STIRI Suporteri Dulcea revenire acasă
Bucuria de finalBucuria de finalSC Oţelul Galaţi – CSS Tecuci 12-0(5-0)
Oţelul a marcat revenirea acasă după o pauză de 1 an şi aproape 2 luni (27.03.2016) cu un meci spectacol împotriva celor de la CSS Tecuci. În prezenţa a peste 3000 de oţelari fericiţi să ia loc din nou în tribunele arenei din Ţiglina, roş-alb-albaştrii au reuşit un nou tur de forţă, marcând 12 goluri, printre care unele cu adevărat spectaculoase, au ratat o sumedenie de alte ocazii şi şi-au încântat asistenţa cu diverse reuşite tehnico-tactice.
Strategic poziţionat acolo unde-i şade bine oricărui jurnalist, cât mai departe de masa presei, cronicarul Dunării Bătrâne a notat deschiderea rapidă a scorului când trecuseră numai 7 minute. Radu Laurenţiu, acest veritabil Rafa Marquez de Galaţi, a centrat în stilu-i caracteristic iar Perju a trimis cu capul de la 8 metri, mingea intrând sub transversală(7).
Au urmat 10 minute în care s-au marcat alte 3 goluri. Mai întâi Năpârlică a trimis o boltă către Bahnaşu iar din colţul careului de 6 metri acesta a trimis spectaculos din prima, cu exteriorul, mingea muşcând stâlpul de la colţul lung înainte de a intra în poartă(13).
Golul de 3-0 a fost cel mai frumos al partidei, Frunză marcând cu o execuţie cum nu se vede nici măcar în Liga 1. Acţiunea a avut loc în minutul 15 atunci când Serea a întors mingea în careu la 12 metri, iar Frunză a trimis din dreptul stâlpului stâng la vinclul din dreapta cu exteriorul şpiţului piciorului drept, într-o execuţie greu de redat în cuvinte(15). Din fericire Cronicarul e şi cameraman iar înregistrarea golului se va regăsi în rezumatul video al partidei.
A urmat Bahnaşu, acesta realizând dubla după ce a primit o pasă în adâncime, a ajuns înaintea portarului îeşit în întâmpinare, a trimis pe lângă acesta iar apoi a marcat în poarta goală de la 11 metri(17).
Nu s-a mai marcat dar s-au ratat câteva ocazii foarte bune, printre care şi o bară, timp de minute bune. Apoi scorul a devenit 5-0, după un gol aproape tras la indigo după cel de 4-0. Bahnaşu a scăpat din nou singur spre poartă şi a trimis la colţul lung de la 12 metri(33).
La 5-0 am asistat şi la cea mai mare ocazie, şi probabil singura mai serioasă, a oaspeţilor. Măstăcan a reuşit să blocheze prin alunecare la 20 de metri de poartă însă mingea a ajuns la un alt jucător oaspete iar acesta a trimis de la 35-40 de metri spre poartă dar fără a atinge ţinta, aşa că scorul la pauză a rămas cel stabilit în minutul 33.
Partea secundă a avut un debut aproape identic cu cel al primei părţi. În minutul 51 Perju a dus scorul 6-0 cu o execuţie simplă, de la 4 metri, după o nouă pasă foarte bună venită de la Radu(51).
Între minutele 60 şi 68 oţelarii au marcat din nou 4 goluri. Primul a marcat Bahnaşu, servit de Radu exact ca Perju la golul precedent(60).
Apoi a marcat Frunză, după o preluare frumoasă şi depăşirea unui adversar urmată de un şut pe jos, la colţul lung(61).
Golul de 9-0 a fost marcat de căpitanul Ilie, cu capul, de la 8 metri, după centrarea lui Iulian Năpârlică(67).
În fine, seria a fost încheiată de Petrişor Tudosă, numărul 10 marcând un gol de nota 10 de la 20 de metri, cu un şut plasat aproape de vinclul colţului lung(68). 
Golul 11 a reprezentat o nouă demonstraţie de fotbal spectacol, Postelnicu pasând cu exteriorul către Bahnaşu, acesta a preluat în careu şi a trimis o scăriţă elegantă peste portarul care aştepta un şut pe jos(75).
În fine, Pavel a închis tabela pentru un bine meritat 12-0 cu un şut pe jos de la 11 metri, după o pasă venită de la Tudosă.
Finalul a surprins bucuria întregii suflări oţelare la revenirea pe gazonul stadionului care a asistat la momentele de mare bucurie ale ultimilor 35 de ani, în aşteptarea altor momente la fel de frumoase.
Urmează deplasarea de la Piscu, pentru returul sferturilor de finală ale Cupei, miercuri 24.05.2017.
Oţelul: Măstăcan – Radu, R. Codreanu, Scutaru, Ilie (cpt) – Serea, Napîrlică, Perju, Bahnașu, Tudosă, – A. Frunză. Au mai evoluat: Pavel, Ciurea, Postelnicu, Dajbog Antrenor: Stelian Bordieanu
Comentarii   
  •  
  •  

#1 geo007ro » 21-05-2017 11:45

Bravo băieți!
+1

geo007ro

  •  
  •  

#2 Alexandru C. » 31-05-2017 09:34

Succes la barajul de promovare in liga 3! Forza Otelul!

Alexandru C.

Login sau crează cont pentru a comenta              |