In tur a fost 0-0, datorita paradelor lui GrecuIn tur a fost 0-0, datorita paradelor lui GrecuÎn penultima etapă a returului Seriei I a Ligii a II-a se întâlnesc două echipe cu mare tradiţie în fotbalul românesc, două foste campioane naţionale, aflate în insolvenţă, cu mari probleme financiare. care au retrogradat împreună în sezonul trecut de primă divizie.

Din păcate, asemănările dintre Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi se opresc aici, deoarece giuleştenii stau mult mai bine din punct de vedere sportiv în comparaţie cu roş-alb-albaştrii, primii aflându-se în fotoliul de lider, în timp ce echipa noastră este 99.99% retrogradată în eşalonul al treilea! Cum în ultima etapă vom sta, suporterii oţelari mai au o singură şansă să-şi ia la revedere de la Liga a II-a, de la meciurile cu echipe rivale de tradiţie, de la atmosfera de meci cu stadionul plin deşi e televizat, iar şansa aceea este doar în seara asta... Aşa că, vă recomandăm să nu o pierdeţi, indiferent ce credeţi că aţi avea mai bun de făcut.
Meciul de diseară este cel cu numărul 53 între cele două formații, până acum statistica fiind de partea feroviarilor, care au câștigat de 26 de ori, în timp ce „oţelarii” au acumulat doar 15 victorii, restul de 11 meciuri încheindu-se la egalitate. De remarcat este că Oțelul a câştigat ultimul meci jucat pe propriul teren cu Rapid, pe 1 septembrie 2014, scorul fiind atunci 2-0 pentru noi, prin dubla lui Cristian Cristea. Partidele dintre “oţelari” şi giuleşteni s-au disputat mereu la intensitate maximă şi, indiferent de forma arătată de cele două echipe, s-au încheiat mai mereu cu rezultate neprevăzute. Nu putem trece peste acel 5-0 administrat alb-vişiniilor de către gălăţeni, la chiar prima lor întâlnire, pe 26 octombrie 1986, cum la fel nu vom putea uita niciodată că, 20 de ani mai târziu, Oţelul suferea cea mai grea înfrângere din istorie, 0-7 la Galaţi, contra Rapidului! Răsturnările spectaculoase de scor au constituit o altă caracteristică a acestui duel încins, una din cele două victorii reuşite de gălăţeni în Giuleşti fiind smulsă în prelungirile unei partide de poveste care a avut loc pe 20 septembrie 1996. A fost atunci 4-3 pentru Oţelul, după ce Rapidul a avut 3-1 şi un om în plus pe teren! Tot de poveste este şi acel 3-3, după 0-3 la pauză, într-un meci disputat pe stadionul “Dunarea” în 2005 sau un 3-2 pentru Oţelul în 2012, cu un hat-trick reuşit de Marius Pena. Dacă palmaresul deplasărilor în Giuleşti este deplorabil, la Galaţi lucrurile au stat altfel, Oţelul având 13 victorii, 7 egaluri şi doar 7 înfrângeri contra rapidiştilor.
Partida de azi va fi arbitrată de Dan Botescu din Bucureşti. El va fi ajutat la cele două margini de arbitrii asistenţi Sebastian Stoianov (Constanţa) şi Damian Antal (Bacău), în timp ce rezervă va fi Laurenţiu Ionaşcu din Buzău. Observator al brigăzii de arbitri va fi Constantin Gheorghe (Suceava), în timp ce de buna organizare a partidei se va ocupa Haralambie Antohi din Brăila.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Bordieanu – Oprea, Iorguş, Maftei, Ciurea – Codreanu, Chiriac – Istrate, Toma, Sefer – Perju. Antrenori: Stelian Bordieanu şi Sorin Haraga
Rapid: Botaş – Kuşnir, Avrămia, Cruz, Vasile – Raiciu, Luque – Ganea, N’Koyi, Morar – Martin. Antrenor: Dan Alexa

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECI:
Stelian Bordieanu: “Băieţii meritau din plin să aibă un meci în nocturnă, chiar televizat, şi merită să joace cu tribune cât mai populate, să fie încurajaţi până la ultima secundă. Îi rog pe toţi cei care au trăit clipe de fericire pe acest stadion să vină la acest meci. Sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului şi să ieşim la final cu capul sus din teren, mândri de tot ce am făcut pentru Oţelul Galaţi.”

Dan Alexa (antrenor Rapid Bucureşti): „Mai sunt două etape din sezonul regulat, apoi va începe play-off-ul. Pentru noi urmeaza un meci la Galaţi, o formaţie cu mulţi tineri, unde, în mod normal, trebuie să câştigăm. Principalul obiectiv e să promovăm, în ultima vreme am jucat cu sacrificiu şi dorinţă. Nu suntem departe de situaţia de la Oţelul, dar sperăm ca la noi situaţia să se rezolve. Ştiu că se fac eforturi foarte mari, s-a plătit şi un salariu în urmă cu o săptămână, deci lucrurile decurg spre normal.”