STIRI Liga I OŢELUL - LIDER CU PUNCTAJ MAXIM

Cosmin Stoian se pregăteşte să Cosmin Stoian se pregăteşte să Oţelul a debutat cu dreptul în Liga a 3-a, înregistrând două victorii în primele două partide ale sezonului, ambele pe teren propriu.Rezultatele plasează SCOG pe primul loc al seriei dar trebuie să ţinem cont şi de calitatea scăzută a celor 2 adversari.

Recital de goluri şi ratări cu Metalo
SC Oţelul Galaţi – Metalosport Galaţi 8-0(2-0)

Primul adversar, concitadina Metalosport, a fost un adversar pe atât de facil pe cât se anunţa. Cu mari problem financiare şi un lot încropit din ce s-a găsit, cu puţin timp înaintea startului campionatului, oaspeţii au scăpat ieftin dintr-un meci în care oţelarii au marcat de 8 ori dar au ratat cel puţin încă pe atâtea mari ocazii.
Prima parte nu a adus decât două goluri dar şi o sumedenie de mari ratări. Primul gol a fost marcat de Muscă, cu o frumoasă execuţie de la marginea careului, preluare cu spatele şi sut din întoarcere, după o centrare venită de la Bahnaşu(2). Tot atacantul venit de la Juventus a marcat şi golul 2, de această dată cu un şut plasat din careu(29).
Avalanşa de goluri s-a prăvălit peste adversari abia după minutul 70, atunci când şi-a spus cuvântul şi pregătirea fizică mai bună.
Gîţă a dus scorul la 3-0 cu un şut din careu după centrarea lui Muscă(73). Apoi Bahnaşu a înscris cu un şut la colţul scurt, imediat după reluare(74). Al treilea gol în 4 minute a fost marcat de Stoian, cu un şut puternic de la marginea careului(76).
A urmat o scurta pauză de 6 minute şi alte 3 goluri la foc automat. Stoian a pus latul din apropiere pentru 6-0(82). Apoi Muscă a profitat de o mare eroare a goalkeeperului Metalosportului şi a înscris în poarta goală(86). Tot Muscă a închis tabela cu o lovitură de cap de la 6-7 metri.
Evident, scorul putea fi mult mai mare dar, aşa cum am menţionat, adversarul a fost unul foarte slab, comparabil cu echipele de liga a 4-a mai degrabă decât Liga a 3-a. Rămâne de văzut şi dacă rezultatul va mai conta în clasament, mulţi suporteri fiind de părere că Metalosport se va retrage înainte de finalul turului de campionat.
SC Oțelul Galați: Udeanu – Maftei (Silvestre 46), Gâță, S. Ilie (cpt) – Vasile, Chebac, Crihană, Sevastian (Manău 58) – Bârlădeanu (Stoian 17), Muscă, Bahnașu (Perju 77). Antrenor: Damian Băncilă
Metalosport Galați: Tofan – Misăilă, Trandafir (Farcaș 70), Cărare, Pintilie – Batista (Hanghiuc 75), Goupy (Corozel 39), Bayonne, Dragomir – Enache (Serea 43), Pavel. Antrenor: Ion Balaur
Arbitri: Sergiu Mavriche (Bacău) – Cosmin Cercel, Răzvan Ionuț Andrei (Piatra Neamț). Observator de arbitri: Ionel Popa (Pașcani) – observator de joc: Daniel Scânteie (Bacău).
Prea "mici" ca să încurce Oţelul
SC Oţelul Galaţi - AFC Odorheiul Secuiesc 3-1(1-1)

Cea de-a doua confruntare din dubla de pe teren propriu ne-a adus un adversar mai serios, care ne permite să ne raportăm mai bine la nivelul seriei. A fost şi un meci cu o anumită încarcătură, dată de apartenenţa la o anumită minoritate naţională a adversarilor şi o anumită întamplare care s-a petrecut recent chiar în oraşul lor. Dacă pentru jucători nu s-a simţit acest lucru în tribune au curs glumele şi ironiile. Acestea nu puteau lipsi nici din cronică .
Cu ceva experienţă acumulată în Liga a 3-a, deşi indiscutabil sub nivelul echipei încă neînchegate a Oţelului, oaspeţii au reuşit să pună unele probleme, însă nu suficiente pentru a da emoţii suporterilor.
Prima ocazie importantă i-a aparţinut fundaşului stânga al Oţelului, Sevastian, acesta trimiţând slab, în braţele portarului dintr-o poziţie ideală, de la 6 metri(10).
Nici Stoian nu a avut o execuţie mai fericită, lovitura de cap de la 7 metri, după centrarea lui Muscă, trecând pe lângă poartă, deşi Cosmin era nemarcat(16).
La poarta cealaltă oaspeţii au lansat un contraatac tăios, finalizat cu şut de la 6 metri respins cu un reflex foarte bun de Udeanu.
Minutul 30 a marcat dezmorţirea tabelei. Ilie a executat în zid o lovitură liberă, mingea a ricoşat tot la el, acesta a recentrat iar Gîţă, fără adversar pe o rază de 5 metri, a marcat cu capul, de la 8 metri, cu toată opoziţia portarului advers(30). Degeaba au rămas oaspeţii cu mâinile pe sus cerând ofsaid mai ceva ca autonomia teritorială, jucătorul Oţelului era cu 2-3 metri mai departe de poartă decât ultimul fundaş advers.
Putea fi chiar 2-0 însă reluarea lui Stoian, deşi spectaculoasă, voleu din prima, a trecut peste poartă.
Din păcate bucuria nu a durat mult. Ilie a greşit pasa în defensivă dar tot el a revenit şi a trimis în corner. Oaspeţii au executat rapid şi au centrat la colţul lung, în careul mic, de unde Ribarcs, nemarcat, a pus latul(34).
Cu toate că au dominat autoritar în continuare, oţelarii au mai avut doar o mare oportunitate de a marca. Stoian a trimis puţin peste transversală din lovitură liberă de la 25 de metri, parcă transmiţându-i goalkeeperului advers "Data viitoare nu voi mai rata!"(38).
Primul sfert al părţii secunde nu s-a desfăşurat tocmai după coordonatele aşteptate singura acţiune periculoasă fiind un şut de la 25 de metri respins de portar. Ba chiar putea fi mai rău însă Udeanu s-a arcuit şi a prins mingea bine plasată de un adversar.
Salvarea a venit în minutul 63, atunci când Bahnaşu a fost faultat la 20 de metri de un jucător oaspete aflat în poziţie de ultim apărător, însă centralul a servit micul odorheian doar cu muştar deşi s-ar fi impus clar un ketchup! Cosmin Stoian şi-a asmuat din nou rolul de executant şi nu a greşit, şutul puternic, pe jos, oprindu-se lângă bara din dreapta portarului, cel care nu pricepuse avertismentul din finalul primei reprize(63).
Mulţumiţi cu rezultatul, deşi nu prea era cazul, oţelarii au ţinut adversarii departe de propria poartă dar şi pe ei înşişi de poarta adversarilor, cel puţin vreo 14 minute. Apoi oaspeţii au făcut greşeala de a comite un nou fault, la vreo 30 de metri lateral stânga, poziţie perfectă pentru o centrare în careu. Nu de aceeaşi părere a fost şi Stoian, care a avut din nou o problemă decomunicare cu portarul advers, surprins ieşit suficient din poartă căt să permită torpilei oţelarului nostru să intre în plasă lângă bară, la colţul lung(77). Ce execuţie!
Oaspeţii au căzut complet şi putea fi chiar 4-1 la o dublă ocazie, şut deviat în bară - Muscă şi şut de la 8 metri blocat de portar - Ionuţ Codreanu(89).
Victoria merritată a Oţelului asigură un start perfect, cu 6 puncte din 6, însă ne-a scos la iveală şi o serie de slăbiciuni care trebuie remediate cît mai repede. Dacă pentru omogenitate şi relaţii bune de joc e clar că mai avem de aşteptat şi este normal să avem răbdare, greşelile individuale trebuie eliminate urgent.
Altfel, deplasarea de săptămâna viitoare, de la Focşani, va fi una foarte dificilă, în condiţiile în care viitoarea adversară a remizat pe terenul celor de la Hărman, candidată la promovare sezonul trecut şi, cel mai probabil, şi în acest sezon.
Login sau crează cont pentru a comenta              |