STIRI Liga I “Şi în 2011, când am luat campionatul cu Oţelul, tot Steaua era favorită”

Ioan FilipIoan FilipFostul campion, supercampion şi participant cu Oţelul în Champions League, Ioan Filip, a acordat un interviu Gazetei Sporturilor în care vorbeşte despre echipele pe la care a trecut menţionând în multe momente şi surpriza imensă din 2011, când formaţia noastră a terminat deasupra tuturor.

Mijlocaşul la închidere este singurul fotbalist din eşalonul de elită al fotbalului românesc care a jucat toate cele 2070 de minute disputate până acum în acest sezon de Liga 1. Integralistul Filip evoluează pentru Viitorul Constanţa alături de un alt fotbalist de legendă al Galaţiului, Florin Cernat, cei doi aflându-se cu echipa lor pe locul 2 în campionat!

Ioan Filip: “Nu mai sunt atât de tânăr ca să nu rezist presiunii. Am jucat 4 ani la Galaţi, apoi la o mare echipă a campionatului, cum este Petrolul, iar acolo chiar era presiune exercitată din partea acelor fani fabuloşi. Şi în 2011, când am luat campionatul cu Oţelul, tot Steaua era văzută de specialişti ca principala favorită. Multe discuţii... Dacă mă întrebai la începutul campionatului dacă ar fi o surpriză mai mare să devin campion cu Viitorul decât că am fost cu Oţelul, aş fi zis că da. Acum, nu mi se mai pare ceva ireal. Viitorul nu mai este o formaţie ce poate fi trecută cu vederea. Nu mai sunt doar copii, ci avem jucători cu experienţă, care fac diferenţa. Cu siguranţă mă gândesc la EURO, dar trebuie ca domnul selecţioner să aibă nevoie de mine. În afara terenului sunt familist, am o fetiţă de un an. Eu sunt ardelean, dar am lucrat în Moldova, în Ploieşti, apoi în Dobrogea. Mă adaptez foarte repede, peste tot. Prind rapid. La Galaţi m-am simţit cel mai bine, acolo am stat 4 ani, ajunsesem să cunosc totul.”

Originar din Criştioru de Jos (jud.Bihor), Ioan Constantin Filip (26 de ani) a mai jucat pentru Minerul Ştei, Luceafărul Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea. În 2010-2011, sezon în care echipa noastră s-a încoronat cu titlul de campioană, Filip a apărut de nicăieri în lotul antrenat pe atunci de către Dorinel Munteanu şi s-a impus ca titular la scurt timp de la venirea sa. Per total a strâns 96 de meciuri (6 ca titular în Liga Campionilor) în tricoul Oţelului, marcând 5 goluri. În 2014 a ajuns gratis la Petrolul Ploieşti, iar apoi s-a transferat la Viitorul Constanţa, unde îşi continuă ascensiunea.

Login sau crează cont pentru a comenta              |