STIRI Stadion Primăria şi-a reafirmat dorinţa de a lua Stadionul “Oţelul”

Marius StanMarius StanOţelul a fost din nou la un pas să fie alungată definitiv de pe stadionul care-i poartă numele şi doar intervenţia Primăriei pe lângă ArcelorMittal, proprietara arenei, a împiedicat această ruşine. Datorită acestei situaţii ingrate a apărut din nou pe tapet problema stadionului din Ţiglina III, moştenit de colosul siderurgic odată cu preluarea Combinatului din Galaţi. Primarul Marius Stan şi directorul Fundaţiei Sportul Gălăţean, Cătălin Tofan, au vorbit iar despre necesitatea preluării Stadionului “Oţelul” de către municipalitate pentru ca echipa fanion a Galaţiului să nu ma întâmpine problema de care s-a lovit acum, dar şi în vară!   


Marius Stan: „Mulțumesc public, încă o dată, conducerii Combinatului ArcelorMittal pentru înțelegerea de care dă dovadă și pentru implicarea pe care o are în viața comunității gălățene. Echipa Oțelul Galați, prin tot ce a reprezentat și încă reprezintă ea pentru acest oraș, merită să joace pe stadionul care a consacrat-o. În egală măsură, suporterii Oțelului, care i-au fost alături la bine, dar mai ales la greu, merită să-și susțină favoriții pe stadionul pe care au trăit cele mai mari bucurii. Acest lucru l-au înțeles și cei din conducerea ArcelorMittal, cărora le mulțumesc. Cred că ar fi benefic pentru întreaga comunitate gălățeană, pentru sportul local și pentru viitorul fotbalului din Galați ca baza sportivă Oțelul să intre în patrimoniul municipalității. Este o arenă pe care echipa Oțelul a obținut cele mai mari performanțe din istoria fotbalului gălățean, performanțe care au devenit un brand al Galațiului.”

Cătălin Tofan (director Fundaţia Sportul Gălăţean): „Ca urmare a discuţiilor purtate în ultimele zile între reprezentanţii Primăriei şi cei de la ArcelorMittal, care au înţeles situaţia, echipa a fost reprimită pe stadionul Oţelul. Consider că este încă un pas făcut de autorităţile locale, care vor să cumpere această bază sportivă şi să ajute astfel clubul care traversează o perioadă dificilă şi vreau să le mulţumesc celor din Combinat pentru înţelegere şi colaborare.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 alfar » 16-11-2015 18:21

sub ce forma poate juca OTELUL, club cu sediul social in bucuresti pe un stadion proprietatea primariei galati cumparat cu banii strinsi din taxele si impozitete galatenilor? "otelul bucuresti", dupa parerea primarului de acum ceva timp nu poate fi ajutata in nici un fel de conducerea locala.asa spunea primarul. da frate ia OTELUL la galati cumva, ca ai juristi si relatii si apoi cumpara din bani publici stadionul de la mittal prin reprezentantul lui pe pamint i.b. faca faci asta jur ca te aleg pina mor dar daca iei stadionul pe banii mei si OTELUL dispare si joaca dupa aia acolo o clona, eu jur ca nu numai ca nu te mai votez dar te blestem sa ai soarta OTELULUI.ia intii OTELUL la galati si dupa aia cind stim ca are si-o mama, ia si cumpara si stadionul si nu invers ca m-am saturat de golaneli in tara asta! :-x
−2

alfar

 •  
 •  

#2 alfar » 16-11-2015 18:31

catalin tofan, l-am apreciat ca fotbalist si om, a ajuns acum director la o fundatie si imparte deja stadionele din galati. lasa asta, ia si discuta cu aia 50 de fotbalisti de legenda, antrenorii lor de acum 20-30 de ani ce au mincat o piine alba la OTELUL si fa ceva ca sa numai fie nevoie ca suporterii sa cumpere apa si motorina pentru club. sa va fie rusine...
+5

alfar

 •  
 •  

#3 Laguna GT » 16-11-2015 19:09

Otelul 'Bucuresti' poate juca pe Stadionul Otelul aflat sub patrimoniul municipalitatii sub forma unui contract de inchiriere de 1 euro/luna.
+3

Laguna GT

 •  
 •  

#4 alfar » 16-11-2015 19:24

si crezi ca asta-i tot cei trebuie clubului, stadionul dat asa la sentiment de primarie pina la moartea dorita cit mai repede? dar salarii, echipament ,hrana, taxe de platit la stat pentru salariile angajatilor, bani de pensie ce trebuie platiti la stat pentru angajati.....SALARII,frate ca nimeni nu munceste in tara asta pe nimic. vreau stadionul cumparat de catre primarie din banii mei, ai parintilor si ai tai, laguna doar dupa ce OTELUL e club cu perspective de a trai. vreau ca primaria ca gaseasca intii solutia de supravietuire a clubului. ma indoiesc ca D.N.A-UL va fi de acord ca o investitie din bani publici sa fie amortizata din chiria de 1euro/luna....cit costa apoi intretinerea stadionului, ce deja e obosit? din ce bani, din 1 euro/luna? orice investitie din bani publici se face pentru interesul comuniunii. din pacate acum OTELUL e a nimanui, asta-i adevarul si voi vreti cind in oras oamenii stau in frig ca primaria sa cumpere stadionul de la mittal. da, cind OTELUL va fi in galati si atunci primarul nu se mai poate ascunde dupa deget ca ar vrea da nu poate din cauza legii.
−3

alfar

 •  
 •  

#5 Krebss1964 » 16-11-2015 19:34

Il ia primaria, ii schimba denumirea si uite-asa avem Noul Stadion :)))))
−3

Krebss1964

 •  
 •  

#6 Laguna GT » 16-11-2015 22:41

Personal nu sunt de acord ca din bani publici, putini de altfel, sa fie tinut in viata Otelul. Sunt multe de facut in oras.
Dar, daca se poate salva clubul asta care a scos Galati-ul in lume, tinandu-l Primaria la limita decentei, atunci nu as considera o problema. Primul pas este, oricum, preluarea stadionului de catre Primarie, ca sa poata lua din presiune. E o problema in minus pentru club. Si poate primarul deja stie niste dedesubturi, ma refer aici la revenirea Otelului la GL.
+3

Laguna GT

 •  
 •  

#7 romeo » 17-11-2015 09:21

Otelul este un bun public al acestui oras si de multe ori o raza de lumina in intunericul creat de noi toti ( noi prin nonsalanta cu care votam si toleram prostia).
Otelul merita sa faca performanta pe bani publici pentru ca o face pentru public.
In oras sunt multe de facut asa cum au fost mereu..cele de facut nu se vor termina niciodata!
primul pas..al doilea pas...etc..sunt doar vorbe..primarul si autoritatile nu stiu ce vor ..nu stiu nimic ...metodele de rezolvare a problemelor din oras ( aici includ si Otelul Galati ) sunt simple , concrete ..doar sa fie spuse si prioritizate.Dar, din pacate, nu are cine sa faca asta ... doar minciuna si praf in ochii nostrii ..d'aia suntem orbi si nu vedem ce facem cand alegem semidocti - oriunde -.
Otelul Galati are nevoie de comunitate asa cum si comunitatea are nevoie de Otelul Galati ..nu exista "sunt multe de facut ..dar nu facem nimic"
+3

romeo

 •  
 •  

#8 theflyer » 17-11-2015 10:06

Primaria are mai multe stadioane, nu doar unul, si toate arata , fara exceptie jalnic spre dezastruos. Nu inteleg avantul asta sa dam un milion de euro din banii cetatenilor pentru stadion. Nu mai bine bag un milion si modernizez (sau macar intretin) pe Dunarea? Cu tot respectul, dar Primaria trebuie sa-si focuseze sprijinul pe incurajarea si mentinerea sportului (si aici nu includ doar fotbalul) la nivel juvenil si amator, care este baza de selectie, nu la nivel profesionist.
E adevarat ca un stadion gratis de la Primarie ar sustine pe Otelul (cea pe care o stim noi) dar nu ar rezolva problema de fond. In final Otelul tot ar avea probleme cu salarii, baremuri, medicamente, deplasari, etc, iar in un an-doi va juca pe un stadion in paragina pentru ca Primaria se va plange ca nu scoate destul profit cu el ca sa-l intretina.
Din punctul meu de vedere n-as dori sa las Otelul sa devina vehicul de propaganda politica (a mai fost odata pentru onor Domnul Primar), cu toate ca un eventual sprijin de la Primarie ar fi o gura de oxigen. Cineva de mai sus spunea ca Otelul este o parte din comunitate. Corect, de aceea comunitatea trebuie sa-l sustina, nu Primaria. De aceea Otelul trebuie sprijinit de firmele din oras, nu de cei care nu stiu cum sa mai faca rost de niste bani de campanie. Primaria in cel mai bun caz sa sprijine grupele de juniori (asa cum se intampla in lumea civilizata), daca vrea sa sustina clubul, pentru ca un milion de euro acolo ar face de 1000 de ori mai bine fotbalului de la noi.
Nu stiu despre voi, dar povestea asta cu milionul de la Primarie, catre Arcelor Mittal (Dl Bors din nou!!??) mie imi miroase a sustragere de fonduri si bani pentru partid.
Parerea mea, Primaria sa-si vada de administrat orasul, iar comunitatea (adica noi) sa incercam sa gasim fonduri private, asa cum se face in orice colt civilizat de lume.
−3

theflyer

Login sau crează cont pentru a comenta              |