STIRI Liga I ”O echipă Oțelul din Liga a IV-a sau a III-a tot o clonă este!”

Ilie HagiogluIlie HagiogluLa Lider Sportiv, de la Radio ProFM LiderFM, Ilie Hagioglu, a vorbit despre crearea unei noi echipe Oțelul şi despre problema clonelor fotbalistice la Galaţi:

”Eu am avut discuții cu galeria despre acest subiect. Multă lume zice că dacă am face din Metalosport Oțelul, ar fi o clonă. Părerea mea că indiferent dacă o luăm din Liga a V-a, a IV-a sau a III-a, tot o clonă se va numi noua echipă Oțelul. Actuala echipă Oțelul are un Cod de Înregistrare Fiscală, un Certificat de Identitate Sportivă, oricum am da-o ar fi un nou Oțelul. Din ce am citit eu, actualul club Oțelul apare tot din fuziunea cu Metalosport. După mine aș face tot posibilul să schimbăm denumirea actualei echipei Metalosport în Oțelul, iar în cel mai scurt timp să promovăm în Liga a II-a, după care în Liga I. În vară, în pauza dintre campionate, se poate schimba denumirea clubului, mai ales că facem fuziunea cu un club care există, ACS Oțelul”, a spus Ilie Hagioglu

www.sportgalati.com

Comentarii   
 •  
 •  

#1 schillaci » 07-02-2016 12:36

Pentru adevăratul Oțelul jefuit și abandonat de toți nu s-a găsit o sticlă de apă pentru jucători, dar pentru o clona s-ar găsi imediat resurse pentru o promovare rapidă până în prima liga...

schillaci

 •  
 •  

#2 Galati1964 » 07-02-2016 13:16

Nu ai dat 1 leu pt. echipa, la fel si stapanul tau. Tot oamenii care muncesc pe 10 milioane au tinut echipa in viata.
O echipa a suporterilor poate nu va fi Otelul pur, dar sigur va fi mult mai curata decat cu toti din umbrachte care v-ati batut joc de Otelul. Mai bine in liga a V -a 10 ani consecutivi , dar sa fie echipa noastra, fara amestecul celor care au otravit totul. Am fost o data masa de manevra, de votanti, nu o sa mai fim a doua oara pacaliti. Important nu e sa fim in liga I, ci sa fim proprii nostri stapani. Otelul nu a fost iubit datorita performantelor, ci in primul rand datorita existentei. Asa ca lasati-ne cu parerile intelepte.

Galati1964

 •  
 •  

#3 ADYtza74 » 07-02-2016 13:29

Nea Ilie nu era mare sef si el la Otelul ? Sigur stie care a fost manevra si e si interesul lui sa se plece pe o alta varianta.

ADYtza74

 •  
 •  

#4 Steel Dany » 07-02-2016 16:47

Dupa ce Otelul va intra in faliment, putem incepe de la 0, din Liga 4, cu acelasi nume, aceeasi sigla, imn, palmares, si fara datorii. Asta n-ar fi o clona!

Clone sunt cele de la Craiova sau Timisoara, unde au existat sau exista 2 echipe cu acelasi nume si pretind ca reprezinta una istorica.

Steel Dany

 •  
 •  

#5 nicki55 » 07-02-2016 18:18

Fara a fi carcotas , nu vreau sa rasucesc cutitul in rana . Cand a fost rusinos , atunci s-au acum ??!! libertatea.ro/.../...
+1

nicki55

 •  
 •  

#6 schillaci » 07-02-2016 22:58

Citez pe nicki55:
Fara a fi carcotas , nu vreau sa rasucesc cutitul in rana . Cand a fost rusinos , atunci s-au acum ??!! libertatea.ro/.../...


Are legătură cu ce discutăm noi aici ? Nu cred, dar am să încerc sa-ti răspund totuși. Dacă lucrurile au stat chiar așa, atunci e un lucru rușinos făcut de conducerea clubului din acea perioadă, cu care suporterii echipei Oțelul, cu siguranță, nu s-ar mândri. Totusi, să susții, cu bună știință, o clonă creată de cei care au pus umărul la distrugerea adevaratului Oțelul ar fi rușinos.
+1

schillaci

 •  
 •  

#7 geo007ro » 07-02-2016 23:57

Pai fuzioneaza Metalosport cu Otelul si rămâne, cum e normal, Oțelul. Măcar pentru juniorii de la club se merită acest proiect. Și echipa noastră renaște, iarăși, prin Metalosport. Acum 35 de ani se putea, acum de ce nu?

geo007ro

 •  
 •  

#8 DanielT » 08-02-2016 10:22

Citez pe Steel Dany:
Dupa ce Otelul va intra in faliment, putem incepe de la 0, din Liga 4, cu acelasi nume, aceeasi sigla, imn, palmares, si fara datorii. Asta n-ar fi o clona!

Clone sunt cele de la Craiova sau Timisoara, unde au existat sau exista 2 echipe cu acelasi nume si pretind ca reprezinta una istorica.

Otelul Galati este un brand care acum apartine societatii FC OTELUL SA. Daca societatea intra in faliment din cauza datoriilor echipa va fi dezafiliata din competitiile FRF iar activele clubului vor fi scoase la licitatie. Brandul Otelul poate fi rascumparat de cineva potent financiar in momentul licitatiei.
Pentru a porni cu un nou Otelul de la zero dupa falimentul FC Otelul SA trebuie neaparat infiintata o noua asociatie sportiva care sa aiba denumirea de Otelul, o clona asa cum ne place sa spunem asta neinsemnand ca o clona e ceva rau neaparat. Echipa care ne-a bucurat in 2011 provine tot dintr-o clona deci o clona poate aduce si fericire suporterilor.
Problema se pune ce e bine sa se faca cu aceasta nou infiintata Otelul? Prin Galati exista 2 variante: inscrierea asociatiei respective in ultima liga( probabil a 5 a ) sau preluarea locului singurei echipe galatene Metalosport din liga 3(dupa modelul Puiu Vasilache in 1982). Indiferent de alegere e nevoie de suport financiar si nu unul oarecare. Toata lumea vrea un nou Otelul dar s-a intrebat cineva cat de greu va fi si cat de multi bani trebuiesc investiti pentru a reusi?
+1

DanielT

 •  
 •  

#9 vitzamina » 08-02-2016 11:22

Puiu Vasilache nu a infiintat clone. Echipele sale detineau culorile, stema si palmaresul echipei Otelul, deci avea continuitate. Chiar daca sugerezi ca noi am sustinut o echipa infiintata in 1982, ei bine, actele depuse la UEFA, cu ocazia participarii in UCL prezentau anul de infiintare 1964, chiar daca o perioada a activat la nivel de amatori, in campionatul combinatului siderurgic.
Ambele sunt solutii, fara echivoc, pentru a ajuta adevaratul Otelul. Atat ca promovare imediata a imaginii si traditiei (atata timp cat nu se uita originile echipei Otelul), cat si ca acumulare a unei zestre care sa fie cedata ulterior.
O problema in cazul artificiilor astea e ca unele persoane iubesc doar Otelul si nu mai sunt dispuse sa sustina o alta echipa, ceea ce pare corect din punctul meu de vedere. Inteleg dorinta LSG de a continua fotbalul in Galati, dar eu as infiinta o ASPTO Galati(Asociatie Sportiva pentru Promovarea Traditiilor Otelului), daca ar fi dupa mine. In felul asta va mentineti calitatea de suporteri otelari (desi e liga suporterilor galateni, nu otelari), fara sa infiintatai clone si fara sa mintiti ceilalti suporteri. La un moment dat, in viitor, acest ASPTO poate ceda buget, finantare, loc ocupat si palmares propriu catre un Otelul renascut.
A doua problema ar fi incercarea, deloc usoara, de a continua fara persoane care sunt considerate vinovate, macar si moral, de aceasta umilire. Otelul ar trebui sa se elibereze de compromisuri, de politic poate, si sa redevina echipa orasului. Atata timp cat reprezinta interesele unei categorii, va avea contestatari. De asta nea Puiu Vasilache pornea cu echipe infiintate in combinat, curate si ale comunitatii, si nu fuziona cu scopul de a obtine sustinere. Metalosportul de azi nu are nici o legatura cu cel istoric, iar fuziunea are scopul de a atrage sustinere politica.
+1

vitzamina

Login sau crează cont pentru a comenta              |