STIRI Liga I EXCLUSIV: Oţelul a scăpat de datoriile la ANAF!!!

Decizia Curtii de Apel Bucuresti readuce Otelul pe linia de plutire!Decizia Curtii de Apel Bucuresti readuce Otelul pe linia de plutire!După aproape 5 ani de suferinţe intense, clubul Oţelul Galaţi a primit astăzi o veste uriaşă. Curtea de Apel București a decis în favoarea FC Oţelul Galaţi care cerea ştergerea unei datorii de aproximativ 5 milioane de euro către ANAF! Prin acest verdict favorabil şansele de salvare ale clubului de legendă gălăţean au crescut extraordinar de mult, deoarece potenţialii sponsori sau investitori nu mai sunt puşi pe fugă de suma datoriilor clubului. Această acceptare a contestaţiei Oţelului şi mai ales invalidarea datoriei imputate de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice va avea cel mai probabil efectul scontat şi în procesul de insolvenţă, acolo unde acum se poate realiza un nou plan de reorganizare viabil, pentru termenul din 13 ianuarie 2016!

Vă reamintim că în luna aprilie a anului curent, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice a cerut nici mai mult nici mai puţin decât intrarea în procedura de faliment a clubului nostru, deoarece ANAF considera că are de primit cam 5 milioane de euro pentru că Oţelul a folosit convenţii civile şi nu contracte de muncă în trecut. Datoria acumulată data dinainte de era TNG, mai exact din perioada 2005-2008, pe când Oţelul era condusă de Consiliul de Administraţie prezidat de Ionel Borş, avându-l pe Marius Stan ca director general, dar Fiscul a renunţat la pretenţii prin aplicarea amnistiei fiscale! Importanţa acestui proces era imensă, deoarece DGRFP Bucureşti deţinea peste 93% din totalul creanţelor, adică din datoriile pe care le are Oţelul. Acum echipa noastră a rămas doar cu o parte minusculă din această datorie şi are şanse mari de salvare de la faliment.

Câştigarea procesului cu Fiscul este cheia portiţei de salvare, deoarece formaţia noastră a rămas cu nici 10% din datoriile actuale! Trebuie precizat că majoritatea datoriilor rămase – în afara celor contestate de la Fisc – sunt către foştii jucători şi antrenori. Aceştia nu vor mai primi absolut niciun ban în cazul nefericit în care clubul va fi declarat în faliment. De aceea, conducerea executivă a Oţelului are un plan din care ambele tabere ar avea de câştigat şi anume acela de a oferi acţiuni la club acestor creditori în schimbul banilor datoraţi.

Mihail Bojincă (administrator judiciar Oţelul Galaţi): “Procesul încă nu s-a încheiat, dar ANAF-ul a anulat datoria de 22 de milioane de lei. Procesul se va finaliza în luna ianuarie, deoarece instanța a stabilit că trebuie sa luăm la cunoștință decizia luată de ANAF, ceea ce înseamnă că este doar o formalitate. Oricum, instanța nu mai are nimic de făcut, din moment ce ANAF-ul a renunțat la datorie! Practic am scăpat de plata unei sume de 22 576 114 lei. Astfel, această decizie ne ajută foarte mult în procesul privind insolvența ce va avea loc la începutul anului!”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 otzelarul » 14-12-2015 14:39

Dupa victoria obtinuta impotriva Sucevei, acum a venit o alta super veste pentru toata suflarea galateana (am scapat de datoria imensa catre ANAF)..sper sa se gaseasca cineva care sa investeasca la OTELUL si sa scapam si de insolventa asta blestemata

PS : hai OTELUL !
+3

otzelarul

 •  
 •  

#2 Tudor » 14-12-2015 14:53

O veste extraordinara. Eu ma asteptam la ea, dar acum e oficial! Pot spune ca aceasta veste e un cadou de Mos Craciun! :P Pericolul inca nu a trecut, dar e bine sa ne bucuram de orice moment! Oare Primaria va putea prelua acum echipa, macar pentru o perioada, pana se va gasi alt investitor?
+2

Tudor

 •  
 •  

#3 Steel Dany » 14-12-2015 16:04

Suntem pe drumul cel bun: am scapat de adamescu in mare parte, sediul clubului revine la Galati, revenim la sigla veche si am scapat de datoriile la anaf.
Acum ne mai trebuie sa scapam si oficial de adamescu si sa vina un investitor.
FORZA OTELUL! Impreuna vom reusi
+2

Steel Dany

 •  
 •  

#4 DanielT » 14-12-2015 16:58

Foarte important dacă nu chiar vital este ca cineva sa investească la Otelul. Au fost făcuți pași importanți dar fără ca cineva sa dorească cu adevărat sa investească în acest club lucrurile vor stagna în continuare.
+1

DanielT

 •  
 •  

#5 marian66six » 14-12-2015 17:25

Citez pe DanielT:
Foarte important dacă nu chiar vital este ca cineva sa investească la Otelul. Au fost făcuți pași importanți dar fără ca cineva sa dorească cu adevărat sa investească în acest club lucrurile vor stagna în continuare.

De acord, dar e mult mai probabil ca acum sa vina un investitor. Pana azi nimeni nu ar fi dorit sa ia o entitate cu 5 mil de euro datorie.
+1

marian66six

 •  
 •  

#6 eddynho » 14-12-2015 17:37

Un pas imens a fost finalizat.Partea cu adamescu mai trebuie rezolvata,dar aici cred ca se pot intelege cei 2 prieteni,in speta marius stan si adamescu.Datoria acum din ce inteleg pare a fi mai mica de 500.000.deci nu ar fi o suma exorbitanta daca cineva ar alege sa investeasca la Otelul si sa ajute totodata Otelul (chiar si din vanzarea a 1 2 jucatori bunicei se pot scoate banii astia,in viitor,televiziune in liga 1 dupa o eventuala promovare...)
+1

eddynho

 •  
 •  

#7 bogdanmihai » 14-12-2015 18:04

Opa...incep sa apara vesti din ce in ce mai bune . Am scapat de hotii de la TNG, am revenit cu sediul acasa, am si batut cu 3-0, acum vestea asta exceptionala! Otelul va fi iar mare de tot!
+1

bogdanmihai

 •  
 •  

#8 Aruon » 14-12-2015 18:18

In 2017 din nou in Liga 1!!!
HAI OTELUL!!!
Super veste.
+2

Aruon

 •  
 •  

#9 geo007ro » 14-12-2015 19:29

Sărbători fericite dragi oțelari! Parcă sună mult mai bine...
+2

geo007ro

 •  
 •  

#10 schillaci » 14-12-2015 21:14

Sărbători fericite !
+1

schillaci

Login sau crează cont pentru a comenta              |