STIRI Editoriale

Iarba stadionului Oţelul, casa unde am cunoscut gloria15 mai 2011 ora 21:55, o explozie de bucurie a cuprins întreg oraşul Galaţi, aşa cum nu se mai văzuse până atunci şi cum nu se va mai vedea multă vreme de acum încolo.

A fi sau a nu fi?Întrebarea care chinuie fiecare suporter oțelar în ultima vreme, de la licitația pentru marca și trofeele defunctei societăți intrată în faliment anul trecut, nu m-a ocolit nici pe mine.

Otelul, Galati, Romania!Există două mari categorii după părerea mea:
1. Cei care vor să vadă doar fotbal în Galați, indiferent de cum se numește echipa de fotbal
și
2. Cei care văd fotbalul identificându-se doar cu Oțelul și atât.

Suporterii vor sa reinvie titanul OtelulÎntruniți într-o ședință comună, Peluza Nord, Liga Suporterilor Gălăţeni, Peluza Sud și Dunărea Bătrână au hotărât că Oțelul Galați trebuie să continue şi să trăiască și că vor face tot ce e în puterea lor ca acest deziderat al întregii suflări oţelare să se îndeplinească. Dovedind maturitate, toți cei prezenți au fost de acord să renunțe la lucrurile care ne-au dezbinat în trecut și să caute să urmărească doar obiectivele care ne unesc. Astfel, s-a hotărât demararea unui nou proiect ce are ca finalitate readucerea echipei Oțelul Galați acolo unde îi este locul, adică între primele echipe din România. Suntem cu toții conștienți că nu va fi ușor, că etapele ce trebuie parcurse pot dura mult timp, însă suntem deciși să nu abandonăm lupta.  

Mereu impreunaDin capul locului Dunărea Bătrână și-a propus obiectivitate, atât cât s-a putut, având în vedere că totuși a reprezentat vocea sau litera de tipar a unei pasiuni. Astăzi, când Oţelul nu mai este, obiectivitatea devine un obiectiv imposibil de atins, pentru că lumea se împarte. Cu riscul de a primi critici, o tabără ar trebui aleasă, asta pentru că fără a alege o tabără, nu te poți număra printre participanţi. Pentru noi alegerea e una ușoară... s-a ales tabără Oțelului din Galați.

FOTO Sorin PanaOţelului îi este se pare hărăzit să fie oricum, numai nu plictisitor. Indiferent de formă şi context, Oţelul a produs emoţie, a ieşit cu încăpăţânare din banal, luptând până la ultima fărâmă de resursă. Pedigree-ul ne-a onorat întotdeauna, aducând în schimb obligaţia sacrificiului, interdicţia abandonului şi aura aceea mistică ce a făcut ca întotdeauna despre Oţelul să nu se poată vorbi oricum. Chiar şi încăpăţânarea în prostie a „Chirurgului” Alexa a conţinut, pe lângă o declaraţie de chitră, multă resemnare, dar şi respect.

FOTO Sorin PanaMâine, tinerii noștri jucători debutează pe Stadionul “Oțelul”, iar rândurile de mai jos le sunt dedicate în totalitate.

Acesti jucatori au abia impreuna 30 de ani (FOTO Sorin Pana)CS Baloteşti – Oţelul Galaţi 3-0(1-0)
Nu întâmplător am ales titlul acestei cronici de meci... Pentru că vedem cu toţii cum anumite persoane se miră la înfrângerile echipei noastre, dar probabil nu înţeleg cu ce jucători intrăm noi pe teren, meci de meci. Spre exemplu, la partida de astăzi, de la Baloteşti, formaţia noastră a avut o medie de vârstă de 17 ani şi jumătate, spre deosebire de echipa gazdă care a ajuns la 24 de ani şi jumătate. Deci o diferenţă medie de 7 ani per jucător, adică distanţa de la un nou-născut la un şcolar în clasa 1... !

FOTO Marian BrailescuOțelul Galați – Gloria Buzău 0-2(0-1)
Cam așa sună un clișeu specific limbii engleze, folosit atunci când cineva pierde o bătălie, dar reușește să rămână în picioare. Așa s-a întâmplat și cu junii oțelari, depășiți pe tabelă de mult mai experimentații lor adversari, dar care au părăsit terenul în aplauzele celor 400 de suporteri care au asistat la meci.

in pacate, 2015 va ramane cunoscut ca anul in care Braila ne-a invins de 2 oriOdată cu meciul de sâmbăta trecută s-a încheiat unul dintre cei mai grei ani din istorie pentru Oţelul, dacă nu cumva cel mai greu. Chiar dacă rezultatul de 3-0 cu Rapid CFR Suceava ne-a bucurat, formaţia noastră a terminat anul pe penultimul loc al Seriei I din Liga a II-a şi asta în condiţiile în care am retrogradat deja o dată în 2015, din primul eşalon în cel de-al doilea. Dacă la nivel sportiv suntem cu un picior în groapă, şansele ca echipa roş-alb-albastră să retrogradeze în cea de a treia divizie fiind destul de mari în condiţiile actuale, la nivel financiar suntem şi mai mult în prăpastie.

Mai multe articole..

Pagina 1 din 13

Început
Anterior
1
Login sau crează cont pentru a comenta              |