STIRI Liga I AGONIE ŞI EXTAZ
Bucuria de finalBucuria de finalJuventus Toflea – SC Oţeul Galaţi 1-8(1-4)
1 aprilie 2016 va rămâne drept cea mai neagră zi din istoria Oţelului Galaţi.

În urmă cu exact un an societatea care deţinea drepturile a tot ceea ce însemna Oţelul a intrat în faliment, clubul desfiinţându-se imediat. Un an mai târziu munca suporterilor dă roade din ce în ce mai bune, proiectul SC Oţelul mergând impecabil din punct de vedere sportiv, echipa de seniori ocupând locul 1, cu victorii pe linie chiar şi după deplasarea de la Brăhăşeşti. 

O deplasare ce nu se anunţa tocmai facilă, pe un teren denivelat şi cu un adversar arţăgos, a devenit o misiune simplă după ce oţelarii şi-au luat oponenţii tare din start. Golgheterul Ligii a 4a, Frunză, a deschis scorul cu o lovitură de cap de la 4 metri, în urma unui corner executat de Bahnaşu şi o recentrare perfectă de la Dajbog(7).
Câteva ocazii mai târziu, în urma unui fault evident asupra lui Frunză în careul de 16 metri, Tudosă a majorat scorul de la punctul cu var(20).
Surpriza a venit în minutul 23, atunci când oţelarii au întors favoarea de la golul 2, arbitrul a indicat corect lovitură de pedeapsă iar gazdele au marcat.
Bucuria celor din Toflea şi Brăhăşeşti nu a durat decât 5 minute, Tudosă trecând la rolul de servant cu Bahnaşu la primire, preluare şi şut frumos, în colţul lung, fără vreo şansă pentru portarul advers(28).
Două minute mai târziu, Petrişor Tudosă, omul meciului, a lămurit definitiv problema câştigătoarei cu un şut pe jos, de la 14 metri, după o bară a lui Bahnaşu şi pasa cu capul trimisă de Frunză.
Trecuseră doar 30 de minute şi emoţiile erau complet dispărute. Putea fi şi mai rău, însă Bahnaşu a ratat o dublă ocazie, una dintre reluări lovind chiar bara. Şi ca să fie spectacolul complet, Măstăcan, aflat la primul meci oficial în poarta Oţelului, a avut o paradă de excepţie la reluarea pe masură a jucătorului oaspete din minutul 43, astfel  încât scorul la pauză a fost 1-4.
Partea secundă s-a desfăşurat după acelaşi tipar, iar după situaţiile bune ratate de Frunză(în două rânduri) şi Bahnaşu, tot cei doi au conlucrat pentru marcarea golului 5. Frunză a şutat la rădăcina barei, mingea a ricoşat la Bahnaşu iar acesta a înscris cu un voleu (cu piciorul stâng) de la 12 metri(55).
În minutul 71 Pavel a iniţiat un nou contraatac, mingea a ajuns la Tudosă, pasă elegantă la Bahnaşu iar acesta a trimis cu dreptul pe jos, în colţul lung, de la marginea careului mare(71).
Trei minute mai târziu Manău a fost faultat la marginea careului, Năpârlică a trimis în transversală din lovitura liberă rezultată, mingea a ricoşat înapoi la marginea careului de unde Tudosă a înscris golul de 1-7(74).
O nouă bară, de această dată după un şut trimis de I.Codreanu de la 22 de metri a anunţat golul de 1-8. În minutul 87, Manău a întors o minge către Silviu Ilie iar acesta a marcat cu un şut pe jos la colţul lung,portarul Juventusului din Toflea părând a fi păcălit si de mingea care a sărit dintr-o denivelare chiar în faţa sa.
Scorul final a rămas 1-8, spre satisfacţia tuturor oţelarilor prezenţi la meci, un mod deosebit de a arăta că, în ciuda tuturor vicisitudinilor, Oţelul trăieşte. 
Urmează derbyul campionatului, Oţelul primind vizita viceliderului Avântul Vânători în etapa următoare, o şansă perfectă pentru a demonstra că rezultatele de până acum reflectă fidel realitatea.
 
SC Oţelul Galaţi: Măstăcan – Neagu, R.Codreanu, Ilie(cpt.), Ciurea(Scutaru 66) – Dajbog(Năpârlică 56), Tudosă, Bahnaşu, I.Codreanu, Perju(Manău 60) – Frunză(Pavel 60)  Antrenor: Stelian Bordieanu
Login sau crează cont pentru a comenta              |