Cupa RomanieiCupa RomanieiDacă în campionat, Oţelul a încheiat anul pe un loc care nu-i face cinste unei foste campioane, în apropierea locurilor retrogradabile, în Cupa României echipa noastră a avut un parcurs ireproşabil, ajungând în semifinale fără a primi gol de la adversarele pe care le-a eliminat în şaisprezecimi, optimi sau sferturi. În faza semifinalelor echipa noastră va întâlni Petrolul Ploieşti, în două manşe, câte una pe terenul fiecăreia dintre formaţii, meciurile respective urmând să aibă loc în lunile aprilie şi mai ale anului 2013. Cu aceste date în minte cei din staff-ul tehnic, dar şi jucătorii Oţelului, au dat de înţeles că vor să se revanşeze faţă de suporteri pentru evoluţia din campionat, câştigând singurul trofeu intern care lipseşte din palmareul clubului de la Dunăre. Iată declaraţiile:

Viorel Tănase: “Vreau să-mi felicit jucătorii pentru efortul depus în aceste 19 etape, cu toate că sunt conştienţi că se putea mai mult şi mai bine, am trecut pe lângă nişte puncte importante, dar trebuie să uităm totul şi să o luăm de la capăt. Evident că şi eu îmi doresc Cupa în 2013, este un trofeu care ne lipseşte şi ni-l dorim cu ardoare, sper să-l aducem la Galaţi. Am vorbit cu Narcis, i-am dat o listă cu jucători, vor veni jucători care să-i înlocuiască pe cei 6-7 de care ne vom despărţi.”

Bruce Inkango: “Vreau ca în 2013 să câştigăm Cupa, iar în Ligă să marchez cât mai multe goluri, să obţinem cât mai multe victorii şi să încercăm să revenim în cupele europene.”

Gabriel Giurgiu: “Chiar ne bazăm pe Cupă, un obiectiv care ne-ar apropia de cupele europene și este mai ușor de atins în acest moment. Ne dorim mult acest lucru, dar trebuie să ne pregătim cât mai bine, să fim concentrați la maxim și poate o vom cuceri. Evident, împreună cu suporterii! Să sperăm că vor veni jucători care ne vor putea ajuta, deoarece cu toții ne dorim să aducem Cupa în vitrina noastră.”

Cleidimar “Didi”: “Aștept să încep pregătirile de iarnă ca să revin la forma pe care o așteptați. Îmi place foarte mult la Galați și aici, la club, mă simt foarte bine. Sper să avem și rezultate mai bune, să ajungem cât mai sus posibil, pentru că nu acesta este locul nostru. Ne dorim să luăm Cupa, pentru noi este o șansă de a ne spăla imaginea și trebuie să fiți alături de noi!“

Sergiu Costin: “Tot ce vreau este să nu vă dezamăgesc. Vreau să dau mereu totul pentru această echipă. Pentru noi este important că avem o șansă mare de a cuceri un nou trofeu și de a șterge din impresia mai puțin bună lăsată în acest sezon. Ar fi fantastic! Nimeni nu poate uita performanța pe care am făcut-o, aceea de a câştiga titlul şi Supercupa. Este însă și performanța orașului și suntem fericiți că am făcut parte din acest proiect. Categoric avem valoare de a câștiga Cupa României! Am încredere în forțele echipei noastre. Să sperăm că nu vom înșela așteptările voastre, ale suporterilor. Vrem să câștigăm fiecare meci!“

Gabriel Paraschiv: “Suntem aproape de finalul unui ciclu care se va încheia în vară și personal cred că ar trebui să apreciem mai mult rezultatele care au fost până acum, pentru că nu cred că cineva spera ca Oțelul să fie vreodată campioană. Important este ca acum să ducem la bun sfârșit sezonul în curs, asta însemnând o clasare cât mai onorabilă și, de ce nu, o participare cât mai lungă în Cupă. Apoi, de ce nu ne-am gândi iarăși la locul 1? După un an în care echipa a pornit destul de greu din pricina diferitelor probleme, mai mult sau mai puțin obiective, cu liniște, multă muncă, seriozitate și nu în ultimul rînd cu o bună susținere financiară putem ajunge din nou acolo unde am fost.”