FOTO Marian BrailescuFOTO Marian Brailescu“Satelitul” a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor, cu gândul la returul care va începe vineri, 8 martie, când tinerii noştri vor da piept pe propriul teren cu CSM Moineşti, formaţie aflată pe locul 2 în Seria I din Liga III.


După cantonamentul de la Câmpulung s-au jucat şi câteva partide amicale: 1-3 cu Sporting Lieşti, 3-1 cu Conpet Cireşu şi 0-3 cu Delta Tulcea. Ultima partidă amintită s-a disputat pe terenul de antrenament al dobrogenilor (stadionul „Cozma Zaiţ” din Tulcea) şi a fost mai echilibrată decât o arată scorul final. La pauză a fost doar 1-0 pentru gazde, cu un gol în penultimul minut al mitanului, în timp ce golurile desprinderii au venit târziu, după ce junii oţelari au ratat destule şanse înainte. Pe final tulcenii au ratat şi un penalty. De remarcat faptul că la “satelit” au evoluat şi câţiva jucători care fac parte din lotul de seniori. Oţelul II e evoluat în formula: Vlasie (Simaitis) - Marus, Moglan (Gâţă), Sipovic (Boubătrân), Murgoci - Manea, Adăscăliţei (I. Constantinescu), Dragomir - Stoian (Dajbog), Lupu, Tudorie (State).
După cum bine se ştie principalul scop al formaţiei satelit este acela de a creşte tinere speranţe, care să poată face pasul către Liga I sau Liga II, media de vârstă fiind de aproximpativ 19 ani, cu mulţi juniori chiar şi de numai 16 ani în lot.
Echipa de tinere speranţe, antrenată de Damian Băncilă (principal) şi Mitică Ragea (secund), a încheiat turul de campionat pe poziţia a 7-a, în Seria I din Liga a III-a, cu 16 puncte, totalizând 4 victorii, 4 egaluri şi 3 înfrângeri., golaveraj 13-11.
Iată lotul cu care Damian Băncilă va aborda returul, reamintind totuşi faptul că în caz de nevoie se poate apela şi la câţiva jucători de la echipa mare: Vlasie, Vicol (portari) - Marus, Cazacu, Ciurea, Rusu, Gâţă, Moglan, Boubătrân, Miron, Manea, Tudose, Adăscăliţei, Dragomir, Dajbog, Toma, Moise, Stoian, Gohoreanu, I. Constantinescu, Şt. Lupu şi State.
În altă ordine de idei, naționala U17 a României, va disputa miercuri, 6 martie (ora 15.00), o partidă de verificare contra reprezentativei similare a Bulgariei. Din lot vor face parte și doi jucători ai “satelitului” FC Oțelul: Alexandru Tudorie şi Robert Moglan.