STIRI Liga I Campioana şi-a respectat blazonul

Campionii!Campionii!Oţelul Galaţi – Gloria Iveşti 4-1(1-0)

Campioana matematic de câteva etape bune, Oţelul a încheiat sezonul Ligii a IV-a cu o nouă victorie, cu numărul 26 din tot atâtea posibile, scor 4-1, împotriva echipei de pe locul 4, Gloria Iveşti. Atmosfera de sărbătoare a fost anticipată de prezenţa fostului mare jucător oţelar, Gabriel Paraschiv, acesta fiind invitat pentru a da lovitura de început a partidei.
Confruntarea în sine a fost dominată de roş-alb-albaştri, însă destul de steril, jocul prestat nefiind de natură să mulţumească prea mult publicul. Oaspeţii au onorat fiesta oţelară cu o replică dârză şi un joc în care au dat dovadă de determinare la u nivel neaşteptat.
Jocul încâlcit din prima parte a făcut ca portarul oaspeţilor să fie principalul remarcat de pe teren, acesta reuşind să blocheze aproape toate tentativele de a marca ale jucătorilor trimişi în teren de Stelian Bordieanu. Astfel, două şuturi bune trimise de Bahnaşu au întâlnit blocajul goalkeeperului Gloriei în primele 10 minute. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost ratată în minutul 13, atunci când golgheterul Frunză a trimis în transversală de la 6 metri după o pasă de la Postelnicu.
Au urmat şi alte oportunităţi însă imprecizia la finalizare şi plonjonele portarului au făcut ca scorul să rămână 0-0. Ba mai rău, pe contraatac, un jucător oaspete a întors 3 oţelari şi l-a încercat pe Vlăsie cu un şut boxat în cele din urmă în afara terenului.
Abia în minutul 37 am asistat la deschiderea scorului. Perju a centrat de pe partea stângă iar Frunză a reluat cu capul, de la 6 metri, fără nicio şansă pentru portar(37).
Acesta a fost şi scorul pauzei, deşi au mai existat atacuri periculoase ale favoriţilor noştri.
Partea secundă a fost ceva mai animată, deşi s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate. Oţelarii au ratat câteva ocazii bune, dintre care două prin Perju, înainte de a se desprinde la 2-0. În minutul 59 Perju a primit o minge la peste 25 de metri de unde a trimis elegant, peste portarul ieşit undeva la 9-10 metri de poartă, mingea poposind în plasă.
Scorul a urcat rapid la 3-0, după o centrare deviată a lui Ciurea urmată de o preluare cu dreptul şi şut cu stângul trimis de Postelnicu de la marginea careului(65).
Scorul putea căpăta proporţiile obişnuite din acest sezon, însă oţelarii au avut nu mai puţin de 3 reuşite anulate pe motiv de ofsaid, 2 în mod corect, însă a doua reuşită, aparţinându-i lui Pavel, a fost anulată în mod eronat.
Imediat după aceste 3 goluri anulate s-a marcat din nou, insă în cealaltă poartă. Jucătorii Gloriei au beneficiat de o lovitură liberă, mingea a fost trimisă în careu de unde a fost reluată în plasă după o lovitură de cap a unuia dintre oaspeţi(83).
Scorul final a fost stabilit tot de golgheterul campionatului, Andrei Frunză, acesta aflandu-se la capătul triunghiului de pase format alături de Bahnaşu şi Pavel, golul fiind marcat cu un şut plasat de la 9 metri. 
Apoi centralul Mihai Dorin Gabriel a fluierat finalul partidei care a marcat un şir de 26 de meciuri, finalizate cu 26 de victorii, 185 de goluri marcate, numai 14 primite. Un sezon fenomenal!
Ceremonia de final prin care au fost premiaţi campionii a fost un nou prilej pentru Para de a ieşi la rampă, acesta fiind cel care le-a înmânat trofeul oţelarilor.
Dacă weekendul e prilej perfect de sărbătoare, de luni oţelarii trebuie să strngă rândurile pentru ultimele partide oficiale, cele din cupă şi, mai ales, cele de la baraj, acolo unde nu va mai fi loc de eroare. 
Login sau crează cont pentru a comenta              |