STIRI Cupa Romaniei “Rămân doar dacă se poate lupta pentru cupele europene”

Petre GrigorasPetre GrigorasOţelul Galaţi a învins cu 2-1 Petrolul la Ploieşti, dar rezultatul nu a fost de ajuns să califice echipa noastră în finala Cupei, acolo unde vor merge prahovenii după acel 0-3 din prima manşă. Cu toate acestea, roş-alb-albaştrii trebuie apreciaţi pentru felul în care au luptat şi pentru că ne-au dat speranţe aproape o oră că pot întoarce un rezultat ce părea iniţial insurmontabil.


Antrenorul Petre Grigoraş şi-a lăudat elevii pentru prestaţia de aseară, dar a subliniat din nou faptul că va semna prelungirea contractului doar dacă i se garantează un lot de cupele europene pentru la anul.
Directorul general Narcis Răducan a ţinut la rândul său să-i felicite pe oţelari pentru jocul bun şi victoria obţinută pe terenul unui adversar alteori redutabil, în timp ce marcatorul golului decisiv, Laurenţiu Iorga, a explicat că cel mai probabil calificarea a fost pierdută în prima manşă, un 0-3 pe teren propriu find aproape imposibil de remontat.
De partea cealaltă, ploieştenii s-au bucurat de calificare, dar nu au privit cu ochi buni înfrângerea suferită în retur, fapt relevat şi de declaraţiile date de aceştia după partidă.     

Petre Grigoraş: "Mă bucur că echipa a demonstrat că merită să fie băgată în seamă. Mă bucur pentru jucători că au luptat pentru calificare și îi felicit pentru atitudine. Sincer, am urmărit degajat meciul și m-am bucurat pentru evoluția lor în meciul ăsta, știind că la Ploiești e foarte greu să câștigi. Au un stadion bun, un public extraordinar și o echipă bună. Puteau să și piardă, dar au avut o atitudine bună. E greu să pleci la o calificare, după 0-3 în tur. Era foarte greu, important era să demonstreze că a fost doar un accident primul meci. Am concediu medical până la sfârșitul lunii. Am ținut cont de sfatul medicilor, care mi-au spus să nu mă grăbesc și să am răbdare. Dacă tot mai sunt 10 zile, nu știu dacă mai puteam veni cu vreun plus la echipă, pentru câteva meciuri. Nu e ușor să treci peste un astfel de moment, care pe mine m-a marcat foarte mult. Voi avea o discuție cu conducerea, să vedem ce facem mai departe. Sunt sub contract cu Oțelul, iar conducerea poate activa o opțiune de prelungire pe un an, din această vară. Condiția este să nu fie probleme financiare, să se aducă 4-5 jucători valoroși, iar de asta nu sunt prea sigur. Dacă se va întâmpla, voi rămâne la Galați, unde sunt suporteri și jucători pe care îi cunosc. Rămân doar dacă se dorește ceva, dacă se poate lupta pentru cupele europene.”

Narcis Răducan: "3-0 e un scor destul de mare de remontat, dar mă așteptam ca băieții să aibă o tresărire de orgoliu. Îi simțeam și după ultimele două meciuri de campionat. Am câștigat pe terenul Petrolului, e important pe plan mental, chiar dacă nu ne-a ajutat să ne calificăm. Au dovedit că a fost un accident meciul tur și au tot respectul din partea noastră. Am ieșit cu capul sus și sperăm ca la anul să reușim mai mult. Cred că Petrolul este de felicitat. Au ieșit mai bine de la pauză, a intrat și Bokila și s-a văzut."

Laurențiu Iorga: “Din păcate, ratarea calificării în finală s-a consumat în tur. Acel scor de 0-3 era greu de recuperat, dar măcar acum a fost un succes de moral. Noi am mai sperat azi să întoarcem rezultatul, am marcat primii, dar golul lor ne-a înmuiat puțin. Petrolul este o echipă bună, dar cred că, în situația în care am fi evoluat astfel și în tur, n-am fi avut nicio problemă cu ei. Mă gândesc și sper să ajung pe viitor la o echipă mai mare, fie că e Steaua, fie că va fi vorba de altă formație, dar nu vreau să vorbesc despre ceea ce se întâmplă în prezent acolo, nu este treaba mea.”

Cosmin Contra (antrenor Petrolul): "Nu am putut să îi motivez pe jucători, e o greșeală de-a mea. Am încercat să jucăm altceva în repriza a doua, ne-a reușit. Am mers la pauză în vestiar, am urlat la jucători. Este o calificare meritată per total, dar jucătorii trebuie să înțeleagă că dacă nu sunt profesioniști și nu joacă la fel din minutul 1 până în minutul 90, nu va fi bine. Băieții au intrat relaxați, poate prea entuziasmați pentru calificarea în finală. Sper să terminăm bine campionatul, să ajungem în condiții optime în finală și să câștigăm Cupa. Aș vrea să se califice Astra, pentru că așa am fi 99% calificați în Europa League, pentru că s-ar califica și ocupanta locului 4 în cazul în care am pierde Cupa. Bokila dă gol meci de meci, are ocazii meci de meci, suntem dependenți de el, verticalizează foarte bine jocul. E un fotbalist foarte important pentru echipa noastră."

Jeremy Bokila (atacant Petrolul): "Mă simt excelent la Petrolul, evoluez alături de jucători foarte buni, mă ajută foarte mult să marchez. Este o mare onoare să joc o finală de Cupă. Ar fi frumos să câștigăm trofeul, ne dorim acest lucru, ar fi bine pentru oraș, pentru noi, pentru suporteri. Am demonstrat că putem juca foarte bine în formula actuală. Toți sunt motivați să joace bine în Europa League. Am demonstrat că formăm un grup valoros, dar performanța depinde de mai mulți factori și e important împotriva contra cui joci. Eu spun că la fel cum am jucat bine în campionat, la fel putem să o facem și în Europa League."

Comentarii   
 •  
 •  

#1 dj » 22-05-2013 09:41

afirmatie LOGICA
+2

dj

 •  
 •  

#2 granata » 22-05-2013 11:47

Un lucru e cert,echipa de la meci la meci joaca tot mai bine.Din vara cu 4-5 achizitii de calitate ne putem bate pt primele 6 locuri in campionat...
+3

granata

 •  
 •  

#3 dj » 22-05-2013 13:35

degeaba ba...daca nu se baga bani nu se face nimic...sa fim seriosi...aicea trebuie bagat bani..si salarii la zi la fel si primele altfel poti sa aduci pe cine vrei tu ca aduci degeaba..daca nu e linistie
+2

dj

 •  
 •  

#4 Tudor » 22-05-2013 14:25

Poate o sa-i intre in sange lui Pascu fotbalul si o sa se roage de Adamescu sa bage bani pentru transferuri. Asta e conditia ca sa ramana Grig. Oricum nu stie daca ne vom bate pentru un loc de Europa nici cu transferurile. Cel mai important e sa nu mai patim ca pana acum, sa cumparam degeaba, sa nu se integreze.
+1

Tudor

 •  
 •  

#5 84 generation » 22-05-2013 23:48

Daca nu se aduc jucatori ofensivi ,degeaba ramane grigoras...cu echipa actuala ne trebuie un antrenor care tine toata echipa in poarta gen dorinel sau cartu...daca nu plecau antal,salageanu si pena, grig ar facut treaba
+2

84 generation

 •  
 •  

#6 84 generation » 22-05-2013 23:58

Poate da domnu' si il da nicolae pe fatai,exact ce ne trebuie
+1

84 generation

 •  
 •  

#7 Aruon » 23-05-2013 13:57

Mi se pare absolut normal ceea ce cere Grigoras.Ori performanta si viitor ori sapa de lemn.
Vom vedea.
FORZA OTELUL!!!

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |