Soarta Otelului va fi decisa peste doar 3 zileSoarta Otelului va fi decisa peste doar 3 zileVerdictul în procesul insolvenţei, care ar putea salva Oţelul sau care ar putea îngropa clubul de legendă gălăţean, urmează a fi pronunţat peste doar 3 zile!

Instanţa a dat termen data de 6 aprilie, anul curent, pentru a se convoca Adunarea Creditorilor în termenele prevăzute de lege în vederea supunerii la vot a planului de reorganizare iniţial cu luarea în considerare a intervenirii amnistiei fiscale. Numai că, administratorul judiciar MB MANAGEMENT IPURL a cerut preschimbarea termenului de judecată stabilit pentru data de 06.04.2016 cu cel din data de 23.03.2016, iar Tribunalul a admis acest lucru în şedinţa publică din 02.03.2016.

Culmea este că data de 23 martie în care s-ar putea declara falimentul sau continuarea insolvenţei la clubul Oţelul este sinonimă cu ziua în care ne vom juca ultima şansă de salvare din punct de vedere sportiv, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamţ, de la ora 15.00!

Vă reamintim că toată lumea spera la un verdict favorabil la începutul anului, mai ales că pe 14 decembrie 2015 clubul primise o veste uriaşă, mai exact Curtea de Apel București decisese în favoarea FC Oţelul Galaţi care cerea ştergerea unei datorii de aproximativ 5 milioane de euro către ANAF! Numai că, la scurt timp, administratorul judiciar Mihail Bojincă a declarat că gruparea roș-alb-albastră este foarte aproape de faliment, deoarece trei categorii de creditori au respins planul de reorganizare prezentat de către FC Oțelul. Oficialul echipei a declarat la acea oră că “în proporţie de 80% Oţelul este mai aproape de faliment”. Totodată, activitatea sportivă a fost suspendată timp de o lună, iar Oţelul a continuat returul Ligii a II-a cu juniorii!