Jucătorul Oţelului, Ionuţ Neagu, a fost titular în meciul amical câştigat de naţionala României în faţa reprezentativei Turkmenistanului, cu scorul de 4-0. Mijlocaşul central, care poarta tricoul cu numarul 13, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai selecţionatei antrenate de Victor Piţurcă, fiind foarte prezent în joc atât în apărare, cât şi pe faza de atac. El a reuşit de altfel prima pasă decisivă a meciului, centrarea sa din minutul 3 fiind transformată în gol de Marius Niculae. În minutul 39 al partidei, Neagu a ratat o ocazie monumentală, el ezitând să tragă la poartă, deşi scăpase singur cu portarul, pasa sa în lateral fiind interceptată. La pauză, mijlocaşul central al Oţelului şi al naţionalei României a fost înlocuit, el bifând astfel al doilea meci sub tricolor.
Celălalt “oţelar” convocat la reprezentativa României, fundaşul dreapta Cornel Râpă, a fost doar rezervă pe tot parcursul jocului. Este de aşteptat ca acesta să intre în următoarele meciuri de verificare ale naţionalei, care se vor disputa cel mai probabil împotriva unor echipe de club din străinătate.
Cornel Râpă şi Ionuţ Neagu se află din 22 ianuarie în cantonamentul din Antalya cu selecţionata antrenată de Victor Piţurcă, timp în care au efectuat antrenamente intense, iar azi au început jocurile amicale. Cei doi vor reveni la Oţelul în penultima zi a stagiului de pregătire din Cipru al echipei noastre de club.
Cornel Râpă(22 de ani) a mai evoluat în 5 rânduri pentru echipa naţională, el fiind de altfel primul jucător din istoria Oţelului care a intrat titular într-un meci oficial al reprezentativei României. De asemenea, fundaşul dreapta a fost titular şi integralist în toate partidele jucate sub tricolor şi deţine recordul celor mai multe prezenţe în naţională, pentru un jucător de la Oţelul!
Ionuţ Neagu(22 de ani) are două jocuri în naţională, ambele în meciuri amicale (3-1 cu Grecia şi 4-0 cu Turkmenistan), fiind unul din pariurile lui Victor Piţurcă pentru viitorul selecţionatei României.