FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuDupă ce a reușit să treacă, pe rând de Sportul Studențesc, CF Brăila și Ceahlăul Piatra-Neamț, formația noastră dă piept în semifinalele Cupei României cu Petrolul Ploiești, echipă în mare formă, situată pe poziția a doua a clasamentului și ajunsă în acest act după ce a eliminat pe Damila Măciuca, FC Brașov și Concordia Chiajna.

Este unul dintre cele mai importante meciuri ale anului pentru jucătorii lui „Grig”, meci care poate salva întregul sezon, la sfârșitul căruia sperăm să încununăm succesele din 2011. Această partidă este una foarte importantă și pentru suporterii ambelor formații, pe care aceștia au pregătit-o în amănunt, iar dacă „oţelarii” au pregătit o coregrafie specială cu prilejul acestei partide și au mobilizat întreaga suflare gălățeană pentru a fi prezentă pe stadion, se pare că „lupii galbeni” vor fi prezenți la Galați în număr mare și vor crea o atmosferă foarte frumoasă, la fel că în partida de campionat.
Dacă formația noastră nu are la activ decât o finală de Cupă, în 2004, pierdută în fața celor de la Dinamo, prahovenii se pot mândri cu două astfel de trofee câștigate, în 1995 și în 1963, chiar în fața formației Siderurgistul Galați, ploieștenii câștigând atunci cu 6-1.
Cu ocazia acestei partide, mai mulți jucători care au trecut pe la formațiile gălățene, printre care Marius Pena, Bruce Inkango sau fostul portar Victor Câmpeanu, au dorit să transmită un mesaj de încurajare băieților noștri.

Victor Câmpeanu (fost portar Siderurgistul Galaţi): „Sunt convins că domnul Grigoraş a contribuit la această atmosferă. Echipa e un grup puternic, cel mai important lucru. Dacă ţin unul la altul ca la ochii din cap, n-au cum să nu ridice trofeul. A fost ca pe vremuri, când vedeam în privirea adversarului unde va şuta. În privirile acestor băieţi am văzut calificarea, acum sunt convins că vor câştiga. M-au cucerit, mă întorc pe stadion să-i văd de acum meci de meci.”

Marius Pena: „Sunt bucuros că am reuşit să câştig primul meci din semifinala de aici, dar mă gândesc şi la Oţelul căruia îi ţin pumnii şi îi doresc să facă acelaşi rezultat bun. Baftă băieţi şi domnului Petre Grigoraş.”

Bruce Inkango: “Le ţin pumnii strânşi jucatorilor Otelului, ştiu că au putere să meargă mai departe în finală. Mă gândesc la ei şi le doresc tot binele.”

Pentru această partidă, Petre Grigoraş va avea întreg lotul valid, cu excepția mai vechilor accidentați Silviu Ilie și Alexandru Zaharia. Astfel, după accidentările care i-au ținut în afara lotului la meciul cu CS Severin, Gabriel Giurgiu și Daniel Popescu au primit, din partea medicilor, acordul de a evolua, acest lucru depinzând totuși de „Grig”, care nu este încă decis asupra titularizării lor: „Giurgiu și Popescu s-au întors marți seară de la tratament din Serbia. Medicii și-au dat acordul ca ei să joace, dar eu încă nu sunt foarte convins dacă să-i folosesc sau nu, n-aș vrea să riscăm pierderea lor pe termen lung. În funcție de cum îi văd la ultimul antrenament, voi lua o hotărâre în privința lor. Jucătorii sud-americani au venit mai târziu decât ceilalți, se adaptează puțin mai greu, au și evoluat mai puține minute până acum și încă nu sunt capabili să ducă la bun sfârşit un meci întreg.”  
De partea cealaltă, Contra a declarat că nu se va putea baza pe serviciile jucătorilor Grozav, Neag, Povilas și Achim, toți fiind accidentați, în timp ce Marinescu este incert: „Voi duce la Galaţi cei mai buni 18 jucători pe care îi am la dispoziţie. Marinescu a făcut ieri primul antrenament cu echipa după patru zile de pauză. Încă mai resimte dureri la spate şi rămâne să vedem dacă va termina cu bine şedinţa de pregătire din această seară şi dacă vom putea, astfel, să ne bazăm pe el. Grozav nu este recuperat, probabil că de săptămâna viitoare îl vom avea la dispoziţie, Neag şi Povilas sunt accidentaţi, iar Achim încă nu este pregătit să între în lotul de 18.”

ECHIPE PROBABILE:
OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Sîrghi, Benga, Ljubinkovic (Popescu) – Iorga, Giurgiu (Costin), Neagu – Astafei, Paraschiv, Stromajer.
PETROLUL: Bornescu - Alcenat, Manasse, Geraldo, Guilherme - Neag, Hoban - Boudjemaa, Hamza, R. Silva – Bokila.

DECLARAŢII ÎNAINTE DE MECI:
Petre Grigoraş: „Petrolul e momentan cea mai valoroasă echipă din cele patru rămase în Cupa României şi nu ne va fi uşor deloc. Sper să fim noi surpriza competiţiei anul acesta şi să ridicăm trofeul deasupra capului, dar mai e mult de muncă până acolo. Totul este posibil. Jucătorii mă fac să visez urât sau dimpotrivă, însă echipa o fac după cum se pregătesc ei la antrenament şi forma de moment a fiecăruia. Jucătorii mă determină prin munca lor să iau decizia pe care o consider cea mai bună în alcătuirea primului unsprezece. În primul rând e important să ajungem în finală şi abia apoi să vedem peste cine dăm. Celelalte două echipe, CFR şi Astra par în suferinţă momentan, dar pentru a ajunge să jucăm cu trofeul pe masă cu una dintre ele trebuie să facem două meciuri foarte bune cu Petrolul. Ploieştenii sunt în ascensiune, astfel că dubla va fi mai mult decât grea.”

Narcis Răducan: „Am primit o cerere de 700 de bilete din partea ploieştenilor. Petrolul e un club care s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme, stadionul nou a generat afluenţă şi asta îi ajută şi la rezultate. Dacă în primă fază ne gândeam că e mai bine cu Petrolul în semifinale dintre cele trei combatante, acum pot spune că ploieştenii au echipa momentului şi nu ne va fi deloc uşor. Este clar că vrem să jucăm cu trofeul pe masă. Referitor la bilete, a fost decizia clubului de a stabili costul tichetelor. Preţurile sunt mai mici decât la meciul cu Steaua şi sperăm să avem un stadion plin. Există suficiente puncte de atracţie pentru jocul cu Petrolul, mai ales că nu s-a mai disputat de mult o semifinală de Cupa României la Galaţi. Nu doar meciul cu Petrolul e important pentru noi, ci toate jocurile rămase până la final. Poate fi şi un test pentru fanii noştri, vom vedea dacă sunt dispuşi să plătească preţul fixat acum la bilet. Mai ales că vrem ca şi suporterii noştri să vină la stadion meci de meci cu tricoul echipei, aşa cum se întâmplă şi la Ploieşti.”

Alexandru Benga: „Se poate spune că e meciul sezonului, e semifinala Cupei României şi avem ocazia să ştergem cu buretele evoluţiile mai neconvingătoare din acest sezon prin câştigarea trofeului. Şansele sunt egale, cu toate că Petrolul e mai bine clasată în campionat, dar orice e posibil. Avem valoarea să luăm o opţiune serioasă de calificare încă din tur printr-o evoluţie convingătoare a echipei. E important să nu primim gol, dar mai importantă e victoria.”

Cosmin Contra(antrenor Petrolul): "La acest nivel, într-un meci din semifinale, între două echipe cum sunt acestea, nu există o favorită. Şansele sunt egale, chiar dacă, în campionat, noi suntem pe locul 2, iar ei pe 11. Va fi un duel de 180 de minute sau poate chiar mai mult. Ambiţiile sunt mari de ambele părţi, eu vreau un trofeu, suporterii vor un trofeu, dar şi gălăţenii îşi pot salva sezonul în această competiţie. Mă aştept ca jucătorii Oţelului să fie agresivi, să pună presiune, să joace la limita regulamentului. Sper să nu fie probleme cu arbitrajul. Oţelul creşte de la meci la meci, este o echipă bună, agresivă, care poate pune probleme. Grigoraş şi-a pus amprenta asupra stilului echipei şi are 4-5 jucători de atac de calitate. Noi ne-am propus să marcăm măcar o dată şi să revenim cu un rezultat bun, care să ne dea şanse de calificare.”