STIRI Liga I “Nu va mai ieși vreun club din insolvență!”

Previziunile galeriei inca de anul trecutPreviziunile galeriei inca de anul trecut“Omul cu licenţele” de la Federaţia Română de Fotbal, Viorel Duru, a declarat recent că, în afară de Dinamo, care a reuşit minunea de a ieşi din insolvenţă, restul cluburilor care au ales această formă de reorganizare, printre care şi Oţelul Galaţi, vor intra în faliment mai devreme sau mai târziu.

Prima echipă din România care a intrat în insolvenţă a fost Rapid, în decembrie 2012. Ulterior, au urmat alte opt cluburi de Liga 1 la acea vreme: Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov. Între timp, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui au falimentat, iar U Cluj, Oţelul, Rapid sau FC Braşov au retrogradat şi întâmpină mari probleme cu planurile de reorganizare.
TNG-ul lui Dan Adamescu a cerut intrarea în insolvenţă a echipai noastre pe 4 iulie 2013, ca urmare a datoriilor apărute peste noapte la ANAF. O amnistie fiscală ne-a salvat de cele 5 milioane de euro imputate de Fisc, dar în timp s-au strâns alte şi alte datorii. Acum, suporterii aşteaptă cu sufletul la gură sentinţa judecătorului sindic care ar putea arunca Oţelul în agonia falimentului.  

Viorel Duru (Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF): „A ieșit Dinamo din insolvență și slavă Domnului că avem și un caz fericit, dar eu vă spun, anul acesta fac 60 de ani, ies eu la pensie şi nu va mai ieși vreun club din insolvență! Toate cluburile care vor fi intrat în insolvență, mai devreme sau mai târziu, vor fi în faliment. Situaţia este la fel de proastă ca și în anii trecuți, poate chiar mai proastă. Vor fi probleme, vedeți și dumneavoastră din ce spune fiecare decident de pe la club: «Dom’le, dacă ni se întâmplă nu știu ce lucru pozitiv întru în insolvență, dom’le, dacă ni se întrerupe finanțarea suntem pe ducă». Deci lucrurile sunt foarte fluide.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |