pe Zaharia Oţelului contra sumei de 100.000 de euro, aceşti bani fiind împărţiţi cu fosta echipă a fotbalistului – Juventus Bucureşti.
El a plecat liber de contract vara trecută, după ce a refuzat prelungirea înţelegerii cu Oţelul încă din iarnă şi nu a mai jucat deloc în retur. Suporterii şi-l aduc aminte în special datorită golurile senzaţionale din meciurile cu Corona Braşov, Concordia Chiajna sau Viitorul Constanţa, care au avut o importanţă deosebită în salvarea Oţelului de la retrogradare în 2014!

Login sau crează cont pentru a comenta              |