STIRI Liga I INVINCIBILII
Tudosă marcheazăTudosă marcheazăSC Oţelul Galaţi – Avântul Vânători 8-1(2-1)

Derbiul clasamentului Ligii a IV-a gălăţene a adus faţă în faţă ocupantele locurilor 1, Oţelul, şi 2, Avântul Vânători, într-o friguroasă sâmbătă de aprilie.

În ciuda temperaturii scăzute accentuată de vântul tăios, 500 de spectatori au luat drumul stadionului şi nu le-a părut deloc rău. În ciuda scorului final care demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că Oţelul nu are adversar, oaspeţii au contribuit din plin la spectacol.

Prima parte s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, fotbalul practicat de ambele combatante apropiindu-se cel mai mult de cel practicat în ligile superioare dintre toate partidele disputate până acum de Oţelul. Spre onoarea lor, oaspeţii s-au prezentat ca o echipă închegată, superioară tehnic celorlalţi adversari întâlniţi de echipa noastră, nu au refuzat jocul şi au lăsat o impresie foarte bună. Mai mult, aceştia au reuşit să deschidă scorul la numai câteva minute de la debut, în urma unui contraatac foarte bine purtat, după ce au reuşit să depăşească fundaşii oţelari. Rămas singur cu Măstăcan jucătorul Avântului a şutat pe jos, portarul nostru a blocat în primă fază, însă nu a mai avut ce face la reluarea cu capul din 6 metri ce a urmat.
Oţelarii au trecut imediat la represalii serioase concretizate prin 2 bare, ambele la şuturile lui Frunză şi alte 4 mingi respinse de portarul advers. Egalarea nu avea cum să întârzie prea mult aşa că, după un contraatac fulger declanşat de Măstăcan, mingea a ajuns la Frunză, acesta l-a lansat ideal pe Bahnaşu iar golgheterul din retur al Oţelului a marcat cu un şut plasat de la 20 de metri, pe lângă portarul surprins ieşit(26).
După alte câteva situaţii bune la care s-au remarcat ambii portari, printre care menţionăm o frumoasă paradă a lui Măstăcan la o torpilă trimisă din lovitură liberă de la 35 de metri(!), a urmat golul de 2-1. Neagu a plecat intr-o cursă de 40 de metri cu mingea la picior, i-a pasat lui Bahnaşu, acesta a intrat în careu şi, când se pregătea să marcheze, a fost faultat brutal, centralul fiind nevoit să arate punctul cu var. Obişnuitul executant Tudosă a marcat fără emoţii şi a adus Oţelul în avantaj(39).
Cu toate acestea, scorul la pauză putea fi egal, jucătorii Avântului ratând o situaţie excelentă, singuri cu portarul, mingea trecând puţin pe lângă bară!
Partea secundă s-a desfăşurat după cu totul alte coordonate. Căderea fizică specifică tuturor adversarilor din acest sezon nu i-a ocolit nici pe cei din Vânători, ceea ce a facilitat desfăşurarea din repriza a doua.
După ce Radu a trimis în bară la scurt timp de la reluare, Tudosă a realizat dubla, după ce a trecut uşor de defensiva adversă şi a şutat plasat, de la 10-12 metri, cu toată opoziţia portarului(52).
Un gol aproape identic a fost şi cel de 4-1, I.Codreanu inscriind după un un-doi cu Tudosă în acelaşi colţ şi tot după ce portarul a atins mingea(59).
Alte câteva ocazii şi o bară(Bahnaşu) mai târziu Pavel a dus scorul la 5-1, după un lob frumos de la Tudosă şi un şut pe lângă goalkeeperul advers(76).
Tot Tudosă l-a servit şi pe Ilie, direct din corner, căpitanul Oţelului înscriind cu o lovitură de cap din careul mic(81).
7-1 a fost după ce Pavel, golgheterul Oţelului, a luat mingea de la Perju şi a înscris de la marginea careului de 16 metri(85).
Totul părea să meargă strună spre o nouă victorie zdrobitoare când dezastrul a lovit: când mai era doar un minut de jucat bateria camerei de filmat care inregistrase toate momentele importante până în acel moment s-a descărcat complet, iar golul marcat de Perju (nu putea şi el să rateze) din poziţie de singur cu portarul a rămas neînregistrat(90)!
Scorul final de 8-1 confirmă supremaţia Oţelului, chiar dacă neîndreptăţeşte parţial ocupanta(meritorie) a locului secund. Urmează deplasarea de la Braniştea programată teoretic în săptămâna mare, ocazie perfectă pentru o asistenţă oţelară semnificativă.
Din păcate nu au lipsit nici incidentele regretabile. La finalul partidei, în timp ce suporterii ieşeau prin gaura din gardul stadionului de pe strada Saturn, unul dintre redactorii Dunării Bătrâne a fost agresat fizic în zona capului de gardul mai sus menţionat. Drept răzbunare suporterul a ripostat cu o forţă echivalentă, în ceea ce se numeşte principiul acţiunii şi reacţiunii în fizică, mărind deschiderea din gard ceea ce reprezintă un imens beneficiu pentru viitorii utilizatori ai deschiderii respective. 
Oţelul: Măstăcan – Neagu(Radu ‘46), R.Codreanu, Ilie(cpt.), Manău – Dajbog (Postelnicu ’46), I.Codreanu, Năpârlică(Perju ’46), Tudosă, Bahnaşu – Frunză(Pavel ’69)
Login sau crează cont pentru a comenta              |