STIRI Liga I Creditorii au votat: Oţelul trebuie să continue în Liga 2!

Echipa Otelul e croita din otelEchipa Otelul e croita din otel“Greu de ucis” poate deveni supranumele formaţiei Oţelul Galaţi, club aruncat parcă la gunoi de toată lumea, dar care se încăpăţânează să moară în surdină! Chiar dacă nu mai există bani sau jucători profesionişti la club, Adunarea Creditorilor a hotărât astăzi ca echipa să-şi continue parcursul în Liga a II-a. Rămâne de văzut însă acum cu cine va face acest lucru, având în vedere că la club mai sunt sub contract doar juniorii, iar transferuri nu se pot face, din cauza unei restricţii venite direct de la FIFA!

Astfel, în ciuda faptului că ANAF Bucureşti a cerut din nou falimentul clubului legendar gălăţean, Societatea Astra SA, Primăria Galaţi, dar şi ArcelorMittal, au votat împotriva dezafilierii, cel puţin pentru 2 luni, până când se va încheia sezonul regulat. Administratorul judiciar Mihail Bojincă trebuie să reuşească acum să valorifice bunurile clubului, ce constau în special în autovehicule, pentru a se putea continua activitatea la club pentru 2 luni.
Printre altele s-a refuzat cedarea gratuită a grupelor de copii şi juniori către alte cluburi doritoare şi s-a cerut refacerea planului de reorganizare pentru ieşirea din insolvenţă.

ÎNTREGUL PROCES-VERBAL CU DECIZIILE LUATE ÎL GĂSIŢI AICI

Comentarii   
  •  
  •  

#1 theflyer » 12-02-2016 17:55

Situatia pare destul de simpla. Cine ar dori sa preia clubul (daca mai doreste careva) va trebui sa-l cumpere achitand doar datoriile catre terti (prezentand un plan de reorganizare priin care datoriile pot fi platite si in rate). In felul asta creditorii si-ar lua macar banii din club. Din cate am inteles eu datoria insumeaza cam 350.000 de euro. Pare putin la prima vedere dar e foarte mult pentru un club care mai are doar echipe de juniori. Nu sunt fanul echipelor care sunt preluate de Consilii Locale/Judetene, dar daca cele doua consilii ar aduna 1 milion de euro s-ar putea plati datoriile si s-ar asigura un fond pentru dezvoltarea clubului. Sau, cazul cel mai fericit, sa vina un investitor. Acum, ca si idee... Cam tot atat ar costa si sa faci un club de la zero in Liga II, si nici nu te-ai chinui cu restrictii de pe la UEFA referitoare la promovari si alte alea. Plus ca ai pastra bazinul de suporteri si palmaresul. Daca Marius Stan vrea un nou mandat, ar fi o miscare interesanta... :-)
PS: Decat sa dea un milion pe stadionul Otelul, Primaria mai degraba ar cumpara clubul Otelul... Grupele de copii si juniori reprezinta mai mult pentru comunitate decat stadionul...
+4

theflyer

  •  
  •  

#2 Tudor » 12-02-2016 18:19

Orice ar face Stan acum, lumea ar zice ca e campanie si bla bla bla. Deja il injura multa lume. Ar fi bine sa miste lucrurile, sa faca un plan cu bataie lunga. Lumea ii va multumi mai tarziu, acum trebuie sa suporte injuraturile. Interesant e ca toti se leaga de el, dar nimeni nu ii injura pe cei din combinat care au decis sa ne lase si care l-au adus de fapt pe Adamescu. Strainii au luat combinatul, dar nu au dat mai nimic in schimb.
+5

Tudor

  •  
  •  

#3 ADYtza74 » 13-02-2016 11:27

Sa vedeti ce figura frumoasa o sa facem cu juniorii care sunt dornici de afirmare si fara pretentii financiare.

ADYtza74

  •  
  •  

#4 bogdanmihai » 13-02-2016 14:47

Daca se voia intr-adevar falimentul, se cerea acum, nu avea nicio logica sa mai continue 3 luni degeaba. Logica imi spune ca la final se va face fuziunea cu Metalosport, Otelul isi va pastra identitatea, iar daca se va investi mai mult in Metalosport sa se forteze promovarea in liga a 2-a , cu atat mai bine. Eventual Metalosport sa se transforme in Otelul II.
−1

bogdanmihai

Login sau crează cont pentru a comenta              |