Antal, omul-foarfeca (FOTO Marian Brailescu)Antal, omul-foarfeca (FOTO Marian Brailescu)"Din păcate, de această dată, golul pe care l-am înscris nu a ajutat echipa să meargă mai departe. Păcat, am făcut un joc bun, dar fără folos.”

Declarația îi aparține lui Liviu Antal și a fost făcută după ce Oțelul a pierdut în sferturile Cupei, scor 2-3 cu FC Vaslui, partidă în care mijlocașul dreapta a marcat cel mai frumos gol al sezonului.
Trăgând linie la final, ar putea părea că are dreptate. Liviu a marcat, dar Oțelul a pierdut și practic n-a mai contat. Însă lucrurile nu sunt niciodată atât de simple. Chiar dacă nu realizează cât de mult a contat și cât ar putea conta, execuția din minutul 65 a depășit deja sfera esteticului.
În mare măsură asta se datorează contextului în cadrul căruia a avut loc fericitul eveniment. Oțelul a început jalnic anul 2012. În două meciuri împotriva unor noi promovate nu a acumulat decât un punct, fără a înscrie măcar un gol. Minutul 65 al partidei ne găsea complet căzuți. Scorul era 0-2 pe tabelă și parcă rătăceam în beznă. Chiar și pentru o echipă de duzină, 245 de minute fără gol marcat înseamnă mult. Pentru o campioană en-titre e deja catastrofal.
Minutul 65 a fost primul moment în 2012 când totul a început să se lege cum trebuie. Giurgiu a întors o minge la Râpă cu un călcâi de efect, acelaşi procedeu care în partidele împotriva Chiajnei sau Mioveniului ne exasperase prin incidența crescută și prin ineficiența demonstrată. A urmat o centrare din prima a lui Cornel, un nou procedeu de tristă amintire în condițiile în care lipsa unor centrări de bună calitate i s-a reproșat mereu tânărului fundaș dreapta. Cireașa de pe tort a fost foarfeca lui Liviu, paradoxal un déjà vu al partidei din optimi cu FCM Târgu Mureş. Din apropierea punctului cu var, atât de des refuzat nouă de central în această partidă, piciorul drept înfipt în sfera buclucașă a expediat-o ca pe o torpila în colțul porții, fără nicio șansă pentru vasluieni. Frumusețea execuției nu a scapat nimănui și poate că dacă ar vedea-o chiar și Messi sau Cristiano Ronaldo i-ar da “like”.
Pentru “oțelari” însă a fost semnalul trezirii la viață. Pentru vasluieni, solemn marș funebru. Tribunele au început să fiarbă, vasluienii erau căzuți la pământ(la propriu și la figurat), deși conduceau cu 2-1. Iureșul s-a concretizat rapid și scorul a devenit 2-2, ce-i drept cu puțin ajutor de la inamicul de până atunci, arbitrul părând a fi rămas sub hipnoza execuției din minutul precedent. Cu ceva mai multă șansă și ceva mai mult curaj în acele minute cu siguranță rezultatul ar fi fost altul. Dar poate n-a fost să fie…
Și totuși, chiar și după o înfrângere în fața unui vechi inamic n-am mai văzut aceleași fețe triste ca până atunci. Suflarea gălățeană deja pare a fi prins viață. Viitorul nu mai pare atât de sumbru. Dorinel Munteanu și Marius Stan par a fi îngropat securea războiului, iar Liviu și colegii săi par a fi recăpătat ambiția care le-a adus trofee și glorie sezonul trecut. Joi noaptea nu am mai văzut capete de gălățeni plecate și toate datorită unui moment de magie.
Așa că nu, nu a fost deloc fără folos, Liviule. Dar depinde numai de VOI să fie cu folos și în continuare. Eu nu sper decât să citiți și să înțelegeți cât de important a fost, este și poate fi golul tău.