STIRI Liga I “Mi-aş fi dorit să continui să joc la Galaţi”

George MironGeorge MironO parte a jucătorilor crescuţi pentru Oţelul de antrenorul Ion Crucianu s-au reunit zilele trecute cu tehnicianul care le-a îndrumat primii paşi în cariera de fotbalist. Printre aceştia s-au regăsit George Miron, Alexandru Tudorie sau Robert Moglan.  


George Miron: „Sunt fericit că am avut această reuniune cu foştii colegi şi mai ales să-l revăd pe profesorul care m-a ajutat foarte mult în cariera mea. El m-a reprofilat, trecându-mă de la atacant la fundaş central. Mi-aş fi dorit să continui să joc la Galaţi, dar asta a fost situaţia clubului, îmi doresc din tot sufletul ca Oţelul să revină în prima ligă.”

Chiar dacă nu mai joacă pentru Oţelul Galaţi, George Miron este deţinut teoretic în coproprietate de echipa noastră, laolaltă cu FC Botoşani, formaţie pentru care evoluează momentan în Liga I. Acest lucru poate fi în beneficiul clubului nostru, dacă jucătorul de 21 de ani va evolua constant în primul eşalon, crescând şansele unui transfer important, caz în care şi Oţelul va primi nişte bani. Astfel, vestea că la ultimul meci al naţionalei de tineret fundaşul central a fost căpitanul reprezentativei noastre U21 nu poate decât să ne bucure! Miron a fost titular şi integralist în meciul amical pe care selecţionata Under 21 l-a încheiat la egalitate în deplasare, scor 0-0, contra reprezentativei similare a Poloniei. Naţionala de tineret, antrenată de Cristi Dulca, este angrenată în preliminariile pentru EURO 2017.

George Andrei Miron este un produs al defunctei echipe satelit Oţelul II Galaţi. Odată cu scurgerea etapelor din sezonul trecut el a primit tot mai multe şanse de a fi titular în centrul defensivei Oţelului în ciuda vârstei. Miron a strâns 22 de meciuri de Liga 1 în tricoul roş-alb-albastru, marcând un gol, iar aceste cifre i-au adus mai multe convocări la naţionala de tineret a României! Odată cu retrogradarea formaţiei noastre, el a fost lăsat să plece la FC Botoşani pentru a nu pierde contactul cu Liga I. El este deţinut în coproprietate de cele două cluburi moldave. La Botoşani a prins alte 13 partide în primul eşalon, iar convocările la naţionala de tineret nu s-au oprit, totul culminând cu numirea sa în postura de căpitan de echipă la ultima partidă.

Login sau crează cont pentru a comenta              |