FOTO: Marian BrailescuFOTO: Marian BrailescuJucătorul Oţelului, împrumutat momentan în Liga a II-a(Seria I) la Farul Constanţa, a primit din nou o convocare la naţionala Under21 a Bosniei Herzegovina. Faptul că Enes a ajuns într-o divizie inferioară nu i-a schimbat părerea selecţionerului bosniac Vlado Jagovic, care l-a chemat la lot pentru partida amicală cu reprezentativa similară a Serbiei din 29 februarie. De altfel, fundaşul central este om de bază la naţionala de tineret, pentru care a mai strâns 5 selecţii în trecut.
Enes Sipovic a fost adus la Galaţi pe când avea o vârstă fragedă, din postura de tânără speranţă a fotbalului bosniac şi titular în naţionala U19 a ţării sale. A prins un singur meci la Oţelul, în sezonul 2009-2010, la un 3-0 contra Gloriei Bistriţa, joc disputat pe propriul teren. În rest a fost folosit cu precădere la echipa a II-a clubului şi ca traducător pentru jucătorii din spaţiul ex-iugoslav, sosiţi la Galaţi în ultimii ani.
Cu toate acestea, Sipovic a reuşit să prindă recent echipa naţională U21 a Bosniei, pentru care a jucat deja 5 meciuri internaţionale. Apărătorul are un gabarit impresionant, măsurând 1,94 metri şi 90 de kilograme. A fost împrumutat mai întâi la Petrolul Ploieşti, unde a făcut un tur de campionat absolut impresionant, fiind titular în 13 meciuri de Liga I.  Revenit la Galaţi, pentru a-şi prelungi contractul, el a fost împrumutat în mod surprinzător în Liga a II-a, la Farul Constanţa, sub comanda vechiului său antrenor de la Oţelul II – Viorel Tănase.