STIRI Liga I Termenul decisiv în procesul cu ANAF?

Otelul vs ANAFOtelul vs ANAFAstăzi, în jurul orei 12.00, Completul 21 fond de la Curtea de Apel Bucureşti va judeca cererea de anulare a actului administrativ dec.404/16.12.2014, mai exact contestaţia la datoria de aproximativ 5 milioane de euro a clubului de fotbal Oţelul faţă de ANAF. Ultimul termen a fost în data de 19 octombrie, când s-a acordat o amânare, din cauza lipsei relaţiilor solicitate de la autorităţile pârâte, în speţă Finanţele!

Vă reamintim că în luna aprilie Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice a cerut nici mai mult nici mai puţin decât intrarea în procedura de faliment a clubului nostru, deoarece ANAF consideră că are de primit aproximativ 5 milioane de euro pentru că Oţelul a folosit convenţii civile şi nu contracte de muncă în trecut. Datoria acumulată datează dinainte de era TNG, mai exact din perioada 2005-2008. Trebuie precizat că alte echipe au avut câştig de cauză când au fost confruntate cu aceeaşi problemă.
Importanţa acestui proces este imensă, deoarece DGRFP Bucureşti deţine peste 93% din totalul creanţelor, adică din datoriile pe care le are Oţelul. Dacă echipa noastră ar rămâne doar cu o parte minusculă din această datorie, cum s-a întâmplat în cazul lui Dinamo, atunci chiar ar exista şanse mari de salvare de la faliment, putându-se realiza mult mai uşor un plan de reorganizare în procesul insolvenţei, care se va judeca la rândul său pe 13 ianuarie 2016.
Câştigarea procesului cu Fiscul este aşadar cheia portiţei noastre de salvare, deoarece apoi formaţia noastră ar urma să rămână cu doar aproximativ 10% din datoriile actuale!
Trebuie precizat că majoritatea datoriilor rămase – în afara celor contestate de la Fisc – sunt către foştii jucători şi antrenori. Aceştia nu vor mai primi absolut niciun ban în cazul nefericit în care clubul va fi declarat în faliment. De aceea, conducerea executivă a Oţelului are un plan din care ambele tabere ar avea de câştigat şi anume acela de a oferi acţiuni la club acestor creditori în schimbul banilor datoraţi. Astfel, jucătorii şi antrenorii care nu au fost plătiţi în trecut au o şansă de a îşi recupera banii, iar clubul ar putea scăpa aproape complet de datorii şi ar rămâne în viaţă, ba mai mult firmele lui Dan Adamescu nu ar mai fi singurele acţionare, existând o speranţă de viitor pentru Oţelul! Aşadar, la formaţia noastră ar putea fi acţionari, de exemplu, oameni precum Viorel Tănase, Tudorel Pelin, Tudorel Călugăru, Cristian Sîrghi, Gabriel Giurgiu, Ioan Filip, Liviu Băjenaru, Ion Balaur sau Narcis Răducan. Trebuie subliniat faptul că soluţia aceasta este singura prin care cei de mai sus şi alţii (lista e mult mai lungă) şi-ar mai putea recupera banii, în caz de faliment ei urmând să nu mai primească NIMIC! Contactat de realizatorii emisiunii Lider Sportiv, foştii antrenori ai Oţelului, Petre Grigoraş şi Viorel Tănase, au părut încântaţi de această soluţie şi au declarat din capul locului că ar prefera să primească acţiuni în schimbul banilor pe care clubul îi datorează către el.    
Subliniem din nou faptul că, pentru ca aceste lucruri să se pună în mişcare, Oţelul trebuie să primească o decizie favorabilă în anularea datoriilor către ANAF. Apoi, dacă miracolul se produce, e mult mai uşor de crezut că cineva potent financiar (sau poate un grup de investitori) ar fi dornic să preia Oţelul, când nu vor mai exista datorii majore, când se va aproba un plan de reorganizare pentru insolvenţă, adică atunci când lucrurile vor reveni pentru prima oară în aproape 5 ani la normal.

Login sau crează cont pentru a comenta              |