STIRI Juniori

Tinerii Otelului au ocazia sa se afirme la Liga a II-aEchipa Oţelului, formată în marea ei majoritate din juniori, a reuşit să ţină piept mult mai experimentatei Dacia Unirea Brăila, într-un meci amical disputat sâmbătă pe terenul rivalilor. Antrenorul gazdelor, fostul jucător oţelar, Alin Pânzaru, a pus rezultatul şi pe seama tinerilor jucători ai Brăilei pe care i-a aruncat în luptă în repriza a doua şi care, după spusele sale, nu s-au ridicat la înălţimea juniorilor gălăţeni.

foto arhivaÎntre 24-26 iulie, grupa de copii 2008 ai Oţelului Galaţi a participat la Cupa Clinceni 2015, organizată de Federaţia Română de Fotbal. La turneu au participat cele mai bune cluburi la nivel de juniori din ţară, dar şi din străinătate.

Constantin SchumacherFostul antrenor de la satelitul Oţelului, Constantin Schumacher, cel care a fost şi interimar la echipa mare în 2013, a lăsat un mesaj foarte frumos pe pagina de Facebook a Dunării Bătrâne, pe care îl redăm în întregime mai jos. Obişnuit să lucreze cu tinerii, fostul tehnician de la Dunăre i-a rugat pe suporteri să le dea o şansă juniorilor care s-au prezentat la reunire, spunând că aceştia demonstrează că Oţelul Galaţi încă trăieşte! Schumacher este de părere că echipa noastră poate reveni în prima ligă cu aceşti tineri în maxim 2 ani, dacă va exista susţinere din partea fanilor, stabilitate la nivelul conducerii şi se vor mai aduce 2-3 plombe, adică jucători cu experienţă pe lângă care să crească juniorii din lot.  

Alexandru TudorieAntrenorul care l-a descoperit pe Alexandru Tudorie, Ioan Crucianu, este de părere că fostul atacant al Oţelului, actualmente la FCSB, trebuia lăsat să plece mai demult de la Galaţi, încă de când era căutat de AC Milan ca junior. Referitor la cei 200.000 de euro primiţi de clubul roş-alb-albastru în schimbul vârfului de atac, tehnicianul care antrenează acum copiii de la Dunărea este de părere că cei care administrează Oţelul ar trebui să aibă grijă de aceşti bani.

foto arhivaFundaţia „Aproape de Oameni" a organizat la finalul săptămânii trecute la Sala Sporturilor Dunărea prima ediţie a Galei Fotbalului Juvenil Gălăţean. La gala de la ”Polivalentă” au fost premiați 115 copii de la 5 cluburi gălățene: Oțelul, Dunărea, Metalosport, Liceul cu Program Sportiv și Junior. Despre evenimentul dedicat juniorilor gălățeni a vorbit la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, Gabi Chifu, unul dintre organizatorii galei.

Juniorii B au pierdut la scor finalaEchipa de Juniori B a Oţelului a fost învinsă clar, scor 0-4, în finala contra celor de la Unirea 1924 Alba Iulia.

Juniorii Otelului tin steagul susCentrul de Copii şi Juniori al Oţelului produce în continuare talente, chiar dacă situaţia clubului-mamă a devenit dezastruoasă în ultima vreme. Juniorii B antrenaţi de fostul jucător de legendă al echipei noastre, Sorin Haraga, s-au calificat în finala Cupei Federaţiei, care se va disputa mâine, 8 iunie, la Buftea, contra celor de la Unirea Alba Iulia.

George MironFundașul central al Oțelului, George Miron, a vorbit la Lider Sportiv, de la Pro FM Lider FM, despre cariera sa de până acum:

Florin MarinAntrenorul echipei noastre a început oarecum reconstrucţia formaţiei gălăţene, el luând câte doi juniori pe banca de rezerve la ultimele două meciuri de campionat. Este cunoscut faptul că Oţelul a retrogradat în Liga a II-a şi este clar că mulţi jucători ne vor părăsi la vară, iar din acest motiv conducerea şi staff-ul tehnic au datoria de a forma o echipă nouă care să se bată la promovare, aşa cum au promis.

Aurica Dragan despre copiii OteluluiÎntr-un interviu acordat Monitorului de Galaţi, şeful Centrului de Copii şi Juniori de la Oţelul, Aurică Drăgan, a vorbit despre strategia aplicată de club la acest nivel, copiii cu potenţial de naţională şi despre faptul că echipa noastră trebuie să se bazeze pe propria pepinieră, deoarece fotbaliştii străini costă prea mult.

Mai multe articole..

Pagina 6 din 23

6
Login sau crează cont pentru a comenta              |