FOTO de Vali MunteanuFOTO de Vali Munteanu“Interesele sunt enorme și pe lângă miza financiară este și una cu accent politic puternic. Există personaje care încearcă să facă o altă conducere, o conducere paralelă cu așa-ziși investitori, cu conducători chiar din Liga 1, vă spun sigur că aceștia sunt împreună cu unul dintre contracandidații mei la lupta pentru Primarie. […] Doar peste cadavrul meu va reuși cineva să deturneze banii spre alte direcții decât spre fotbal. Se încearcă să îmi dau demisia sau încearcă ei să obțină o demitere, dar nu e atât de ușor, vorbesc de oameni care nu au făcut niciodată nimic pentru clubul ăsta,” a declarat ieri Marius Stan, iar sursele noastre au confirmat acest scenariu apocaliptic.

Preşedintele Consiliului de Adminstraţie al clubului Oţelul, Ionel Borş, este un om diabolic de deştept. Ştie că mişcarea prezentată mai sus ar însemna ca Marius Stan să-şi prezinte demisia. Gândiţi-vă ce ar însemna ca Borş să apară mâine cu Adrian Porumboiu ca investitor sau cu Mihai Stoica ca preşedinte, formând astfel o conducere paralelă a clubului nostru, peste capul lui Stan. E doar exemplul cel mai negru, dar cu siguranţă ar fi o “lovitură de palat” care ar duce la mazilirea actualului director general.
De fapt, asta şi urmăreşte Borş încă de când s-au încasat primii bani de la UEFA, de pe urma participării în Liga Campionilor. Sunt milioane de euro în joc, foarte multe milioane, pe care actualii acţionari ar putea pune mâna fără probleme. Ultimul care le mai stă ca un ghimpe în coastă este doar Marius Stan, de a cărui semnătură este nevoie pentru folosirea acestor bani…
Ionel Borş, cel mai timid om în faţa presei, a făcut ce ştie el mai bine, mergând pe principiul “câinii latră, ursul merge în continuare”. Un asemenea personaj, nu trebuie subestimat sub nicio formă. El nu vorbeşte deloc pe la televizor, nu ameninţă, ci doar îşi vede în continuare de planul diabolic pe care l-a pus la punct. Aproximativ 20 de milioane de euro sunt bani pe care nu îi obţii urlând isteric pe la TV. Marius Stan a declarat că doar peste cadavrul lui se vor folosi aceste sume în alte scopuri decât cele sportive, aşa că preşedintele Consiliului de Adminsitraţie a luat la cunoştinţă acest lucru şi lucrează în umbră, acolo unde(crede el) nimic nu îl poate atinge. S-a aliat cu un oponent al lui Stan la Primărie, căruia nu-i dăm numele pentru că nu ne interesează politica, cu atât mai mult persoana lui josnică, iar acum lucrează la un plan mult mai amplu. Ionel Borş a pornit războiul, dar aceasta nu este o luptă mediatică de care aţi mai văzut. Este un război al nervilor, o luptă tacită, pentru o miză uriaşă, câştigată de o echipă mică în focul bătăliei din sezonul precedent.
Dacă acesta continuă cu acest plan infernal, probabil că totul va duce încet, dar sigur, la distrugerea unui simbol al gălăţenilor, la desfiinţarea celui mai frumos lucru care s-a întâmplat vreodată în acest oraş, la dizolvarea Oţelului. Dacă e aşa, atunci Ionel Borş nu i-a declarat război doar lui Marius Stan, ci tuturor suporterilor acestei minunate echipe! Poate că a sosit momentul să ne organizăm, să dăm la o parte orice animozitate dintre noi, să ne unim din nou sub steagul roş-alb-albastru şi să arătăm de ce am fost, suntem şi vom mai fi o FORŢĂ! A venit clipa să dăm şi noi ceva înapoi formaţiei care ne-a bucurat atâţia ani. Sunt sigur că nimeni dintre noi nu va lăsa Oţelul să moară fără luptă. Şi la final nu doar Marius Stan ar trebui să stea în faţa unui astfel de pericol, ci poate mii de suflete care pompează această inimă roş-alb-albastră… Fiecare suporter, galeria, Liga Suporterilor, Dunărea Bătrână sunt entităţi separate, dar unite în scop de aceeaşi iubire. După protestul de acum 3 ani, pentru salvarea bazelor sportive din oraş, am promis că ne vom întoarce dacă lucrurile nu se vor schimba. Probabil că acea vreme a sosit deja. Ştiu că vom fi din nou acuzaţi că facem manevre politice pentru altii, dar tuturor celor care vor spune astfel de lucruri nu vreau decât să le transmit că totul pentru noi se rezumă la Oţelul. Veţi lovi această echipă, vom lovi înzecit ca răspuns şi nu vom da niciodată înapoi. Indiferent despre cine e vorba.
Şi suntem mii, nu unul singur…