STIRI Nationale Neagu şi Râpă la naţională

Fundaşul dreapta de la Oţelul, Cornel Râpă, a primit un cadou foarte frumos din partea selecţionerului Victor Piţurcă, sub forma unei convocări la echipa naţională a României, pentru turneul din Belek(Antalya), astăzi fiind şi ziua lui de naştere! De asemenea, mijlocaşul Ionuţ Neagu, care a lăsat o impresie foarte bună la primul meci jucat în tricoul naţionalei, va face şi el deplasarea cu echipa tricoloră în Turcia.
Cantonamentul a fost stabilit la Gloria Serenity Resort din amintita stațiune, la acesta urmând să participe şi cei 2 “oţelari”. În cadrul acestui turneu, exceptând antrenamentele zilnice, naționala va susține și două meciuri amicale: mai întâi pe 27 ianuarie, de la ora 20.00, contra reprezentativei Turkmenistanului şi apoi pe 31 ianuarie, împotriva unei echipe de club din străinătate, al cărei nume nu a fost anunţat.
Decolarea spre Antalya este prevăzută sâmbătă, 21 ianuarie, de pe aeroportul Henri Coandă, revenirea fiind programată joi, 2 februarie. Asta înseamnă că Neagu şi Râpă vor părăsi mai devreme cu o zi cantonamentul Oţelului din Poiana Braşov, pentru a se pregăti cu naţionala şi vor reveni la echipa de club în cantonamentul din Cipru.

Cornel Râpă(22 de ani) a mai evoluat în 5 rânduri pentru echipa naţională, el fiind de altfel primul jucător din istoria Oţelului care a intrat titular într-un meci oficial al reprezentativei României. De asemenea, fundaşul dreapta a fost titular şi integralist în toate partidele jucate sub tricolor şi deţine recordul celor mai multe prezenţe în naţională, pentru un jucător de la Oţelul !

Ionuţ Neagu(22 de ani) are un singur meci în naţională, fiind titularizat la jocul-test cu Grecia, câştigat fără drept de apel de România, scor 3-1, în toamnă. Gălăţeanul nostru a intrat din primul minut şi nu a dezamăgit, ba mai mult a jucat excelent până în minutul 86 când a fost înlocuit, amintind de debutul formidabil la echipa naţională al lui Cornel Râpă, din 2010. Neagu s-a achitat perfect de sarcinile defensive, dar a urcat curajos şi în atac, reuşind foarte multe recuperări, driblinguri de efect, dar şi pase luminoase pentru coechipierii săi. La final, Ionuţ a fost cap de listă printre remarcaţii selecţionerului Victor Piţurcă.

Victor Piţurcă(selecţioner România): "Turneul din Antalya este binevenit pentru jucătorii din ţară, deoarece, în viitorul apropiat, vor reprezenta România în meciurile oficiale."

Login sau crează cont pentru a comenta              |