Otelul se muta pe DunareaOtelul se muta pe DunareaÎn prima etapă de acasă pe anul 2016, Oţelul întâlneşte Gloria Buzău, iar partida se va disputa pe Stadionul “Dunărea”, deoarece echipa noastră a fost din nou alungată de pe arena care-i poartă numele de către proprietarul bazei sportive din Ţiglina III, Combinatul ArcelorMittal Galaţi. Bineînţeles, pentru Oţelul, această problemă chiar nu mai este cea mai importantă, având în vedere că formaţia roş-alb-albastră a ajuns să joace cu juniori de 15-18 ani în eşalonul secund al fotbalului românesc, iar luna aprilie ar putea veni la pachet cu o retrogradare în Liga 3 + faliment.

Sezonul acesta nu a fost deloc blând cu niciuna dintre cele două oponente, acestea ocupând poziţii de play-out, respectiv locurile 12 (Oţelul) şi 7 (Gloria Buzău). Trebuie precizat că formaţia buzoiană este antrenată de fostul jucător de legendă oţelar, Viorel Ion, cel care nu doreşte ca jucătorii săi să subestimeze nici măcar juniorii Oţelului. Trebuie precizat că şi Gloria trece printr-o perioadă grea din punct de vedere finaciar, urmând să facă deplasarea la Galaţi cel mai probabil în ziua meciului.
Ar mai fi de spus că Oţelul întâlneşte în sfârşit în Liga a II-a un adversar cu care s-a luptat de-a lungul istoriei de mai multe ori. Prima întâlnire dintre formaţia gălăţeană şi Gloria a avut loc la Buzău pe 22 august 1982, în cadrul Diviziei B, când gazdele de atunci s-au impus cu un neverosimil 5-0. Oţelul şi-a luat revanşa în retur, când s-a impus cu 1-0, formaţia roş-alb-albastră terminând acel sezon al eşalonului secund pe locul 3, în timp ce buzoienii au fost pe 2! Per total, Oţelul şi Gloria Buzău s-au întâlnit în 15 ocazii la nivelul primelor două ligi ale fotbalului românesc. Bilanţul este echilibrat cu 6 victorii ale gălăţenilor, 8 ale buzoienilor, în timp ce un singur meci s-a încheiat la egalitate. Golaverajul este tot în favoarea Gloriei care are 22 de goluri marcate şi 18 primite. La Galaţi s-au disputat 7 meciuri de-a lungul istoriei, Oţelul pierzând de 3 ori şi câştigând de 4 ori. Cele două formaţii au provocat mai mereu întâlniri pe muchie de cuţit, luptându-se la promovare când se aflau în Liga a II-a sau reuşind surprize de proporţii ca victoria Gloriei pe terenul Oţelul din 2007, într-un moment în care buzoienii nu învinseseră pe nimeni timp de 20 de etape, iar “oţelarii” se băteau în partea de sus a clasamentului. În tur, buzoienii s-au impus cu 2-1, după un meci în care oţelarii au încasat prosteşte două goluri în debutul partidei şi au ratat egalarea pe final în mai multe rânduri.
Partida de azi va fi arbitrată de Claudiu Marcu din Constanţa. El va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi Florin Iacob şi Erchian Ionus (ambii din Constanţa), în timp ce rezervă va fi Nicolae Breoi din Bucureşti. Observator al brigăzii de arbitri va fi Bogdan Zanfirescu (Botoşani), în timp ce de buna organizare a partidei se va ocupa Stere Guţeanu din Constanţa.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Bordieanu - Oprea, Maftei, Codreanu, Ciurea - Chiriac, Istrate, Blănaru, Toma - Sefer, Perju.
Gloria: Sîrbu - Iordache,Vârtej,Vlaicu,Ghiţă – N. Popescu, Marcu, Danciu, Răduca, Burlacu - Pălimaru.

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI:
Stelian Bordeianu: “A fost o presiune asupra copiilor, deoarece evoluau la alt nivel, nu la nivelul juniorilor unde au jucat până acum. Eu zic că s-au descurcat destul de bine la Bacău, au avut o atitudine destul de bună. Din păcate, din motive obiective, nu am putut să facem faţă la nivel de forţă, viteză, etc. Aici am fost depăşiţi un pic! În general a fost destul de bine, până am luat primul gol, dar a existat acea presiune asupra copiilor. O să vedem care e situaţia în continuare, pentru că noi începem campionatul şi la Juniori A pe 20 martie, deci mai e timp până atunci. O să vedem la acel moment care va fi situaţia, cum vor evolua lucrurile la clubul nostru. Probabil atunci se va lua decizia, în funcţie de ce jucători sunt. La momentul ăsta nu se ştie cum va fi trecerea.”

Ion Viorel (antrenor Gloria Buzău): “Vorbind strict fotbalistic e adevărat că Oţelul bagă juniorii, dar aţi văzut cu Bacăul… Mă aşteptam săptămâna trecută să fie un scor mult mai mare, dar nu a fost aşa. S-au chinuit cu ei, ba chiar prima repriză s-a încheiat 0-0. Am înţeles că un gol a fost marcat dintr-un penalty la un henţ care nu a fost, dar în fine nu asta e problema. Cel mai mare adversar al Gloriei Buzău suntem chiar noi, adică oraşul ăsta care se pare că nu poate ţine o echipă în Diviza B. Sunt dezamăgit! N-avem bani de hotel la Galaţi. Vom face rost de un autocar şi vom pleca sâmbătă dimineaţa ca navetiştii. În cel mai bun caz plecăm în ziua meciului la Galaţi. Ăsta e fotbalul!”