STIRI Liga I Suporter Club Oţelul Galaţi între pace şi război – de la extaz şi promovare la lipsa de comunicare, minciuni şi mesaje de ameninţare -

Vremuri tulburiVremuri tulburiMai sunt doar 26 de zile până la începerea sezonului competiţional, iar situaţia la echipa noastră este departe de cum ne-am fi dorit cei mai mulţi dintre noi să fie.

La doar un an de la înfiinţare, SCOG se afla într-o situaţie nemaîntâlnita până acum. Lucrurile sunt destul de tensionate atât în interiorul clubului cat şi între conducere şi suporteri. Cu siguranţă că nimeni nu se aştepta la situaţia actuală după ce echipa a terminat campionatul pe primul loc, cu maximum de puncte şi apoi a reuşit promovarea în liga a treia.

Stelian Bordieanu out, Damian Băncilă in
Conducerea clubului s-a despărţit de Stelică Bordieanu, cel care a fost pe banca roş-alb-albaştrilor încă de la începutul acestui proiect, şi l-a numit în funcţia de antrenor principal pe Damian Băncilă. Trecând peste faptul că situaţia este probabil unică în lume(să renunţi la antrenorul care a terminat sezonul cu victorii pe linie), conducerea a ales să se despartă de fosta legendă oţelara printr-un comunicat sec postat pe site-ul clubului. Un comunicat care, aşa cum era de aşteptat, a stârnit furie în rândul suporterilor, aceştia afisând câteva mesaje destul de dure la adresa conducerii, cu ocazia reunirii lotului.
Nimeni din conducere nu a explicat clar motivele despărţirii, însă au lăsat de înţeles că pretenţiile financiare ale fostului antrenor au fost peste ceea ce clubul ar putea oferi în acest moment. Puţin probabil totuşi ca lucrurile să stea chiar aşa, dacă ţinem cont de faptul că Stelică a fost printre puţinii care au rămas lângă echipa în sezonul în care jucătorii primeau apa şi alimente din partea suporterilor. De asemenea, nu trebuie uitat că Stelică a avut un aport extrem de importat în demararea proiectului SCOG. După declarearea falimentului, majoritatea jucătorilor de atunci cu care Oţelul evoluase în liga secundă, au început să-şi caute echipe însă Stelică a fost cel care a reuşit să convinga o parte dintre ei să rămână şi să pornească împreună din liga a patra. 
Stelică a fost cel care şi-a continuat activitatea(fără să se gândească la bani) chiar şi atunci când echipa de seniori şi-a sistat activitatea:  ”[…] Toţi antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori ne facem programul normal de zi cu zi. Chiar dacă la echipa de seniori activitatea a fost sistată noi ne desfășurăm activitatea normal. Copii merg la şcoală şi la antrenamente, noi avem continuitate. Facem şi jocuri amicale, avem jucători accidentați, apar problemele." (Stelian Bordieanu, sursa: www.sportgalati.ro)
Stelian Bordieanu nu a vorbit niciodată despre bani. El a facut parte încă de la început din proiectul SCOG, aşadar cunoştea foarte bine puterea financiară a clubului. A declarat în mai multe rânduri că această echipă este a suporterilor, şi ca acest nou proiect are nevoie de toţi cei care iubesc Otelul.
Stelian Bordieanu: În general, da, sunt mulţumit. Avem în lot foştii juniori de la vechiul FC Oţelul, am mai adus şi alţi jucători cu care am mai lucrat în trecut. Aceştia din urmă au mai jucat în Liga a IV-a şi cunosc tainele fotbalului de la acest nivel.[...] Toată masa de suporteri trebuie să înţealeagă că acum aceasta este echipa lor, ei sunt “patronii” acestei echipe, chiar dacă acest cuvânt nu este pe placul suporterilor şi îi aşteptăm pe toţi alături, să ajute. Îi vrem pe toţi alături de echipa lor şi, mai ales, să fie cât mai mulţi la stadion, să încurajeze această nouă echipă! (Stelian Bordieanu, inaintea inceperii sezonului trecut - sursa: www.ascotelul.ro)
„Nu banii au stat la baza acestei idei, cum nici Stelică nu ne-a lăsat pentru ei”.
„Nu transformaţi clubul în afacerea voastră, că muriţi de mâna noastră”
(mesajele fanilor la reunirea lotului)
Referitor la mesajele suporterilor şi la despărţirea de antrenorul Stelian Bordieanu, preşedintele clubului a lăsat să se înţeleagă că nu s-a putut opune deciziei luate de fostul portar de legenda al clubului nostru, iar suporterilor le-a transmis că au înţeles greşit: 
„Şi noi suntem supăraţi, ne pare rău că Stelică Bordieanu a ales să nu continue. Chiar nu am putut face nimic, pentru că ar fi însemnat să nu respectăm regulile stabilite de la bun început, valabile pentru oricine din club. Poate a fost o neînţelegere din partea suporterilor”.
1000 de euro pe luna şi 1200 de lei la victorie
Acestea ar fi fost pretenţiile lui Bordieanu pentru a continua alături de SCOG şi în liga a treia. Pretenţii cu mult peste puterea financiară actuală a clubului, conform declaraţiilor venite din partea conducerii. Informaţia referitoare la cerinţele lui Stelică, nu ştiu cât de adevărată, o am din partea conducerii clubului. E mult, e puţin? În condiţiile în care cariera de antrenor a lui Stelica este legată doar de juniorii Oţelului şi de acest an la conducerea SCOG în liga a patra şi în putin probabila situaţie în care antrenorul să aibă oferte şi din partea altor cluburi aş spune ca e mult. În condiţiile în care Stelică a promovat cu 26 de victorii din tot atâtea meciuri și un golaveraj de 185-14 iar conducerea SCOG şi-a fixat obiectiv promovarea în liga secunda, a anunţat obtinerea a 50.000 de Euro de la bugetul local şi a încă 100.000 de Euro din sponsorizări, aş spune că pretenţiile nu ar fi fost atât de exagerate.
„Avem și buget de transferuri, cei 200.000 de lei pe care Primăria ni i-a pus la dispoziție[...] În Liga a 3-a biletele la meciuri vor fi 5 lei la general, 10 lei la tribuna 0. Vor rămâne și cardurile de socios. Plus că mizăm să atragem sponsorizări de 100.000 de euro"
Cornel Moisescu, preşedinte SC Oțelul (sursa: www.gsp.ro)
Transparenţa şi comunicarea cu suporterii
Schimbarea antrenorului şi lipsa explicaţiilor şi a situaţiei actuale a clubului a dat naştere unor serii de critici pe reţelele de comunicare, din partea suporterilor dar şi a anumitor foşti sau actuali jucători. Astfel, la anunţarea instalării domnului Băncilă pe pagina oficiala de facebook a clubului, fostul oţelar, Ciprian Milea, şi-a manifestat neîncrederea faţă de actuala conducere a clubului şi faţă de măsurile luate de consiliul de administraţie. Cornel Moisescu, preşedintele clubului, a reacţionat la acel comentariu spunând că afirmaţiile lui Milea au venit în urma unor frustrări personale şi că ar fi mai bine ca pe viitor să se abţină de la asemenea comentarii. Au urmat câteva mesaje de nemulţumire din partea fanilor, iar la scurt timp, atât mesajul iniţial al fostului otelar, cât şi toate celelalte comentarii apărute, au fost şterse de pe pagina de facebook a clubului! Cu doar câteva zile înainte de acest episod, Ciprian Milea era dat ca şi transferat la Oţelul. Astfel a aparut inedita situaţie în care deşi conducerea susţine că echipa este a suporterilor, tot conducerea este cea care nu le permite suporterilor să-şi exprime punctul de vedere.
Deşi conducerea clubului repetă la nesfârşit faptul că actualul club este al suporterilor şi este construit pe principiul transparenţei totale şi a deciziilor luate în urma consultării cu membrii socios, se pare că lucrurile nu stau în totalitate aşa. Membri cotizanţi nu cunosc detaliile referitoare la întreruperea colaborării cu Stelică Bordieanu, nu au fost chestionaţi cu privire la numirea domnului Cosoreanu în funcţia de Director Executiv, nu a contat părerea lor cu privire la participarea clublui la licitaţia în care trofeele clublui au fost scoase la vânzare. La acel moment suporerii cotizanţi au votat pentru participarea la licitaţie, însă conducerea clubului a anunţat că licitaţia era ilegala şi a decis să nu participe. Nu au putut încă să demonstreze dacă acea licitaţie a fost ilegala sau nu şi din păcate, nici până astăzi, nimeni nu ştie la cine au ajuns trofeele obţinute de Oţelul în urmă cu 6 ani. 
Cine vine, cine pleacă, cine minte şi când jucăm? Ceaţă totală!
Schimbarea antrenorului a dat peste cap şi programul stabilit iniţial pentru jocurile de pregătire. Astfel, Oţelul a renunţat la primul amical, programat pe 29 iulie, şi a preferat un meci şcoală, pentru ca antrenorul Băncilă să-şi poată face o impresie mai bună asupra lotului de jucători.
Cu doar trei săptămâni rămase până la începerea noului sezon şi fără niciun meci amical disputat, suporterii nu ştiu ce se va întâmpla cu acei jucatori experimentaţi promişi de conducerea clubului. Nimeni nu a anuntat încă nici dacă Silviu Ilie va continua cu SCOG şi nici dacă Sălăgeanu va semna sau nu (deşi “Sălă” a declarat că ar dori să joace din nou pentru Oţelul şi că nu s-ar pune problema pretenţiilor financiare). La fel cum nimeni nu ştie nici la ce jucători se va renunţa. Singura plecare sigură de până acum este cea a lui Năpârlică Iulian, jucător care va evolua pentru Clubul Sportiv Gloria Iveşti, şi despre a cărui plecare am aflat de pe pagina de facebook a celor de la Gloria Iveşti! Totuşi, se pare că nu doar Năpârlică se va despărţi de SCOG. Unul dintre cei mai iubiti jucători din sezonul trecut, Alexandru Vlasie, a postat pe facebook un mesaj destul de sugestiv: “Vreau să le mulţumesc şi eu personal tuturor colegilor, care s-au dăruit în totalitate şi au pus umărul la renaşterea acestei echipe frumoase. Legătura strânsă dintre noi şi suporterilor a făcut ca această echipă să devină o familie unită, s-a vazut asta prin rezultatele obţinute. Chiar dacă unii aţi fost trataţi cu o anumită lipsă de respect în ultima perioadă, din partea mea aveţi tot RESPECTUL! Vă doresc mult succes atât pe plan profesional cât şi personal, viaţa merge înainte! Să privim cu încredere spre viitor! Şi pentru ultima oară împreună ....MAI TAREEEE!!!! Oţelul Galaţi ..
La capitolul noutăţi, clubul i-a anunţat până acum pe: Claudiu Maftei(20 de ani, fundaş dreapta), Cosmin Stoian(22 de ani, mijlocaş dreapta), Alexandru Chebac(25 de ani, mijlocaş central), Alexandru Muscă(21 de ani, atacant-împrumutat de la Juventus Bucureşti) şi Alexandru Vasile(23 de ani, mijlocaş central ce poate evolua şi pe benzi). 
Tot pe facebook, şi tot pe pagina oficială a clubului a postat şi fostul sau actualul nostru jucător(nu se cunoaşte înca situaţia lui!) Petrişor Tudosă. Mesajul este adresat conducerii dar şi membrilor cotizanţi, şi este cît se poate de clar: “Întrebaţi-l pe domul Cosoreanu ce primă de joc au avut băieţii la meciul de baraj şi ce bani au luat. Dacă tot se vorbeşte de transparenţă, întrebaţi-l pe domnul Cosoreanu ce vorbe a spus înainte de baraj şi ce se întâmplă acum…membrii socios unde sunteţi?...ori vă place aşa…că tot daţi bani din buzunarul vostru.”
Marius Cosoreanu ocupă funcţia de Director Executiv, el nefiind ales de către membrii cotizanţi, ci fiind numit în funcţie de catre Consiliul Director al clubului.
Pe 3 decembrie 2016 au avut loc primele alegeri din istoria noului club, însă membrii socios nu prea au avut atunci de unde alege pentru că au fost doar trei candidaţi pe trei posturi. După acele alegeri clubul a prezentat un comunicat din care redăm:
„În stadiul inițial, conform statutului SC Oțelul Galați (art.19.3), Consiliul Director a decis, pentru o eficientizare a procesului de management al proiectului, să completeze componența, prin decizia Consiliului însuşi, cu încă 3 membri: Daniel Tudorică, Dan Roșcan și Bogdan Bartoș, urmând ca persoanele desemnate să se alăture grupului de conducere al clubului, reprezentat 100% de suporteri activi ai Oțelului.
Odată adoptate aceste decizii, noua conducere a dezbătut necesitatea formării unei echipe executive profesioniste, cu experiență în managementul sportiv și în urma consultărilor și a propunerilor s-a decis înființarea Conducerii Executive a SC Oțelul Galați, structură ce se va subordona Consiliului Director și a cărei misiune va fi îndeplinirea obiectivelor propuse.  Astfel, Marius Cosoreanu va ocupa funcția de Director Executiv” (sursa: www.ascotelul.ro)
Clubul suporerilor cu suporteri fără putere de decizie
Conducerea clubului îşi doreste cât mai mulţi membri cotizanţi alături de ei dar nu face nimic în acest sens! Pentru a putea convinge oamenii să devină socios şi să scoată bani din buzunar trebuie să ştie cum să facă asta. Cum să convingă un om să plătească pentru ceva, cum să-i câştige încrederea şi respectul şi nu în ultimul rând cum să-l facă să se simtă implicat. Deocamdata se greşeşte cumplit la capitolele comunicare, transparenţă şi încredere. Pe reţelele de socializare mi s-a spus că instig şi mi s-a sugerat să nu-mi mai dau cu părerea despre această echipă pentru că nu sunt membru socios. În situaţia mea au fost şi alţii. 
Membrii galeriei s-au contrat cu cei din conducere pentru că nu erau lăsaţi să stea unde doreau ei în stadion.  Aşadar, unii dintre cei ce făceau chetă să cumpere apa jucătorilor, unii dintre cei ce au facut câteva sute de kilometrii prin tot judeţul, pentru a putea încuraja echipa prin toate câmpurile pe unde juca, unii dintre cei ce au făcut curat pe la stadion, pentru că altfel nu se puteau juca meciurile pe acel stadion, au ajus să nu fie lăsaţi să stea în sectorul în care doreau(chiar dacă multi dintre ei sunt membrii socios). La meciul de baraj au fost 9000 de spectatori, ceea ce demonstrează faptul că gălăţenii încă iubesc Oţelul. Totuşi, oare nu se întreabă nimeni de ce numărul socioşilor în sezonul trecut a fost sub 300? 
Proiectul Suporter Club Oţelul Galaţi a luat fiinţă datorită unui grup de suporteri care şi-a dorit rămânerea în viaţă a echipei iubite, indiferent de divizia în care va juca. Un grup de suporteri care sperau să se poată bucura de “fotbal fără patroni” Din păcate, în prezent, niciunul dintre cei ce au dat viată acestui proiect nu ocupă o funcţie cu putere de decizie în cadrul clubului. Cei mai mulţi şi-au dorit să rămână în peluză sau tribună, considerând că acolo este locul lor, alţii nu au avut încredere în numele vehiculate ca făcând parte din conducerea clubului şi au preferat să se dezică total sau să rămână undeva cât mai în umbră. Îi cunosc, sunt convins că sunt nemultumiţi de ceea ce se întamplă acum la SCOG şi îi rog să aibă grijă ca acronimul ”SC” să nu se transforme din SUPORTER CLUB în SOCIETATEA COMERCIALĂ!
Comentarii   
 •  
 •  

#1 cosmynOG » 31-07-2017 22:32

Eu chiar încep să cred ca toți aceștia care scrieți si încercați să invrajbiti, nu urmăriți decât să faceți rău acestui club.
Altfel nu-mi explic atâta adversitate. Asa e la noi...era prea bine, haideți să stricăm! Bravo!
+3

cosmynOG

 •  
 •  

#2 romeo » 01-08-2017 02:52

Dumnezeule, câta minciuna si frustrare din partea acestui scriitor!
Va faceți de ras, lăsați naibii clubul in pace!
Tot ce ați scris, este tendențios!
Daca tot va doare de Otelul, veniți la stadion si ajutați efectiv, nu din gura, nu distrugând!
Scriitorilor, toți cei din conducere sunt suporteri!
Suporteri adevărați!!!
Chiar sunteți de toată jena!
Da, eu sunt Președintele Clubului, am fost un suporter al Dunării Bătrâne!
Rog prietenii mei sa ignore acest articol răutăcios si cu Accente securistoide!
Avem altceva mai bun de făcut!
Otelul este infinit!

romeo

 •  
 •  

#3 stmt » 01-08-2017 08:12

Citez pe romeo:
Dumnezeule, câta minciuna si frustrare din partea acestui scriitor!
Va faceți de ras, lăsați naibii clubul in pace!
Tot ce ați scris, este tendențios!
Daca tot va doare de Otelul, veniți la stadion si ajutați efectiv, nu din gura, nu distrugând!
Scriitorilor, toți cei din conducere sunt suporteri!
Suporteri adevărați!!!
Chiar sunteți de toată jena!
Da, eu sunt Președintele Clubului, am fost un suporter al Dunării Bătrâne!
Rog prietenii mei sa ignore acest articol răutăcios si cu Accente securistoide!
Avem altceva mai bun de făcut!
Otelul este infinit!

Cand il ai pe haraga alaturi e clar ca e ceva dubios.. Haraga a fost si in perioada stan asta chiar nu zice nimic. Chiar crezi ca ne poti minti pe toti??
−2

stmt

 •  
 •  

#4 giu » 01-08-2017 09:38

D-le Manau spune cu subiect si predicat ce vrei ?! Vrei si tu un banut? Sau alte avantaje ?! Sa apari dupa atata timp cu asa articol tendentios fara sa incerci sa ceri si opinia
−1

giu

 •  
 •  

#5 theflyer » 01-08-2017 11:06

Buna ziua.
Sincer nu sunt de acord cu niciuna dintre parti. Si voi explica in cateva puncte de ce, plus voi incerca sa propun si cate o solutie.
1) Conducerea clubului are deficiente grave de transparenta si promptitudine in raspunsuri, care creeaza si/sau alimenteaza starea de frustrare a unora dintre socios si a unora dintre suporteri. E un fapt de necontestat ca modul in care s-a comunicat din partea clubului ca nu se prelungeste contractul lui Stelica Bordieanu a fost destul de sec si (ca sa spun bland) neatent. Clubul ar trebui sa fie mai atent la aceste aspecte, si daca nu are oameni care sa fie platiti sa se ocupe de comunicarea clubului, atunci cei alesi in fruntea clubului ar trebui sa fie mai vizibili in actiunile lor. A fost nevoie ca Stelica sa iasa in presa cu clarificari, ceea ce este destul de jenant. Parerea mea e ca o conferinta de presa comuna cu Stelica dupa ce se ajungea la concluzia ca nu se poate continua, ar fi clarificat lucrurile din start.
2)Alegerea colectivului tehnic si a lotului de jucatori NU E TREABA SUPORTERILOR, SI NICI MACAR AI MEMBRILOR SOCIOS!!! De aia sunt niste oameni alesi in urma Adunarii Generale, au un mandat, vor fi raspunzatori sa-l duca mai departe. Daca se considera ca actuala conducere nu indeplineste conditiile de performanta, se poate convoca Adunare generala Extraordinara. Momentan nu vad niciun motiv sa se intample asta, din moment ce nici macar n-am jucat vre-un meci in Liga III. Pentru ca ne comparam cu Barcelona (ca model socios) ati vazut acolo ca se convoaca adunare generala ca pleaca Neymar? Sau ca a plecat Guardiola acum cativa ani? Sa fim seriosi! Au un presedinte care va raspunde daca nu indeplineste obiectivul.
3) Nu cred ca articole de acest gen vor face vreodata bine clubului. Sunt de acord ca onor conducerea trebuie sa fie sub vizorul nostru intotdeauna, insa nu vad de ce trebuie sa contestam aceeasi conducere care a fost aleasa in unanimitate (stiu... erau numai ei candidati... dar de ce nu s-au bagat in fata mai multi?) cu doar cateva luni in urma si care si-a trecut in cont deja o promovare. Ne asteapta un sezon lung si mult mai greu decat cel trecut, chiar e oportun sa-l incepem cu scandal? Si apoi... de ce nu au aparut exact acest gen de articole si contestari dupa ce am pierdut in Cupa Romaniei, sau turul barajului? Sa nu uitam ca Stelica era antrenor si echipa scartia din toate incheieturile? Au fost cateva cronici aspre, dar cam atat. Criticati conducerea pentru lipsa de transparenta, e dreptul vostru, dar incetati cu nebunia ca nu e clubul suporterilor si cu fronde de gen ”muriti de mana noastra”, pentru ca asta aduce putin a mineriade. Sa zicem ca actuala conducere pleaca dupa mesajul asta, ce om normal la cap ar mai veni la Otelul si daca pierde 4 meciuri la rand (Aduceti-va aminte de Dorinel!!!) sa fie amenintat cu moartea? Chiar nu invatam nimic?
4) Este greu cand se face o schimbare, e adevarat, iar acest gen de atitudine face parte din ceea ce in management se numeste ”rezistenta la schimbare”. Sfatul meu pentru toate partile este ca toate partile sa dea dovada de mai mult echilibru si rabdare. Nici macar raspunsul lui romeo de mai sus nu cred ca face bine, parand mai degraba isteric decat echilibrat. Sper sa fie doar un moment de furie sincera, pentru ca daca intr-adevar este presedintele (cum se recomanda), nu e chiar confortabil sa vezi un lider urland despre frustrati si securisti ca mai toate tzatele pe la TV. Treaba lui este sa asigure continuitate clubului, sa stea in buget si sa apropie suporterii nu sa-i indeparteze imediat pe cei care nu-i plac. Plus de asta, nu cred nici ca vre-un sponsor intreg la minte ar baga banii intr-o constructie in care seful sta sa se certe in parcare cu soferii (e doar o figura de stil, sper ca se intelege).
Aici o nota, pare ca acest conflict e alimentat si din decizia conducerii de a nu lasa ultrasii sa se manifeste in anumite zone ale terenului. Cred ca partial e o decizie buna a conducerii de a incerca sa uneasca galeria la peluza nord, dar, imi pare rau, cred ca e gresit sa impui cuiva unde sa stea pe stadion. Eu prefer sa fie tot stadionul o mare galerie, dar pentru ca vin cu copilul la stadion din motive de securitate (nu stii cand un ultras arunca o torta in teren si apoi urmeaza sa ne luam gaze in ochi sau scaune-n cap) uite ca stau la samantari la tribuna a II-a dupa ce toata viata am fost in peluza. Cred ca aici conducerea ar trebui sa stea la o discutie serioasa cu toti liderii de galerie si sa stabileasca un protocol de colaborare clar, care sa nu lase loc de intors pentru niciuna dintre parti.
Scuze pentru lungimea mesajului, dar ca si socios si suporter de-o viata al Otelului, am adunat prea multa tristete vazand indarjirea si orbirea ambelor parti din ultimele saptamani. In final trebuie sa ne concentram pe scopul comun, si sa sustinem toti, asa cum am facut sezonul trecut, inca o promovare. HAI OTELUL!!!
+5

theflyer

 •  
 •  

#6 gl-85-pst » 01-08-2017 11:53

Cearta nu face bine nimanui.nota 10 pentru comentariul lui *the flyer*

gl-85-pst

 •  
 •  

#7 cosmynOG » 01-08-2017 12:41

Citez pe stmt:
Citez pe romeo:
Dumnezeule, câta minciuna si frustrare din partea acestui scriitor!
Va faceți de ras, lăsați naibii clubul in pace!
Tot ce ați scris, este tendențios!
Daca tot va doare de Otelul, veniți la stadion si ajutați efectiv, nu din gura, nu distrugând!
Scriitorilor, toți cei din conducere sunt suporteri!
Suporteri adevărați!!!
Chiar sunteți de toată jena!
Da, eu sunt Președintele Clubului, am fost un suporter al Dunării Bătrâne!
Rog prietenii mei sa ignore acest articol răutăcios si cu Accente securistoide!
Avem altceva mai bun de făcut!
Otelul este infinit!

Cand il ai pe haraga alaturi e clar ca e ceva dubios.. Haraga a fost si in perioada stan asta chiar nu zice nimic. Chiar crezi ca ne poti minti pe toti??


Suntem chiar de ras...tu spui ca daca il ai pe Haraga alaturi e clar ca e ceva dubios...maine daca pleaca si Haraga de la club...alti 20 de suporteri fac revolutie ca a fost indepartat. E clar ca nemultumiti vor fi intotdeauna!!

cosmynOG

 •  
 •  

#8 Bada » 01-08-2017 13:50

Citez pe theflyer:
Buna ziua.
Sincer nu sunt de acord cu niciuna dintre parti. Si voi explica in cateva puncte de ce, plus voi incerca sa propun si cate o solutie.
1) Conducerea clubului are deficiente grave de transparenta si promptitudine in raspunsuri, care creeaza si/sau alimenteaza starea de frustrare a unora dintre socios si a unora dintre suporteri. E un fapt de necontestat ca modul in care s-a comunicat din partea clubului ca nu se prelungeste contractul lui Stelica Bordieanu a fost destul de sec si (ca sa spun bland) neatent. Clubul ar trebui sa fie mai atent la aceste aspecte, si daca nu are oameni care sa fie platiti sa se ocupe de comunicarea clubului, atunci cei alesi in fruntea clubului ar trebui sa fie mai vizibili in actiunile lor. A fost nevoie ca Stelica sa iasa in presa cu clarificari, ceea ce este destul de jenant. Parerea mea e ca o conferinta de presa comuna cu Stelica dupa ce se ajungea la concluzia ca nu se poate continua, ar fi clarificat lucrurile din start.
2)Alegerea colectivului tehnic si a lotului de jucatori NU E TREABA SUPORTERILOR, SI NICI MACAR AI MEMBRILOR SOCIOS!!! De aia sunt niste oameni alesi in urma Adunarii Generale, au un mandat, vor fi raspunzatori sa-l duca mai departe. Daca se considera ca actuala conducere nu indeplineste conditiile de performanta, se poate convoca Adunare generala Extraordinara. Momentan nu vad niciun motiv sa se intample asta, din moment ce nici macar n-am jucat vre-un meci in Liga III. Pentru ca ne comparam cu Barcelona (ca model socios) ati vazut acolo ca se convoaca adunare generala ca pleaca Neymar? Sau ca a plecat Guardiola acum cativa ani? Sa fim seriosi! Au un presedinte care va raspunde daca nu indeplineste obiectivul.
3) Nu cred ca articole de acest gen vor face vreodata bine clubului. Sunt de acord ca onor conducerea trebuie sa fie sub vizorul nostru intotdeauna, insa nu vad de ce trebuie sa contestam aceeasi conducere care a fost aleasa in unanimitate (stiu... erau numai ei candidati... dar de ce nu s-au bagat in fata mai multi?) cu doar cateva luni in urma si care si-a trecut in cont deja o promovare. Ne asteapta un sezon lung si mult mai greu decat cel trecut, chiar e oportun sa-l incepem cu scandal? Si apoi... de ce nu au aparut exact acest gen de articole si contestari dupa ce am pierdut in Cupa Romaniei, sau turul barajului? Sa nu uitam ca Stelica era antrenor si echipa scartia din toate incheieturile? Au fost cateva cronici aspre, dar cam atat. Criticati conducerea pentru lipsa de transparenta, e dreptul vostru, dar incetati cu nebunia ca nu e clubul suporterilor si cu fronde de gen ”muriti de mana noastra”, pentru ca asta aduce putin a mineriade. Sa zicem ca actuala conducere pleaca dupa mesajul asta, ce om normal la cap ar mai veni la Otelul si daca pierde 4 meciuri la rand (Aduceti-va aminte de Dorinel!!!) sa fie amenintat cu moartea? Chiar nu invatam nimic?
4) Este greu cand se face o schimbare, e adevarat, iar acest gen de atitudine face parte din ceea ce in management se numeste ”rezistenta la schimbare”. Sfatul meu pentru toate partile este ca toate partile sa dea dovada de mai mult echilibru si rabdare. Nici macar raspunsul lui romeo de mai sus nu cred ca face bine, parand mai degraba isteric decat echilibrat. Sper sa fie doar un moment de furie sincera, pentru ca daca intr-adevar este presedintele (cum se recomanda), nu e chiar confortabil sa vezi un lider urland despre frustrati si securisti ca mai toate tzatele pe la TV. Treaba lui este sa asigure continuitate clubului, sa stea in buget si sa apropie suporterii nu sa-i indeparteze imediat pe cei care nu-i plac. Plus de asta, nu cred nici ca vre-un sponsor intreg la minte ar baga banii intr-o constructie in care seful sta sa se certe in parcare cu soferii (e doar o figura de stil, sper ca se intelege).
Aici o nota, pare ca acest conflict e alimentat si din decizia conducerii de a nu lasa ultrasii sa se manifeste in anumite zone ale terenului. Cred ca partial e o decizie buna a conducerii de a incerca sa uneasca galeria la peluza nord, dar, imi pare rau, cred ca e gresit sa impui cuiva unde sa stea pe stadion. Eu prefer sa fie tot stadionul o mare galerie, dar pentru ca vin cu copilul la stadion din motive de securitate (nu stii cand un ultras arunca o torta in teren si apoi urmeaza sa ne luam gaze in ochi sau scaune-n cap) uite ca stau la samantari la tribuna a II-a dupa ce toata viata am fost in peluza. Cred ca aici conducerea ar trebui sa stea la o discutie serioasa cu toti liderii de galerie si sa stabileasca un protocol de colaborare clar, care sa nu lase loc de intors pentru niciuna dintre parti.
Scuze pentru lungimea mesajului, dar ca si socios si suporter de-o viata al Otelului, am adunat prea multa tristete vazand indarjirea si orbirea ambelor parti din ultimele saptamani. In final trebuie sa ne concentram pe scopul comun, si sa sustinem toti, asa cum am facut sezonul trecut, inca o promovare. HAI OTELUL!!!

Ai pus punctul pe i cam in toate privintele. Sa speram ca vor citi toti cei care trebuie sa citeasca si vor baga la cap ce ai zis.
P.s. comentariul tau era perfect ca articol, fara nicio gluma.

Bada

 •  
 •  

#9 theflyer » 01-08-2017 14:37

@bada
Nu ma supar daca il pui ca articol, chiar mi-ar face placere.

theflyer

 •  
 •  

#10 geo007ro » 01-08-2017 20:42

Ce rost are acest articol domnule Manau? Si as mai avea o intrebare: Unde sunteti dumneavoastra de stiti asa de multe? Ca din cunostintele mele, din Anglia nu se afla chiar toate despre ce e pe aici. Sincer, sunt surprins ca domnul Dragan a aprobat postarea acestui articol. Va invit domnule scriitor sa ajutati echipa, atat cum o puteti face din afara tarii si nu sa o loviti. Lovind Otelul, plangem noi, suporterii. Sau doriti sa ramaneti singur pe acest site?
−1

geo007ro

 •  
 •  

#11 Mitea » 01-08-2017 23:19

Eram constient ca materialul scris de mine nu va fi pe placul tuturor. Tocmai de aceea mi-am asumat inca dinainte de a-l publica eventualele critici si acuze. Trebuie sa precizez ca nu am scris nimic din dorinta de a ataca pe cineva, nu am niciun “razboi” cu nimeni si nu am mintit cu absolut nimic in acest material. Am scris din dorinta de a trage un semnal de alarma, pentru ca vreti sau nu sa acceptati era mai mult decat evident faptul ca de o perioada de timp situatia nu este tocmai cea mai buna.
As dori sa ofer si cateva raspunsuri celor ce au comentat pana acum aici si am sa o fac in oride cronologica:

@cosmynOG: sub nico forma nu vreau sa invrajbesc pe nimeni, cu atat mai putin nu doresc raul acestui club. Tocmai pentru ca in ultima perioada nu mai era atat de bine ca pana acum, am considerat ca e timpul pentru a trage un semnal de alarma.

@romeo: tot ceea ce am scris este adevarat si pot demonstra acest lucru. In proportie de 90% doar am prezentat ceea ce s-a intamplat in ultima perioada intre suporteri, sustinatori, fosti sau actuali jucatori si conducere. Am precizat surse ce pot fi verificate, nu am scris din auzite.

P.S: nu sunt, nu am fost si nici nu voi fi scriitor. Sunt doar autorul acestui material si unul dintre cei putini care au incercat prin intermediul acestui site timp de 9 ani sa ofere tuturor celor ce iubesc in ros,alb si albastru cat mai multe informatii legate de echipa lor favorita. Cat despre catalogarea mea ca fiind securist...nici nu stiu cum sa raspund. Va spun totusi ca am trait mult prea putin acele vremuri spre deosebire de dumneavoastra. Deci, macar teoretic vorbind, daca unul dintre noi ar fi securist, atunci dumneavoastra aveti mai multe sanse ca mine sa fiti acela.
Ati spus ca eu sunt tendentios si frustrat, dar limbajul dumneavoastra lasa mult de dorit pentru functia pe care o detineti. Clubul nu va avea mereu doar victorii, si evident ca vor fi si monente mai neplacute in viata clubului. Ce veti face, ii veti cataloga pe toti drept securisti, frustrati si mincinosi?
Si eu as putea sa va cataloghez in fel si chip, dar atat timp cat nu pot dovedi cele afirmate, ma abtin.
VA ROG SA DOVEDITI CU CE ANUME AM MINTIT, PENTRU CA ALTFEL ACUZATIA DUMNEAVOASTRA NU ARE NICI UN TEMEI SI VA FACE SA VA PIERDETI DIN CREDIBILITATE!

@stmt: Haraga e o legenda a fotbalului galatean! Dumnealui merita respectul si multumirile tuturor pentru ca a ramas sa ajute clubul in cea mai grea perioada din istorie.

@giu: trec peste partea cu nevoia mea de a obtine bani sau avantaje pentru ca e mai mult decat penibil ca puteti crede asa ceva. Din pacate nu am inteles cui si de ce ar fi trebuit sa cer parerea cuiva pentru a putea scrie cee ace am scris. Totusi, daca va multumeste cu ceva, va pot spune ca inainte de a publica am tot sperat si am tot asteptat ca lucrurile sa revina acolo unde erau atunci cand a demarat acest proiect.

@theflyer: sunt de acord cu tine. Repet ceea ce am scris si mai sus. Dupa acele mesaje de la reunire, dupa tot ce a aparut in ultimele zile pe facebook, cineva trebuia sa prezinte situatia actuala in care se afla SCOG. Tocmai pentru ca lucrurile se pot imbunatati doar atunci cand adevarul este spus cu orice risc, am ales sa public. Mi-as fi dorit sa scriu ca echipa este pregatita de atacarea promovarii, ca suporterii au fost la reunirea lotului ca in vremurile bune, ca numarul membrilor cotizanti este in crestere, etc,etc…dar stim foarte bine ca lucrurile nu stau asa, din pacate. Evident ca materialul nu a fost unul laudativ, pentru ca nici situatia nu e una roz…

@gl-85-pst: sunt de acord cu tine, nici mie nu-mi place cearta

Mitea

 •  
 •  

#12 Mitea » 01-08-2017 23:22

@ geo007ro: am mai spus, mi-am dorit sa fie un semnal de alarma. Un motiv pentru toti cei ce vor binele acestei echipe de a se ambitiona si a reveni grupul unit din urma cu cateva luni. Asa cum dumneavoastra sunteti curios sa stiti cum de am aflat eu ce se intampla pe la club, tot asa curios sunt si eu sa aflu cum ati aflat dumneavoastra unde sunt eu. Referitor la o anumita aprobare de care as fi avut nevoie din partea domnului Dragan pentru aparitia acestui material…suna asa un pic a vremuri demult apuse. Sau poate ca dumneavoastra ati dori sa cititi doar ceea ce va face placere. Totusi daca chiar doriti sa aflati, va pot spune ca pe Vlad l-am anunta despre aceast material inainte de a-l publica, tocmai pentru ca il respect si pentru ca sunt vreo 9 ani de cand am colaborat prima oara cu el DB. Nu cred ca e cazul sa va spun si ce mi-a transmis el. Acum sunteti foarte derajnat de ceea ce am publicat, insa in anii trecuti sigur ati fost multumit cand ati putut citi diferite informatii despre clubul favorit, stiri, articole, interviuri,livetextu ri realizate tot de mine. Va garantez ca voi face tot posibilul pentru a ajuta aceasta echipa indiferent de unde voi fi, asa cum am facut-o dintodeauna.

TRAIASCA ECHIPA OTELUL, TRAIASCA GALERIA EI!

Mitea

 •  
 •  

#13 Bada » 02-08-2017 08:34

Citez pe geo007ro:
Ce rost are acest articol domnule Manau? Si as mai avea o intrebare: Unde sunteti dumneavoastra de stiti asa de multe? Ca din cunostintele mele, din Anglia nu se afla chiar toate despre ce e pe aici. Sincer, sunt surprins ca domnul Dragan a aprobat postarea acestui articol. Va invit domnule scriitor sa ajutati echipa, atat cum o puteti face din afara tarii si nu sa o loviti. Lovind Otelul, plangem noi, suporterii. Sau doriti sa ramaneti singur pe acest site?


Vlad nu a aprobat absolut nimic. Nu se mai ocupa de managementul siteului de cand a inceput proiectul SCOG tocmai pentru ca s-a implicat in proiect. Daca e cineva "vinovat" pentru publicarea articolului aici eu sunt acea persoana. Cu toate ca nu sunt de acord cu anumite puncte ale articolului am mers pe principiul liberei exprimari si l-am publicat. Nu cred ca va exista vreodata consens 100% intre oameni in general si, implicit, intre suporteri. Problema cea mare ramane comunicarea deficitara iar solutia, ca de atatea ori, comunicarea eficienta intre parti.
+1

Bada

 •  
 •  

#14 theflyer » 02-08-2017 11:51

Buna din nou!
As fi curios daca intalnirea cu suporterii anuntata ieri a mai avut loc. Sunt ceva concluzii? Sau am inteles eu gresit si e programata pentru alta zi?

theflyer

 •  
 •  

#15 Bada » 02-08-2017 18:08

Citez pe theflyer:
Buna din nou!
As fi curios daca intalnirea cu suporterii anuntata ieri a mai avut loc. Sunt ceva concluzii? Sau am inteles eu gresit si e programata pentru alta zi?

Ieri era programata. Azi a plecat echipa la Brasov. Nu s-au aflat detalii despre sedinta, daca s-a tinut, ce s-a discutat.

Bada

 •  
 •  

#16 geo007ro » 02-08-2017 18:47

Eu spun sa fim putin mai atenti. Din dorinta de a face bine, facem rau. Sa nu uitam, primul lucru care ne uneste este iubirea farta de echipa. Nu spun ca oamenii din conducere nu gresesc. Dar cine nu a gresit niciodata sa fie cel ce loveste primul. Sa fim un pic mai intelegatori, atat spun. Si nu stiam ca site-ul nu este a domnului Drăgan. Din cate stiu, sedinta a fost si ieri si acum doua zile. Ce s-a discutat? Ca e nevoie de mai multe discutii fata in fata si nu pe mijloace media. Nu am fost acolo, dar am intrebat in stanga si in dreapta.

geo007ro

 •  
 •  

#17 romeo » 02-08-2017 22:43

D-le Manau!
Punctual
Metoda Dvs este securista, de învrăjbire, este un articol tendențios.
Foarte bine ca va abțineți, eu am cunoscut acele timpuri si le urăsc acum cum le-am urat si atunci!
Minciuni?
1. Situația NU este tensionata in interiorul clubului. Sunt cel mai avizat sa spun asta.
2. Noi NU am renunțat la d-l Bordieanu, au fost negocieri, dansul a spus NU, nu cei desemnați de club pentru discuții!
3. Rolul d-lui Bordieanu NU a fost nici pe departe atât de decisiv pe cât il prezentați. Bordieanu, fără Haraga, fără noi: Ilaș, Tudorica, Brailescu, Tirila, Bartoș, Pârvu, Moisescu, Munteanu, Ducu, Roșcan, Apostol, Cosoreanu - nu ar fi făcut nimic.
4. Intr-un club nu exista doar antrenorul, bugetul este in asa fel construit si cheltuit încât sa existe echilibru!
5. Milea? Ce a făcut acest jucător este lipsa de fair play pentru un club care a dorit sa il redea circuitului fotbalistic!
Nu exista si nu au exista raporturi de lucru între Otelul si Milea.
Daca nu ma înșel d-l Milea venea la Otelul de la Metalosport, o echipa codașa in liga 3.
Ar fi fost o șansa mare pt D-l Ciprian Milea. Dar, nu a acceptat pachetul salarial propus si a preferat sa spurce! Cel mai simplu, cel mai ușor.. sa musti si sa fugi!
6. Chestiunea Directorului General ? Dumnealui a fost validat de către Adunarea Generală din Aprilie 2017
Ați face mult mai bine sa va informați.
AG este formată din membrii socios si este forul suprem de conducere!
Din nou o mare minciuna!
7. Cheta sa cumpere apa jucatorilor ??
Liga suporterilor gălățeni este cea care a făcut asta si nu numai!!
Cei care au participat la asa ceva sunt in conducerea de astăzi a Oțelului!
8. In conducerea clubului sunt numai suporteri oțelari
Si ca sa mai înțelegeți ceva : aportul socios la bugetul cheltuit in liga a 4a a fost sub 20%( inclusiv donațiile din tribuna)
Cum credeți ca s-au strâns cei 320.000 de lei cheltuiți? Otelul nu se construiește cu aer sau sunete din tribuna!
Articolul Dvs este tendențios si jignește pe cei care sunt suporteri, iubesc necondiționat Otelul si au adus bani de la casa lor pentru o cauza cinstita si corecta: Otelul Galati.
As mai continua, dar avem lucruri mai bune de făcut!
Câinele moare de drum lung....
Otelul este etern!
Vremurile frumoase sunt cele care vor veni!!

romeo

 •  
 •  

#18 theflyer » 04-08-2017 11:06

@romeo
Multumim pentru clarificari, doar ca din nou, nu cred ca procedati corect intr-o privinta. Punctul 8 e tendentios si din partea Dumneavoastra, si speram sa nu mai fie cazul.
E adevarat, au fost sub 20% din buget asigurati de socios. E creditul echipei Dumneavoastra si probabil al Dumneavoastra personal ca s-au adunat si restul de bani. Dar, sa-mi fie cu iertare, de asta v-am pus in fruntea clubului! Chiar cred ca ar fi oportun ca in loc sa ne certati ca nu am pus mai mult la bugetul clubului, sa ne comunicati ce strategie aveti sa adunati mai multi socios! N-am prea vazut nimic inca, in afara de niste vorbe pe la televiziunile locale. Certand suporterii pe forumuri nu veti aduna nici cat ati adunat anul trecut.
Si ca tot vorbim de strategie, ce ziceti sa ne prezentati (macar pe circuitul inchis al socios) un proiect de buget pentru anul viitor? Cat sa stim si noi ce sperante ne facem (fie vorba intre noi, cand scriu acest comment Petrolul ne masacreaza la Brasov - e deja 2-0 sper sa ne mai revenim).
Altfel da, e adevarat, aveti multe lucruri bune de facut ca lucrurile sa fie cum trebuie in club, si se vede lucrul asta.
PS: Stiu ca probabil doare cand cei care nu au vrut sa fie in conducere stau si critica pasii pe care ii faceti, dar asta e situatia pe care stiati cava trebui sa o manageriati. Dar repet, ca membru socios imi voi pastra dreptul in special de a critica ceea ce vad ca nu e in regula, si de a lauda (mai putin, ca laudele vin de peste tot cand e cazul) atunci cand reusitele sunt pe masura asteptarilor.
Hai Otelul!
+1

theflyer

Login sau crează cont pentru a comenta              |