Juniori

Sefer este unul din tinerii de perspectiva ai OteluluiOţelul a învins Metalosport într-un meci amical, câştigând astfel derby-ul Galaţiului disputat la... Lieşti. Managerul sportiv Cristian Munteanu este mulţumit de faptul că formaţia roş-alb-albastră are un mare avantaj faţă de restul competitoarelor din Seria I a Ligii a II-a: are destui jucători de valoare U19.
După cum se ştie, noul regulament al FRF impune ca echipele din eşalonul secund să folosească pe tot parcursul meciurilor oficiale doi jucători cu vârsta sub 19 ani! Dacă un astfel de jucător este înlocuit, el trebuie schimbat obligatoriu cu un alt fotbalist din aceeaşi categorie de vârstă (Under19). Cum Oţelul şi-a construit lotul pe baza propriei pepiniere, există destui juniori de valoare în lot. Nu acelaşi lucru îl pot spune şi restul formaţiilor din Liga a II-a, care se plâng de noul regulament.

Daniel FloreaLa Divizia Locală, de la Digi24 Galați, antrenorul principal Daniel Florea a declarat că Oțelul trebuie să continue chiar dacă are foarte mulți juniori în lot, de la Galați plecând fotbaliști importanți:

foto arhivaÎntre 24-26 iulie, grupa de copii 2008 ai Oţelului Galaţi a participat la Cupa Clinceni 2015, organizată de Federaţia Română de Fotbal. La turneu au participat cele mai bune cluburi la nivel de juniori din ţară, dar şi din străinătate.

Tinerii Otelului au ocazia sa se afirme la Liga a II-aEchipa Oţelului, formată în marea ei majoritate din juniori, a reuşit să ţină piept mult mai experimentatei Dacia Unirea Brăila, într-un meci amical disputat sâmbătă pe terenul rivalilor. Antrenorul gazdelor, fostul jucător oţelar, Alin Pânzaru, a pus rezultatul şi pe seama tinerilor jucători ai Brăilei pe care i-a aruncat în luptă în repriza a doua şi care, după spusele sale, nu s-au ridicat la înălţimea juniorilor gălăţeni.

Constantin SchumacherFostul antrenor de la satelitul Oţelului, Constantin Schumacher, cel care a fost şi interimar la echipa mare în 2013, a lăsat un mesaj foarte frumos pe pagina de Facebook a Dunării Bătrâne, pe care îl redăm în întregime mai jos. Obişnuit să lucreze cu tinerii, fostul tehnician de la Dunăre i-a rugat pe suporteri să le dea o şansă juniorilor care s-au prezentat la reunire, spunând că aceştia demonstrează că Oţelul Galaţi încă trăieşte! Schumacher este de părere că echipa noastră poate reveni în prima ligă cu aceşti tineri în maxim 2 ani, dacă va exista susţinere din partea fanilor, stabilitate la nivelul conducerii şi se vor mai aduce 2-3 plombe, adică jucători cu experienţă pe lângă care să crească juniorii din lot.  

Mai multe articole..

Pagina 4 din 15

4