STIRI Liga I Primul pas spre semifinalele Cupei

Bucuria primului golBucuria primului golSC Oţelul Galaţi – AS Siretul Piscu 3-0(3-0)

Oţelul a făcut un pas foarte important către semifinalele Cupei, faza judeţeană, după victoria cu 3-0 de pe teren propriu din partida tur a sferturilor de finală, împotriva celor de la Siretul Piscu.
Partida în sine a fost mai puţin spectaculoasă decât ne obişnuisera oţelarii, odihnirea unui număr important de titulari şi marcarea rapidă a celor 3 goluri, urmată de obişnuitul sentiment de automulţumire, făcând ca puţinii spectatori veniţi la ultima partidă a Oţelului de pe stadionul Siderurgistul(vreo 300 la număr) să plece oarecum dezamăgiţi.
Soarta confruntării a fost stabilită încă din primele 15 de minute, atunci când roş-alb-albaştrii au marcat 3 goluri, unul mai frumos decât celălalt.
Primul a marcat tânara speranţă R.Gheorghe, juniorul de 17 ani expediind un şut mare fotbalist, cu exteriorul piciorului stâng, de la 18 metri, mingea ducându-se ca o săgeată sub transversală, fără nicio şansă pentru portarul Siretului, ramas şi spectator şi fără PETul de Timişoreana.
Numai 7 minute mai târziu am asistat la o nouă bijuterie, o bogăţie cum i-ar spune comentatorii de la Dolce, marcată de Perju. Acesta a primit o pasă de la Ţâmpău, a trecut de un adversar dintr-o mişcare elegantă de gleznă şi a trimis perfect, aproape de vinclul colţului lung, de la 12 metri lateral dreapta.
În fine, ultimul marcator a fost Pavel, la numai un minut distanţă, în urma unei centrări de la Neagu şi după o lovitură de cap de la 13-14 metri care a lovit stâlpul porţii înainte de a intra în plasă.
Deşi au mai existat şi alte acţiuni periculoase goalkeeperul Siretului s-a opus de fiecare dată, cea mai spectaculoasă intervenţie fiind la torpila trimisă de Năpârlică de la 30 de metri de poartă şi soldată cu lovitură de la colţ.
Partea secundă a fost chiar mai puţin animată, ocaziile de gol fiind mai rare decât firele de păr pe partea posterioară a unui babuin. Cu toate acestea, am asitat la cea mai mare ocazie a oaspeţilor. La o lovitură liberă boxată greşit de Tofan mingea a ajuns la 7 metri la unul dintre jucătorii Siretului, acesta a trimis spre poartă din cădere însă mingea nu atins ţinta.
La poarta cealaltă cel mai important eveniment a fost o lovitură de pedeapsă neacordată de centralul Bogdan Balaban la un fault evident, prin procedeul agricol denumit secerare, efectuat de un jucător oaspete asupra lui Ciurea în suprafaţa de pedeapsă.
S-a termina 3-0, suficient pentru un retur relaxat însă insuficient pentru pretenţiile pe care le avem cu toţii de la echipă. Totuşi, evenimentul principal al săptămânii rămâne revenirea pe iarba de acasă a stadionului Oţelul, programată sâmbătă, 20.05.2017 de la ora 18:00.
Oţelul: Tofan - Neagu, Scutaru, R. Codreanu (cpt), Serea - Tâmpău, Manău, Năpârlică, Gheorghe - Perju, Pavel
Login sau crează cont pentru a comenta              |