Inkango (foto dreapta)Inkango (foto dreapta)UPDATE: FC Oţelul a scăpat de depunctare şi de pericolul de a primi iar interdicţie la transferuri, după ce cazul Inkango a fost rezolvat pe ultima sută de metri. Probabil că jucătorul francez şi-a primit banii cuveniţi pentru perioada cât a jucat la Galaţi. Prin urmare, Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF a luat ieri decizia de a închide cazul respingând cererea de neexecutare ca rămasă fără obiect.

21 iulie: O mai veche problemă mai veche a ieşit din nou la iveală pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal. Bruce Pascal Inkango şi-a depus memoriu la Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF, cerându-şi drepturile financiare încă din martie.
Cazul se afla în pronunţare în luna aprilie, iar Liga i-a dat câştig de cauză până la urmă fostului oţelar. Numai că, Oţelul nu s-a supus deciziei, iar jucătorul francez încă mai are de recuperat bani, după ce echipa noastră a renunţat la serviciile acestuia în iarnă.
Clubul roş-alb-albastru va fi judecat marţi, 23 aprilie, pentru faptul că nu s-a supus hotărârii Comisiei de Soluţionare a Litigiilor, care judecase cazul în aprilie şi obliga Oţelul să plătească restanţele către jucător. Dacă cei din conducere nu vor rezolva această problemă, echipa noastră s-ar putea alege cu un nou blocaj la transferuri sau se poate ajunge şi la depunctare cum am păţit anul trecut!
Bruce Pascal Inkango şi-a reziliat contractul cu Oţelul la finalul lunii ianuarie, iar de vină a fost accidentarea suferită de francez în cantonamentul din Poiana Braşov, mai ales că el abia revenise după o ruptură musculară pe finalul lui 2012. Faptul că atacantul se afla în ultimele 6 luni de contract a contribuit decisiv la această rupere a înţelegerii, pentru că oricum jucătorul ar fi lipsit şi o bună parte din retur, conform spuselor conducerii, deşi odată ajuns la Cherno More Varna în Bulgaria, la scurt timp după plecara de la Oţelul, a marcat 4 goluri în 10 partide şi a prins un transfer la Denizlispor în Turcia!
Inkango sosise la Galaţi vara trecută fiind una dintre revelaţiile începutului de sezon. Atacantul francez, cu origini congoleze, a fost folosit cu precădere pe postul de aripă dreapta, el reuşind 5 goluri pentru Oţelul în doar 13 meciuri disputate (843 de minute jucate).
Bruce Pascal Inkango mai evoluase pentru AS Cannes, SCO Angers, AS Cherbourg, Red Star Saint-Ouen (toate din ligile inferioare franceze), Gillingham (a 4-a divizie din Anglia) şi  KS Kastrioti Krujë (Albania), înainte de a fi transferat gratis la Oţelul.