Record de goluri pentru prima jumătate de orăRecord de goluri pentru prima jumătate de orăSC Oţelul Galaţi - Muncitorul Ghidigeni 10-0(7-0)

Oţelul avea de indeplinit o ultimă formalitate în partida cu Muncitorul Ghidigeni pentru a deveni şi matematic ceea ce demonstrase deja că este, campioana Ligii a 4a a judeţului Galaţi.

Motivaţi suplimentar şi de prestaţia mai puţin reuşită de la Braniştea oţelarii au început mai tare ca niciodată, au făcut o primă jumătate de oră de excepie, marcând de 7 ori, apoi s-au mai domolit astfel încât scorul final a fost doar 10-0.

Nici bine nu se aşezaseră cei aproximativ 500 de suporteri în tribune că roş-alb-albaştrii deja măturau pe jos cu adversarii. După numai 4 minute Frunză realizase dubla, mai întâi cu capul de la 6 metri, după un corner executat de Tudosă(3), iar apoi tot din 6 metri ci piciorul, în urma pasei primite de la Perju(4).
În minutul 8 Bahnaşu i-a pasat lui Năpârlică în careu, preluare şi o execuţie simplă şi scorul urca la 3-0. Tot Perju i-a pasat şi lui Tudosă în minutul 12, acesta a preluat şi a trimis din voleu sub transversală pentru 4-0.
După două assisturi a venit şi rândul lui Perju să marcheze, după o pasă foarte bună de la Năpârlică, preluare, dribling pe lângă portar şi mingea trimisă în poată goală. Un neverosimil 5-0 după numai 18 minute de joc.
Şapte minute mai târziu un atac prelungit al Oţelului a dus mingea la Tudosă, pasă printre către Perju iar acesta a trimis din prima, din apropiere, pe lângă goalkeeperul ieşit în întâmpinare(25).
Scorul primei părţi, 7-0, a fost stabilit după alte 3 minute, atunci când mingea şutată de Frunză a fost respinsă până la Bahnaşu care, dintr-un singur dribling elegant, a intors un fundaş şi a culcat portarul advers iar apoi a trimis simplu în poarta goală.
Scorul putea fi şi mai mare, oţelarii ratând alte câteva situaţii bune, însă satisfacţia celor 7 goluri în 28 de minute şi, probabil, mila faţă de echipa care realizează rezumatele video ale echipei, au dus la o relaxare timpurie care a parcă a gonit golurile de pe stadionul Siderurgistul.
După pauză situaţia nu s-a schimbat foarte mult, gălăţenii au continuat să domine, au ratat alte situaţii foarte bune de a marca dar au reuşit numai 3 noi goluri validate şi unul anulat(aparent justificat). Golul de 8-0 a fost marcat de golgheterul Frunză care a pus latul de la 6 metri la o pasă venită de la Nuţu Ţâmpău(58).
Tot Frunză s-a aflat şi la originea golului 9, culcând portarul la marginea careului mare apoi pasându-I lui Bahnaşu care a înscris fără probleme de la 12 metri(77). MVP-ul partidei a marcat şi ultimul gol, nu înainte de a i se anula un gol pentru poziţie în afara jocului. Serea a primit mingea la marginea careului, a înaintat şi a şutat dar portarul a respins, mingea a ajuns la Frunză care a trimis puternic din prima, sub transversală, de la 9 metri.
Până la final am remarcat şi un dribbling frumos urmat de o superbă rabona executate de un jucător al oaspeţilor, acţiune aplaudată de întreaga asistenţă. Deveniţi matematic campioni, cu 5 meciuri rămase de jucat până la final(meciul cu cei de la Bujorii urmând a fi câştigat la masa verde), oţelarii au desfăcut şampania şi la propriu şi la figurat şi au sărbătorit alături de suporteri. Acum urmează partea mai dificilă, pregătirea pentru barajul de accedere în Liga a 3a, pregătire care va cuprinde meciul din Cupă de la Schela, miercuri 27.04.2017, precum şi deplasarea din weekend de la Slobozia Conachi.
Oţelul: Măstăcan – Radu(Păduraru 59), R. Codreanu, S. Ilie (cpt), Ciurea(Scutaru 57) – Dajbog, Tudosă, Năpîrlică(Serea 46) – Bahnașu, Frunză, Perju(Ţâmpău 57)