STIRI Liga I E gata... S-a terminat... Oţelul a intrat în faliment

Povestea celei mai frumoase echipei din lume (pentru suporterii otelari) se incheie deocamdata aiciPovestea celei mai frumoase echipei din lume (pentru suporterii otelari) se incheie deocamdata aiciTribunalul Bucureşti a anunţat astăzi verdictul în procesul de insolvenţă al Oţelului. Cel mai important club din istoria oraşului Galaţi a intrat în procedură de faliment! Suporterii primesc această lovitură de ciocan, chiar astăzi de 1 Aprilie, dar ţinem să menţionăm din capul locului că NU ESTE O GLUMĂ... Rămâne de văzut dacă se va mai face apel la această decizie, deşi e greu de crezut că se mai poate întoarce decizia. De azi înainte rămânem cu amintirile, cu blestemele pentru nişte nenorociţi care au distrus fotbalul gălăţean şi cea mai titrată echipă a Moldovei şi cam atât. Povestea celei mai frumoase echipe din istoria Galaţiului, creaţia preşedintelui-erou Puiu Vasilache se opreşte deocamdată aici.
Iată şi motivaţia Curţii, dar şi ce se va întâmpla cu bunurile echipei în perioada următoare:


“În temeiul art. 107 alin. 1 lit. B din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului SC FOTBAL CLUB OŢELUL SA. În temeiul art. 107 alin 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor menţionate la art. 108 alin. (3) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar – 16.05.2016; b) termenul de verificare a creanţelor menţionate la art. 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora – 15.06.2016; c) termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor – 05.07.2016; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat – 15.07.2016. Numeşte lichidator judiciar provizoriu pe SCP MB Management IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din lege, cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitorului. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. În temeiul art. 108 alin. 1 şi 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 61 alin. 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare şi dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menţionată la art. 107 alin 2 lit. e), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 07.09.2016, C. 5, ora 09.00. Executorie. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.03.2016.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Aruon » 01-04-2016 10:38

Acum,poate se sesiseaza si D.N.A -ul in legatura cu JAFUL ,furtul si distrugerea ce a avut loc la Otelul dupa castigarea campionatului.
RUSINE tuturor celor care au distrus si jefuit clubul!!!
Oricum,DUMNEZEU(!!!) nu doarme si va face dreptate,cine a furat ,va plati.
TRIST dar sper sa renastem cumva,ca pasarea Phoenix.:) O sa renastem mai puternici.:) Otelul oricum nu va fi uitat pentru ca va fi in inimile si in amintirea galatenilor in continuare.. :cry:

Aruon

 •  
 •  

#2 Uzzy » 01-04-2016 10:38

Foarte trist....dar era de asteptat de foarte mult timp :(

Otelul putea fi de mult ajutata, inca de cand s-a sters datoria catre stat, dar NU S-A VRUT. Tot ceea ce s-a vrut a fost falimentul...care si s-a obtinut intr-un final.

Totusi, o data cu acest faliment a ramas totusi o ''nota de plata'' pe care sunt convins ca ''cei trei crai'' o vor plati mai devreme sau mai tarziu. :-x
+1

Uzzy

 •  
 •  

#3 ADYtza74 » 01-04-2016 11:30

Asta inseamna ca si juniorii 1 ,2 si restul mai mici nu vor mai fi Otelul ? Deci trebuie sa o luam de la ultima liga cu o noua echipa la care ce nume am putea purta? :sad:

ADYtza74

 •  
 •  

#4 Devilutzu » 01-04-2016 11:38

Fratilor trebuie facut cumva sa nu ramana nepedepsita moartea clubului nostru iubit. Sa aducem cumva DNA in casele astora si sa plateasca.

Devilutzu

 •  
 •  

#5 DanielT » 01-04-2016 11:54

Doar de galateni depinde daca traditia OTELULUI va merge mai departe. In faliment a intrat doar FC OTELUL SA, societatea care a administrat brandul Otelul in ultimii 11 ani. Otelul va muri cu adevarat doar atunci cand Galatiul nu va mai fi in stare sa duca traditia mai departe iar asta tine doar de suporteri, autoritati si bineinteles de oamenii potenti financiar din orasul asta.
+1

DanielT

 •  
 •  

#6 romeo » 01-04-2016 11:59

Nu putem sta asa : trebuie sa cerem imperativ autoritatilor locale infiintarea unei echipe de fotbal a noastra, a galatenilor. Fotbalul nu s-a terminat. Cu Otelul s-a intamplat ceea ce era previzibil sa se intample. Eu voi sustine in continuare fotbalul in Galati . Otelul este istorie, pe drept sau pe nedrept, sa judece cei in masura sa o faca.
Otelul lui adamescu s-a dus! Sa incepem de la zero, curati si sanatosi ! Cine se baga pentru Otelul Galati ?
−2

romeo

 •  
 •  

#7 radu_alex13 » 01-04-2016 12:50

Am crescut cu echipa asta in suflet, am iubit si iubesc culorile acestui club. Imi aduc aminte cu placere cand fugeam de la scoala sa-mi vad echipa preferata. Am iubit, iubesc si voi iubi acest club! Este regretabil, este trist, ca un club cu asa istoric sa dispara!! Din pacate fotbalul a ajuns o afacere! De noi s-a ales praful ca de o investitie prost-facuta!
Pacat , mare pacat!
+1

radu_alex13

 •  
 •  

#8 eddynho » 01-04-2016 12:52

Adio Otelul ! Te voi iubi mereu. Nu mai sperati la dna si la dumnezeu ca nu o sa se intample nimic,e prea tarziu deja sa se mai faca ceva

eddynho

 •  
 •  

#9 granata » 01-04-2016 13:56

PALMARES,CULORI SI NUME fara aceste trei lucruri nu va exista nici un nou Otelul!!Terminati cu fuziuni,clone,Metalo sport si alte aberatii!!

granata

 •  
 •  

#10 leutzu » 01-04-2016 14:31

a murit o societate nu otelul galati.,,,,,,otelul inseamna emblema,culori, palmares si fani ,,,avand in vedere ca toate cele enumerate nu sunt de vanzare otelul poate sa o ia de la capat ca societate non profit cu emblema,culori si palmares.......trebuie sa o luam de la capat .......multumim otelule CAMPIONII ORICUM RAMAN NEMURITORI
+3

leutzu

 •  
 •  

#11 Viciu » 01-04-2016 14:33

Fotbalul s-a terminat.
−1

Viciu

 •  
 •  

#12 geo007ro » 01-04-2016 15:00

Măi oameni buni, eu unul mă bucur că s-a terminat cu agonia. Care e problema dacă o luam din Liga a 4-a? Cu o echipa curată? Clubul rămâne, Oțelul nu va muri niciodată! A dat faliment un SRL. Societatea care administra echipa de fotbal. Facem altă echipă, preluam palmaresul și gata. Poate din vară, cu Metalosportul. De ce nu?

geo007ro

 •  
 •  

#13 Uzzy » 01-04-2016 15:46

Citez pe geo007ro:
Măi oameni buni, eu unul mă bucur că s-a terminat cu agonia. Care e problema dacă o luam din Liga a 4-a? Cu o echipa curată? Clubul rămâne, Oțelul nu va muri niciodată! A dat faliment un SRL. Societatea care administra echipa de fotbal. Facem altă echipă, preluam palmaresul și gata. Poate din vară, cu Metalosportul. De ce nu?


''Facem altă echipă, preluam palmaresul și gata'' ..... Suna frumos pt necunoscatori, dar problema cea mai dificila e sa preiei palmaresul/emblema/ecc...Trebuie ''doar'' sa platesti datoriile creditorilor, ai tu bani pt asa ceva? Sau pe tine te multumeste doar sa schimbi numele Metalosportului in ''Otelul New FC 2016'' fara palmares, fara nimic, doar numele Otelul sa apara pe tabela (cum e in prezent cazul Craiovei)?!

Uzzy

 •  
 •  

#14 geo007ro » 01-04-2016 16:11

Nici vorba. Patrimoniul va fi vândut (inclusiv sigla, palmaresul, cupele căștigate). Speranța este că vor fi cumpărate de cineva cu bune intenții. După aceia pot fi încorporate în o nouă echipă. Și cred că asta se va și face. Să nu uităm că e un an electoral.

geo007ro

 •  
 •  

#15 Uzzy » 01-04-2016 16:20

Citez pe geo007ro:
Nici vorba. Patrimoniul va fi vândut (inclusiv sigla, palmaresul, cupele căștigate). Speranța este că vor fi cumpărate de cineva cu bune intenții. După aceia pot fi încorporate în o nouă echipă. Și cred că asta se va și face. Să nu uităm că e un an electoral.


Pai exact ce spuneam, primordial ne trebuie un cumparator cu bune intentii (nu un Adameascu II sau un Mititelu)....Daca se reuseste acest lucru, parerea mea, automat vom avea un alt Otelul...cine cumpara palmaresul fara niciun motiv intemeiat?!?! Schimbari de societati/nume au mai fost si vor mai fi in fotbal, important e ca noul Otelul sa aibe identitatea celui care tocmai a fost ''deconectat de la aparate''...iar identitatea se echivaleaza cu palmaresul, emblema, culorile echipei....
+2

Uzzy

 •  
 •  

#16 Laguna GT » 01-04-2016 16:48

RIP Societatea Otelul!

Spiritul insa nu poate fi omorat fara a disparea cei care inca il tin in viata.
Cu drepturile asupra clubului Otelul (palmares, emblema, culori) se poate infiinta o noua echipa, asa cum ati spus si voi, nepatata.
Ma gandesc ca daca Liga Suporterilor ar reusi sa aiba o intalnire cu Marius Stan pentru a discuta despre recuperarea drepturilor asupra clubului, respectiv despre cadrul legal in care se poate crea o societate non-profit care sa fie sponsorizata de catre Primarie (societate care sa detina drepturile recuperate), atunci cred ca am putea avea o vizibilitate clara asupra (posibilitatii) renasterii clubului. Alta posibilitate nu vad.
+2

Laguna GT

 •  
 •  

#17 Ciprica » 01-04-2016 17:00

Oricum se trage cortina in scurt timp peste ce a mai ramas din rahatul asta de campionat intern. Au disparut/se zbat in mediocritate rand pe rand echipe de traditie, UTA, FC Arges, Corvinul, Poli Timisoara (aia adevarata, nu rahatul pe care l-am umilit in 2011), iar acum Otelul. Probabil urmeaza Rapidul, Brasovul si vor ramane sa joace stelemistii cu dinamo si inca vreo 4-5 echipe satesti. Cred ca cel mai onest ar fi sa joace direct pe sintetic.

On topic, sper sa vad gunoaie incatusate plimbate prin oras, disparitia Otelului nu poate sa nu produca efecte...
+3

Ciprica

 •  
 •  

#18 FRISKY » 01-04-2016 17:21

Otelul nu moare.Cheia este la noi.

FRISKY

 •  
 •  

#19 schillaci » 01-04-2016 20:34

Până una-alta, multă muie si toate belelele din lume pentru trio-ul care a îngropat Oțelul ! Sunt sigur că unul din ei s-a dat pe hochei la ora asta...
+3

schillaci

 •  
 •  

#20 guby » 02-04-2016 08:11

Voi nu ati inteles ca asta sa dorit,falimentul pentru ca sa se piarda urma sa nu mai plateasca nimeni din cei 3 crai de la rasarit
+2

guby

 •  
 •  

#21 Mylky » 02-04-2016 10:50

Ba nu este gata. Mai exista sperante, chiar daca de 0,1% dar ele mai exista. Se asteapta motivarea instantei iar primaria Galati va face contestatie in anulare:

viata-libera.ro/.../...

Citat:
Contactat telefonic, primarul Marius Stan ne-a declarat că, după ce îi va fi remisă motivarea instanţei, va face contestaţie în anulare împotriva hotărârii definitive pronunţate la Curtea de Apel.

Mylky

 •  
 •  

#22 GeoGl » 02-04-2016 12:03

Citez pe Mylky:
Ba nu este gata. Mai exista sperante, chiar daca de 0,1% dar ele mai exista. Se asteapta motivarea instantei iar primaria Galati va face contestatie in anulare:

viata-libera.ro/.../...

Citat:
Contactat telefonic, primarul Marius Stan ne-a declarat că, după ce îi va fi remisă motivarea instanţei, va face contestaţie în anulare împotriva hotărârii definitive pronunţate la Curtea de Apel.


Asta zic si eu,pentru ca 500.000 de euro(parca asta era suma anuala alocata echipei de catre primarie) nu e o suma care sa o aduca el de acasa sau fostul primar.Cred ca asta e mica noastra sansa;ceea ce parea a fi gata,nu cred ca e gata,ca doar au de recuperat bani.Acum cei care au de primit bani de la club si cei care doresc falimentul o sa se "bata".Eu zic ca de acum o sa aflam mai multe despre smenurile facute de cei care au devalizat echipa.Bine eu si sper sa fie asa(sau poate impulsul dorintei este mai mare).
Ori daca nu,primaria sa se implice in formarea unui nou club(asa cum au zis ei,un club non-profit) insa neaparat numele,culorile si palmaresul sa fie incluse in formarea lui.

GeoGl

 •  
 •  

#23 Arbok » 02-04-2016 12:12

Citez pe FRISKY:
Otelul nu moare.Cheia este la noi.


Asa este FRISKY. Otelul nu moare. Instanta a decis doar falimentul societatii ce detinea Otelul, nu falimentul clubului Otelul. Acel Otelul S.A. sau cum naiba se numea, acea societate a falimentat. Dar Otelul va fi acolo unde vor fi numele, culorile, sigla, palmaresul...

A falimentat doar o societate, cea a lui Adamescu ce detinea Otelul, nu Otelul in sine. Otelul este esenta tare, va trece si peste acest hop si va exista si de acum inainte.

Arbok

 •  
 •  

#24 Laguna GT » 02-04-2016 14:37

Otelul, ca si entitate, va mai exista doar cu o singura conditie: depinde cine va avea drepturile pentru palmares, sigla, culori. Altfel, nu mai putem vorbi de Otelul, ci vom fi in situatia Politehnicii Timisoara, U Craiova, Steaua, UTA Arad etc.

Laguna GT

 •  
 •  

#25 Laguna GT » 02-04-2016 14:43

Citez pe GeoGl:
Citez pe Mylky:
Ba nu este gata. Mai exista sperante, chiar daca de 0,1% dar ele mai exista. Se asteapta motivarea instantei iar primaria Galati va face contestatie in anulare:

viata-libera.ro/.../...

Citat:
Contactat telefonic, primarul Marius Stan ne-a declarat că, după ce îi va fi remisă motivarea instanţei, va face contestaţie în anulare împotriva hotărârii definitive pronunţate la Curtea de Apel.


Asta zic si eu,pentru ca 500.000 de euro(parca asta era suma anuala alocata echipei de catre primarie) nu e o suma care sa o aduca el de acasa sau fostul primar.Cred ca asta e mica noastra sansa;ceea ce parea a fi gata,nu cred ca e gata,ca doar au de recuperat bani.Acum cei care au de primit bani de la club si cei care doresc falimentul o sa se "bata".Eu zic ca de acum o sa aflam mai multe despre smenurile facute de cei care au devalizat echipa.Bine eu si sper sa fie asa(sau poate impulsul dorintei este mai mare).
Ori daca nu,primaria sa se implice in formarea unui nou club(asa cum au zis ei,un club non-profit) insa neaparat numele,culorile si palmaresul sa fie incluse in formarea lui.

DIn pacate, cred ca ati inteles gresit (daca eu gresesc, ma corectati): Marius Stan va face apel la decizia de recuperare a banilor dati Societatii Otelul de catre Primarie. Nu va contesta decizia de pronuntare a falimentului, ci faptul ca trebuie sa recupereze acei bani. Eu despre asta inteleg ca este vorba. Falimentul va ramane pronuntat.

Laguna GT

 •  
 •  

#26 GeoGl » 02-04-2016 15:25

Citez pe Laguna GT:
Citez pe GeoGl:
Citez pe Mylky:
Ba nu este gata. Mai exista sperante, chiar daca de 0,1% dar ele mai exista. Se asteapta motivarea instantei iar primaria Galati va face contestatie in anulare:

viata-libera.ro/.../...

Citat:
Contactat telefonic, primarul Marius Stan ne-a declarat că, după ce îi va fi remisă motivarea instanţei, va face contestaţie în anulare împotriva hotărârii definitive pronunţate la Curtea de Apel.


Asta zic si eu,pentru ca 500.000 de euro(parca asta era suma anuala alocata echipei de catre primarie) nu e o suma care sa o aduca el de acasa sau fostul primar.Cred ca asta e mica noastra sansa;ceea ce parea a fi gata,nu cred ca e gata,ca doar au de recuperat bani.Acum cei care au de primit bani de la club si cei care doresc falimentul o sa se "bata".Eu zic ca de acum o sa aflam mai multe despre smenurile facute de cei care au devalizat echipa.Bine eu si sper sa fie asa(sau poate impulsul dorintei este mai mare).
Ori daca nu,primaria sa se implice in formarea unui nou club(asa cum au zis ei,un club non-profit) insa neaparat numele,culorile si palmaresul sa fie incluse in formarea lui.

DIn pacate, cred ca ati inteles gresit (daca eu gresesc, ma corectati): Marius Stan va face apel la decizia de recuperare a banilor dati Societatii Otelul de catre Primarie. Nu va contesta decizia de pronuntare a falimentului, ci faptul ca trebuie sa recupereze acei bani. Eu despre asta inteleg ca este vorba. Falimentul va ramane pronuntat.

Teoretic ai dreptate,mare dreptate,dar dintre debitori face si primaria ,iar cum este obligata sa recupereze bani,ca "parte vatamata" ca sa zic asa,isi face o obligatie sa conteste decizia,poate poate se salveaza echipa de la faliment si isi poate recupera banii.Dupa cum se stie banii de la toate bunurile vandute se vor duce prima data la ANAF si cum ei au de recuperat,trebuie sa se zbata.Pentru primarie orice faliment al echipei echivaleaza cu "o buza umflata" :D

GeoGl

Login sau crează cont pentru a comenta              |